За авторитета

Защо западната култура е толкова меркантилна, инфантилна и комерсиализирана? Няма значение дали това е добре или зле, но е така.
Мисля, че намерих обяснение, и то е свързано с авторитета и зоната на комфорт на човек.

219 мнения по „За авторитета

 1. Бѣларъ

  @Stilgar, „тези работи за морала работят“ от началото на познатата ни човешка история и ще продължават да работят до окончателен успех. Днес имаме някакъв успех и е въпрос, както изглежда на личен избор, да го видим и да участваме в него или да го пренебрегнем.

  @Мирослав Иванов, аз пиша заради всички, не само заради тях. 😉

 2. Бѣларъ

  Не твърдя, че е лесно, но щеше ли тогава да е интересно.

  Добре си поспорихме, но сега ме чакат други неща и ще ви оставям.

  С най-добри чувства!

 3. troll

  @Stilgar

  То това примера с нахлуването във вас си е чиста демокрация няколко човека решаваме ,че е ок да нахлуем във вас каква по-добра демокрация от това:)

  Какво по-хубаво от стойноста и прогреса на печелбарството страхоти пластмасови плодове ,зеленчуци и месо.Защо са ни натурални и свещо плодове ?Защо ще пием вода доста по печелбарско е да пием кола и бира.Направо дай и растениеята да ги поливаме с Кола няма пари във водата.:)

  Защо е дечицата да раждат толкова късно след 20 в това няма пари ,не е ли по-добре да правят деца на 15 така ,ще се родят повече деца и съответно повече консумацие и повече пари….

 4. troll

  @deadlikeme
  Браво,това е едно истинско поведение на един интелигентен,културен и цивилизован човек!

 5. не бях аз

  Не се обиждайте, но в повечето коментари намирам смисъл само за хора, които се учат да четат (не и да пишат). Съвсем ме объркахте…

 6. Stilgar

  @troll първо аз демокрацията не я подкрепям особено. Второ не е демократично „3-4“ да решите да влезете у нас а трябва да го решат над 50% от всички хора в държавата.

 7. Nikolay

  Не съм казавал 3-4 човека ,казах няколко човека не съм казал бройката може да са 70% от държавата тези няколко човека.
  🙂
  Успех с подкрепата!

 8. Stilgar

  Ами ако 70% от хората решите да влезете у нас ще е демократично. Демократично не значи правилно. Значи „решено от мнозинството“. То в момента мнозинството е решило да взима мойте пари зорлем и да ги харчи за неща като пенсии на хора, които аз не искам да взимат пенсии. То е като да влезнат у нас и да ми прибират всеки месец едни стотици левове.

 9. Nikolay

  Да ,реално е така!

  То това с правилно и погрешно си е голяма каша,както самото общество.
  Много хора на едно си достаточно голяма каша…

 10. vesellini

  Правилно, грешно не се знае…….. Но само времето ще покаже, дали цялостното устройство на живота ни сега е било за добро или напротив……….защото лично мое мнение, е че прекалената комерсиялизация в последно време, в никакъв случаи няма положителен ефект върху нас

 11. Кирил

  То комерсиализацията до какво доведе? Храните ги напълниха в нашата страна със стабилизатори, които са много полезни за здравето. На пилетата дават хормони и като си вземеш пилешко се тъпчеш със женски хормони. В храната започнаха да слагат много захар. Ефекта им върху нас не е положителен, но рушветите променят всичко.

 12. HunteR

  Много интересна тема и видео. Интересувам се от известно време за тези неща.
  Тези неща, които ти наричаш под наименованието „зона на комфорт“ и „авторитет“, аз ги знам като „масова хипноза“.
  Разбира се основният вършител е телевизията.
  Това са медиите, филмите, песните, дори и анимациите. Видео игрите също оказват не малка роля.
  И какви по дяволите са тези оценки за възрастова граница при филмите и игрите. Нима има възрастова граница на това да убиваш, изкормваш и т.н. други хора/животни и т.н.
  А пък песните… едно към едно с порно клиповете.

  И най-лошото от всичко е, че до такава степен ни е втълпено, че всичко това е нормално, че вече ние сами си го търсим.

  И както Дейвид айк казва: „Най-добрата форма на контрола, е когато се мислиш за свободен, докато фундаментално си манипулиран и диктатиран.“

 13. The world man

  В крайна сметка всички неща за който говориш „гатака“, всичко идва от телевизорите,компЮтрите и т.н.т всички хора участват в тези схеми дори ти най-вероятно си участвал в проекти от който трябва да се зарибяват потребители и.т.н…Не целя да те обидя,но хората преди са били и по прости след като са водили воини и са лели кръв.Сега положението е малко посредата ся хората са в „нова форма на робство“.

 14. The world man

  Dopulnenie:
  Dali shte suzdavash igri(koito sa vredni) ili shte suzdavash softuer za banki koeto sushto e vredno ili shte izmislqsh „feizbuci“ koito sa bezsmisleni. Az mislq 4e celiq svqt trqbva da spre da pravi i ideqta e v „ne praweneto“.Shte obikalqt horata po gorata ,shte se razmujavat i shte gledat slunceto za da ocelqwat.

 15. go_fire

  Ах как обичам олигофрени да се изказват за неща, от които не разбират и то на кирливица. Баба ти е вредна. Това е точно същото като да казваш, че сърцето е вредно за живота идиот такъв. Без банки няма икономика. Те я захранват и правят основния паричен оборот. Какво искаш? Да се върнем в пещерите?

  А за игри, никой не те кара да ги играеш. Също имаш право да живееш и в пещера и да не ползваш банкови услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *