Айде стига с тия ваксини

Мине се не мине време, и някой изкача започвайки да реве, че ваксините били опасни, че целия научен свят е в конспирация срещу хората. Хайде да си поговорим малко използвайки факти и логика. За „основа“ ще използвам следният коментар на един много убеден човек:

Това че се доказало, че ваксините са безвредни и не причиняват аутизъм, и че противниците на ваксините платили за такова изследване, е зловредна лъжа. Чакам източник. Какви нАучни иезуити се навъдиха, хвърчат като пожарникари да защитават всичко, що се внедрява за пари и против хората… е, не е нещо ново, те и за Чернобил твърдяха, че бил безвреден… сефте се лъжем, че да си вярваме…

Първо, всяко едно изследване по темата, в целия свят, от всяка една държава и институция сочат, че няма връзка между ваксини и аутизъм. Има само едно изключение, една единствена публикация, която открива подобна връзка, но нейните автори се отказаха от нея малко след публикуването и. И тук говоря за публикации писани от учени, а не от някой, който знае как да ползва интернет и да пише с главни букви.

Също така е интересен факта, че казват ваксините! Кои ваксини? Против тетаност? Против грип? Против шарка? Защото тези ваксини са много, ама много различни, и работят по много различни механизми.

Но не, аргументи от целия научен свят не са достатъчни, всичко е конспирация, всички научни институти са финансирани да вадят едни и същи резултати. Нали? Добре, нека да приемем тази хипотеза, че ваксините наистина предизвикват аутизъм, и че всичко е една голяма конспирация, срещу нас обикновените хора. Ваксини се прилагат от десетилетия по целия свят. В много общности пълната ваксинация е над 95%, тоест 95 човека на 100 имат всички ваксини. Само че броя на аутистите в тези общности не се различава от броя на други места, в които ваксинацията е почти нулева. Примерно, по време на разпада на СССР много от „новите“ държави не ваксинираха населението си, понеже имаха по-належащи проблеми. В същият период, в западните и доста азиатски държави ваксинациите си вървяха нормално. Като сравните данните за случай на аутизъм в тези популации, разликата е под статистическата грешка. Хора, ако ваксините предизвикваха аутизъм щяхме да имаме десетки и стотици милиони аутисти. Това няма как да се скрие, това ще се вижда ежедневно. Аз не го виждам, а вие?

Нека да продължим с тази хипотеза, че всички изследвания са манипулирани, и механизма за манипулация е финансирането на научните институти. Преди няколко години антиваксъри събраха пари и ги дадоха на институт с идеята да направят изследвания по темата, като смятаха, че финансирането ще премахне мотивацията за „фалшифициране“. Това което излезе като резултат, бе, че няма връзка между ваксини и аутизъм. Антиваксърите отказаха да публикуват доклада, и влезнаха в спор с учените кой е собственика на тази публикация. Накрая на учените им писна да се занимават с хора неспособни да възприемат информация, и свалиха целия доклад. Има негови копия някъде по мрежата, ако ви се търси.

Също така, много хора пропускат един дребен, но съществен факт. Преди около 10 години световната здравна организация (СЗО) промени част от класификацията на някой заболявания, като от тогава по-голям брой отклонения влизат в така наречения аутичен спектър. Това е причината за лекото покачване на броя „аутисти“. Ако почнете да се занимавате с данните и направите разбивка, ще видите, че броя на реалните, тежките, аутисти не се е променил.

Аз имам дете, напълно ваксинирано по програма. Преди да се роди прекарах месеци в търсене на отговора има ли опасност от тези ваксини. Събирах данни от целия свят и накрая стигнах до следния изненадващ за мен извод: Броя на заболелите деца е един и същ, независимо дали са ваксинирани или не. Точно така, вероятността да се разболееш е еднаква независимо дали си ваксиниран или не. Бях в шок, но не спрях до тук. Рових се още в данните и какво се оказа? Въпреки, че вероятността да се разболееш е еднаква, оцеляването от болестта или оздравяването без тежки последици зависи от това дали си ваксиниран или не. Ваксинираните деца изкарват болестта много по-лесно, няма усложнения и в повечето случай оцеляват. Ето това е силата на ваксините, те са подготвили тялото за тази атака, и когато дойде времето тялото реагира веднага, няма усложнения, и често оцеляват. Тези данни и метода ми на анализ бяха потвърдени от мой познати, които се занимават с анализ на данни, и те стигнаха до същото заключение.

Така че, уважаеми антиваксъри – вие ваксинирани ли сте? Най-вероятно сте. Като ви слушам ваксините не предизвикват аутизъм, а кретенизъм.

И защо им е да го правят, на рептилоидите, масоните, илюминатите, извънземните? Защо им е да правят ваксини, които предизвикват аутизъм? Защо? Да ни избият? Ами има много по-ефективни начини. Да ни контролират? Вие опитвали ли сте да контролирате аутист? Вие виждали ли сте аутист? Хаде, някой да ми отговори защо!

Конкретно за господина който бе писал този коментар, че чернобил бил опасен, хайде информирай се малко, и тогава говори. https://www.youtube.com/watch?v=SsdLDFtbdrA

Всеки сам избира как да бъде нещастен!

16 thoughts on “Айде стига с тия ваксини

 1. IvanT

  Напоследък стана някаква мода – връли неспециалисти в коя да е област да си изберат страна по спор, и да обявят другата страна за кретени. Кой в какво вярва е обект на други дискусии, цялата църква се крепи на това.
  Моята вяра е, че всичко се върти около колосално количество пари, и си натаманява фактите според колко са му изгодни на джоба. Публиката вярва, и се обвинява един друг в кретения.

 2. kotio

  Ако си жив свидетел не дай си боже на случей с дете пострадало от ваксини мирогледа ще ти е различен.
  Всеки сам си решава на този свят и си носи кръста.

 3. kotio

  П.п.
  Очаквах нов пост с НАПаджийските излагации!
  Това с ваксините е стара новина 🙂

 4. gatakka Автор

  @IvanT Ако говорим за вяра, съм съгласен. Само че, не говорим за вяра, а за факти и наука. Винаги когато науката и вярата са се смесвали са настъпвали „тъмни векове“. И да, обвинявам много хора в кретения, понеже всеки аргумент който им се дава, който може да проверят дори с проста логика, бива отхвърлян с ирационални доводи.

  @kotio Виждал съм, зная какво е, но от къде знаеш, че е от ваксината? Аутизма се диагностицира на много късна възраст (5-6 годишна възраст). Няма как да диагностицираш дете на 1 година с аутизъм.
  И понеже е толкова фрапиращо, щом тези ваксини предизвикват аутизъм, къде са другите деца с аутизъм, които са ваксинирани.

 5. IvanT

  Gatakka: „Ако говорим за вяра, съм съгласен. Само че, не говорим за вяра, а за факти и наука. “

  Добре де, как разбра дали това което твърдиш са факти? Не вярвам да си присъствал лично на изследванията дали ваксините вредят. Не вярвам дори, че е възможно такова изследване. Лично познавам дете, което се разболя от аутизъм веднага след ваксина за полиомиелит. Не съм спец по медицина, може това да не е причината, но това не са бълнувания на стари баби. Хората пострадаха, и събират пари съвсем публично, че да си лекуват детето.
  Не вярвам на никого. Всеки пише за каквото му платят. И тоя закон дето задължително да наливат в организма на детето ти незнайно какви субстанции, произведени извън всякакви стандарти нейде в Анадола, извън всякакъв контрол – това си е нео фашизъм. Само и само някой да прибере комисионна, пък туй че болниците са пълни с млади хора – на дебелака грам не му дреме.
  Буквално като животни почнаха да ни третират, пък нека да съм кретен, дето не вярвам на тия мошеници. Дори майките си ще продадат за 30 сребърника.

 6. gatakka Автор

  Така, ваксинацията срещу полиомиелит се прави на 2-ри 3-ти месец. Няма как да ме убедиш, че някой лекар с диплома е сложил диагноза аутизъм на 3 месечно бебе. То е невъзможно за диагностициране.
  А фактите сам можеш да ги видиш – къде са всички аутисти. Често се събираме на едно място, около 40-50 деца с родителите, да си поиграят. Всяко едно от тях е ваксинирано. Нито едно не е аутист.

  Обясни ми как свързваш, че точно тази инжекция от имунизацията е предизвикала такова състояние.
  Бият му инжекцията и след 1 час/ден какво става? Просто никой не ми е дал отговор как правят тази връзка.
  И просто за да сме формални, аутизма не е заболяване а е разстройство, често е следствие (но не задължително) на неврологични причини.

 7. Gone

  Две думи – психична болест. Както хората с боди дисморфия смятат, че са супер грозни и никой не може да им промени мнението, така има милиони хора, които са позиционирани малко по-централно в спрктъра на „вяра в ирационални неща“ и „обичат“ да вярват в най-различни тотално ирационални неща. Ваксини и аутизъм, Земята е кръгла, Илюминатите и рептилите искат да избият човечеството по всякакъв възможен начин (спин, ебола, хилядите видове птичи и свински грип и т.н.). Най-вероятно това се дължи на слаба връзка между префронталния кортекс и амигдалата. Колкото повече информация, толкотова по-голям шанс за малфункция между двете. Допреди 5 6 поколения, когато 90% от човечеството е копало на нивата по цял ден е било доста трудно тази връзка да се натовари толкова много, че да се видят несъвършенствата ѝ при някои хора.

 8. WiseManCAx

  ХаХ…

  От една страна – Няма идеални неща и в този ред на мисли НЯМА идеална ваксина. А това ще речЕ, че има пострадали от ваксините и че притесненията на АнтиВаксърите до известна степен са ОПРАВДАНИ.

  От друга страна – АнтиВаксърите дали използват „АнтиВирусна“ програма за да „Ваксинират“ компютъра си от нежелани (софтуерни) вируси?!?

  От трета страна – Споменава се Чернобил и аварията станала там преди няколко десетилетия. Покрай ДНК-мутациите човек може да научи, че много от болестите са „латентни“ и че има начини те никога да не бъдат „активирани“.

  От четвърта страна – Във Африка са използвани ваксини, заради които момичетата губят възможността си някога да станат майки. А такова „нещо“ според мен не е хубаво. Но ето ти още една идея защо АнтиВаксърите са против задължителното ваксиниране и имунизиране.

  Хах?!?

 9. kotio

  Ванка.. явно не си се запознал достатъчно щом няколко пъти попита „къде са тези деца“.
  Ами вкъщи са си.. не няма да ги видиш в южния парк или някъде,където водиш твоето дете.

  Не става въпрос само за аутизъм.. това според мен е интерпретация на медиите.
  Ваксините могат да доведат до разнообразни проблеми!
  Не ми се влиза в обяснения,но например има случей наскоро с една жена,която след ваксинирането на детето си се появяват усложнения и детето остава парализирано от кръста надолу… ЕДНА седмица след поставяне на една от най-тежките ваксини.
  Разговор на майката и лекар специалист (нейн приближен).
  Лекаря твърдо е заявил,че ваксината е активирала незнам си, какво което е отключило еди си какво.
  След което казва „Никой лекар в България няма да потвърди това нещо официално.Просто защото така работи системата в цял свят.“

  Т.е. има някакъв процент от проблемни ваксинации.
  Колко.. никой няма,как да каже.
  Признава ли се официално.. НЕ.
  Просто защото тези хора вече са в тежест и за държавата и за разните органи.

  Моя случей с раждането на детето:
  В една от най-големите и престижни болници в БГ.
  На ВСИЧКИ новородени биеха венозно антибиотици!
  Абсолютно без причина!Главният лекар назначил така и всички изпълняват.
  При запитване защо е нужно обясняват че някои от показателите били извън норма.
  След лична проверка.. НЯМА такова нещо.
  На същите новородени бият първноначалните ваксини в същото време в,което им вливат и антибиотици!

  АБСОЛЮТНО БЕЗУМИЕ!

 10. Тошев

  Хора, медицината е наука и като такава борави с научни данни. Няма как анекдотичният случей на баба Пенка от съседната махала да бъде сравняван с мета-анализи в които участват милиони деца и данните се интерпретират от учени, а не от майките в известния български форум.. Както се казва, ако не вярваш, че S=V.t, това няма да промени фактите. В науката личното мнение и личните истории нямат никаква стойност.

 11. Антиалерген

  Про-ваксърите много удобно насочват темата за страничните ефекти само към аутизма, но не говорят за алергиите. Почти всяко дете днес се РАЖДА с алергия я към глутен, я към млечни или какво ли още не, алергии които даже не сме и подозирали, че съществуват. А те и не са съществували, разбира се. По признанието на лични лекари причината е във ваксините, които си играят с неоформената имунна система. Алергията е именно имунен отговор, само че сбъркан, защото имунната система е сбъркана от всичките вещества и патогени, които наливат на бедните бебета. Имам приятелка, която не е слагала НИТО ЕДНА ваксина на двете си деца и те са ЕДИНСТВЕНИТЕ без алергии наоколо и като цяло боледуват пъти по-малко. така че стига с този аутизъм, ваксините не позволяват на организма да изгради здрава, нормална имунна система и децата ви стават постоянни абонати на системата за опазване от здраве (здравеопазване :), чак (поне) до 20-тата си годишнина. Лично аз няма да ваксинирам децата си, дай Боже един ден да ги имам. Умни хора сте мислете! Ваксините прецакват децата ви всеки ден, не еднократно.

