Мамка ви blizoo

Отпуската свърши, и веднага започнаха проблемите. Става въпрос за наследникът на Евроком, със звучното има blizoo. Още сега ще ви кажа, дори не и помисляйте, да им ставате клиенти. Но защо мамка им?

Местя се в ново жилище, и там по някаква причина имаше blizoo (кабелна и интернет). Казах си ОК, няма да опъвам други кабели. Титуляра на сметката е собственикът на апартамента, аз съм под наем. Кабелната им е ОК, не е спирала, има каналите които ми трябват, качеството си е зле, но заради преносната мрежа, все пак коксиалният кабел трудно „захранва“ LED телевизор.

Обаче при интернета нещата са адски зле, трагично зле, ужасно зле. Никога не съм вдигал над 700KB/s за сваляне, няма значение от къде, и не съм вдигал повече от 110KB/s upload. Как си мислите, че се качва видео в youtube с тази скорост? Айде, скоростите са ужасни, но по-ужасното е, че спира когато си иска, за колкото време си иска. Обаждаш се на съпорта, и там нещата са кошмар. „Ще пратим колеги да погледнат“…. И ги чакаш тия да дойдат, и ги чакаш, и те не идват, и по някое време нета идва. Написах си една дребна програмка, която просто следи кога има, и кога няма интернет. Усреднените стойности на данни за 2 месеца са:

-спирания на интернет за повече от 1 минута 37 пъти за 24 часа

-средна продължителност на липса на интернет – 32 минути

-най-дълъг период без интернет – 4 дни (работни, стават 6 със събота и неделя)

Гадно, нали. И за това ми писна и реших да се откажа, и тук стана интересно. Обаждам се на съпорта, и ги питам каква е процедурата за отказване, и тя е да отидеш до каса, и да подадеш молба. Хубаво, само че титуляра трябва да отиде, или да даде нотариално заверено пълномощно на друго лице. WTF? Аз да няма да прехвърлям имот? Понеже титуляра няма как да отиде на каса, още по-малко да ми даде пълномощно в този момент, аз продължавам да ги тормозя, всеки път като ми спре нета, и един път оператора ми казва „Дайте си вашият телефон, да го запишем в базата, за да може да ви звъннем, като дойдат техниците“. ОК, казвам си аз, понеже титуляра вече му бе писнало, да му се обаждат на него, човека си има по-важна работа от някакви си мишкари.

И така, дойде време за отпуска, прибирам се аз, и нямам интернет, ха ха. На екрана ми пише „не сте си платили“. Плаща се електронно, проверявам, сметка няма. Обаждам се на съпорта и от там на въпросът ми „защо нямам сметка“ ми отговарят „Но господине, вие не сте вече наш клиент“.

WTF? (ох дежавю)

След много приказки се оказва, че АЗ съм станал титуляр, и аз съм се отказал. Нито аз съм отивал на каса на тия, нито съм подавал някакви документи, и съм 1000% сигурен, че първоначалният титуляр не го е правил (освен ако не може да лети със свръхзвукова скорост)

Добре, казвам си аз, като не съм ви клиент, евала, не ме пускайте, идвам да ви нося устройствата и да приключваме.

Това добре, пуснах си оптиката, и днес получавам SMS от някаква финансова институция, че имам задължения към blizoo, от 2008 година, в Пловдив. Да, тогава бях там, но адреса на който са задълженията ми е непознат. Никога не съм живял на този адрес. Също така задължение пак към тях от 2007 в Лозенец, само за кабелна. Там живях, но там бях на друг доставчик, и то години. Тия там не са стъпвали. Мамка му, аз там и телевизор нямах (не гледам телевизия като цяло)

И сега какво става? Клиент съм им, всичко е ОК, отказвам се, понеже са пълни кретени, технически неграмотни и предлагат услуга по-лоша от БТК през 2000 година, и опаа, тука едни пари ни дължиш. Алооо, за моите 40 лева ли сте умрели бе, с тях ли ще се оправите, или просто си викате „Ако мине“. Е, това е върха на простотията на дребните душици. Минавате дори и изключително високата българска граница за простотия. Боли ме за тия пари, не ми стигат и за 1 посредствено излизане с приятели, но въпроса тук е принципен. „Ще ме цака с топла бира тоя ли“, ако се сещате за този култов филм. Пари няма да видят от мен, ако се стигне до съд…. е който загуби делото плаща таксите по делото, а те са над 40 лева. Сещате ли се за каква простотия става въпрос, и колко елементарна сметка не могат да си направят.

Ако някой е изпадал в подобна ситуация, нека да сподели, щото ми писна от кокошкари. Идва ми да взема един Ak-47 5/45 с изместен център на тежестта, да ги наредя на стадиона и да ги подкарам. Качиха ни се на главите, мамка им.

И да, каква е поуката? Ако си мислите да отивате на дози доставчик, по-добре си вземете 3G модем към мобилен оператор, интернета ще ви е по-качествен. Ако сте клиенти, еми махайте се колкото се може по-бързо. И това не е само мое мнение, с доста хора, които ползват техните услуги сме си говорили, просто НЕ струват технически, а сега показаха, че са егати и мишкарите. Майната ви, 1 стотинка от мен няма да видите, ако трябва ще дам 1000 лева за юрист, но тия 40 лева няма да ви ги дам.