 12. Антиалерген

  Извинявам се за грешката от предния коментар, нямах предвид, че децата се раждат с алергия, а че я придобиват вследствие на ваксините още в първите месеци и я проявяват в най-ранното си детство.
  Поздрави на автора и на всички коментиращи, темата е важна. Също, в интерес на обективността, трябва да кажа, че ваксините вършат своята работа и предотвратяват заболяванията, за които са създадени. Въпросът е на каква цена. А другият въпрос е може ли тези заболявания да се предотвратят от една здрава имунна система. За мен отговорът е да.

 13. Nick

  Виж сега, иследователските екипи получават заплащането си от поръяителите на изследванията.
  Никой екип не би решил със публични средства да изследва ефекта на ваксините.
  Не споменавам заплахите за живота, но и малко частни инвеститори биха спонсорирали такива изследвания, носещи проблеми и малка вероятност за печалба.
  Затова Иване, няма да прочетеш много за вредата от ваксините (говоря за вреда, не точно или предимно аутизъм).
  Както трудно се намират независими медии, така и независими изследователски колективи.
  Ваксините помагат да не се заразим от лоши болести, но и имат други вещества, които са вредни на организма, защо ? Ами фирмите дето правят ваксините имат интерес от болни хора.
  Фирмите имат корпоративно мислене, тоест преследват печалбата.
  Значи, ВАНКА, за тебе Гугъл и Фейсбук ни следят и шпионират, но виждаж ли, в мдицината няма удари под кръста в цел печалба (ваксините не биха изтребили хората, просто те карат да си купяш други лекарства)
  Както е със останалите лекарства в тази икономическа сфера, лекува се една болест, но има 3 страници със странични ефекти.И трябва да си купиш други лекарства да неутрализираш първите.
  Няма разлика дали са ваксини, палмово масло, мутирани храни, аспартам, следенето на Фейсбук.
  Бизнеса си е бизнес, това е само бизнес, а не са стремежи за изтребване.
  Проблема тук е че можеж без аспартам, но би искал да елиминираш едрата шарка при детето и не можеш без ваксина.
  Сложна тема е, няма факти, има извиване на ръце, не знам кое е правилното решение.

 14. dimitar stankov

  Според мен основният проблем е че нещата и фактите се поставят на една плоскост и се разглеждат или от единият и край или от другият.

  Конкретно в тази статия както и в предната ми се струва че фокуса е изместен доста встрани

  Ще започна отзад напред

  „И защо им е да го правят, на рептилоидите, масоните, илюминатите, извънземните? Защо им е да правят ваксини, които предизвикват аутизъм? Защо? Да ни избият?“

  – Ако има такива масони или извънземни или тем подобни, то те най-вероятно котролират популацията на човечеството и съвсем логично биха го правили по-много разнообразни не явни и не пряки начини за да не се предизвиква истерия

  “ антиваксъри“-те не са кретени, а просто хора които са изпаднали в хронична параноя, която им пречи да расъждават трезво, и заслужават поне малко разбиране а не емоционални обиди, като това да ги наричат кретени (все пак всеки има своите слаби моменти)

  … почти съм сигурен че из между антиваксърите има и такива които съвсем умишлено и целенасочено провокират хаус, като създават и распространяват все по-налудничави теории които да биват усмивани и отхврляни с лекота измествайки фокуса и вниманието от по-правдоподобните теории и съмнения. Ще изредя няклко примерни на „прима виста“ :

  – някои от ваксините не са необходими но все пак се бият и копуват в огромни количества

  – част от ваксините съдържат субстанции които провокират хронични заболявания и то в дългосрочен план които трудно може да бъде проследен и доказан

  – новите ваксини се тестват върху необразовани и ниско интелигентни хора които живеят на места като африка бразилия и т. н. под формата на хуманитарна помощ но не се прилага масово и постоянно

  – част от вирусите и ваксините за тях се разработват в лаборатории
  и се распространяват на определени места като истерията се подпалва още повече от частните медии чиято основна цел е или търсене на сензация или безмозъчно копи-пеистване на сензация

  Не мога да съм сигурен вьв всички съмнения и теории които съм изразил, но в едно съм сигурен и това е че ако има условия и прдпоставки да се случи нещо то или се е случило или ще се случи!

 15. tubegalore

  Аааа, не! #1 ТОВА Е ЗЛ? ПРИКРИТА РЕКЛАМА НА ТОКУДА #2 Хайде стига в?че съ тия ваксини, стига съ тия глупости. Оставете децата и родителит? имъ намира. Който иска – да ходи да се ваксинира, но н?ма нужда да рекламирате т?зи меко казано противоречиви практики по медиит?.

Вашият коментар