Допълнение:

От коментара на @Петя:

Та, договорите с тази компания, се сключват за домакинство (за адрес) и няма значение кой е титуляра на договора, а кой живее на адреса. Без да имат нужда от никакви документи, ако имат данни, че не човека, който е сключил договора с тях, живее на адреса, а някой друг, започват да си търсят прите от него, защото той живее в домакинството което има някаква обвързаност с тях. Не е нужно да се представят документи, не е нужно да се говори с титуляра на договора, за да ви превърнат в свой длъжник.

Когато вземете жилище, което поддържа тяхната услуга, е достатъчно да отидете с договор за наем, да им кажете, че сте нов там и че не искате техните интернет и кабелна и договора ви автоматично се прекратява без неустойки. Иван сега като се е обадил да се оплаче от услугата, сам си е казал, че ползва услугата, нищо, че няма договор, той автоматично става техен длъжник. А честито…

Общо взето, дори и да не ползвате услугата, дори и да не живеете в домакинство, което те са омотали, пак може да се окаже, че им дължите пари, защото например аз ще се обадя и ще кажа че вие живеете не адреса, на който аз съм пуснала услугата. И отново, а честито…

И ако до все още сте решени да се занимавате с такива …… еми бийте си главата в стената.

Допълнение 2:

Ето още по темата, от човек разбиращ нещата много по-добре от мен (цък)

Споменах ли, че ако искате да им ставате клиенти, след като сте прочели всичко това, сте идиоти!!!

220 thoughts on “Мамка ви blizoo

 1. stealth

  КЗП скастри мобилни оператори – http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5240559

  Това по същият казус, има решение на КЗП, компаниите обжалват и т.н. Лично имах близки срещи от подобен вид с БТК. Всички са маскари, това си го знаем отдавна, но просто ни мързи да си търсим правата…

 2. |||Heidi|||

  Родните телекоми са големи измамници :@:@:@:@:@
  Майка ми е подписала договор за 1 година (по думи на един от техните служители), а реално договора е бил за 2!

  Вярно, в случая ние сме си виновни, че се доверихме на думите му, ама ….
  Интернет услугите на Виваком са ужасни – редовно прекъсване по 30 пъти на ден.

  От Булстаком ни прекараха ТВ приемници, но единия просто забива! А техниците се оправдават, че ‘не им разрешавали да сменят приемниците’.

  Направо ми се иска да им строша главите на тия, та да си знаят.

 3. Милен Радев

  Реших да използвам интернета на близуу.Дойдоха и подписахме договор.Използвах услугата 3 месеца,но продадах жилището.Смених си жилището и поисках Близууу да ми достави интернет на новият адрес.Отговориха,че нямат покритие там.Върнах им устройствата и след година-хоп даден съм на фирма за събиране на задължения.Дължа таксите за времето на договора,въпреки ,че не могат да ми доставят услугата на новия адрес общо 350лвЧудя се какво да правя…..Скапана работа….

 4. Ивелин Тодоров

  Да ви кажа поне от 8 години сме на тях – наистина отначало беше много насрано но сега е добре. Незнам дали защото сме в така наречения центьр на стара загора или защото винаги сме на най-скъпия им пакет но бива – няма почти преъсвания! 😀 сега колко ли хора ще си помислят глей го как лъже XD.
  Когато го пуснахме беше ужасно де – горе доло описаната история от автора + едни разбиращи техници които баща ми почти изхвърли от нас XD компютърът ви не става бла бла – абе шишко компа ли е виновен че туй спира бе? и тана натакак…………
  1 съвет за хората които се целят в над 100 мб/с – изхвърлете рутера които ще ви сложат!!! (tplink 740 – поне преди това слагаха сега не знам)
  Не стига че ако имате лаптоп може да ви се наложи като мен да го рестартирате постоянно, но освен това няма да видите повече от 100 мб/с тъй като просто не може 😀
  Първо писане на фотеник през живота ми 😀 надявам се да няма много грешки
  (другия път ще гледам дали клавиетурата има кирилица м**** му)

 5. Костадин Костов

  След като ми изтече договора,след като ме попитаха дали ще го продължа и отговорих не,след като измина 20 дни ми се начисли такса за два месеца/без да съм ползвал услугата им и на всичко отгоре трябва да излезна в работно време/работя извън Пловдив/ за да ида до техен офис и пусна едномесечно предизвестие. за прекратяване на договора.
  На въпроса ми когато клиент с договор не си плаща таксата той бива изключен отгговорът беше „Вас не Ви засяга как се подхожда към другите клиенти“
  След това обиждащо бюрократично отношение и явен стремеж за получаване на приходи за неизвършена услуга не ми остава нищо друго освен да запозная Комисията за защита правата на потребителите:,Омбудсмана също та ка обмислям да дам гласност на каззуса ,чрез някоя от гледаните и популярни медии с цел да не заплащам за неизвършена услуга и да не се допуска настоящи и бъдещи клиент да бъдат ощетявани по този начин

 6. Джани

  Здравейте! Пробвал ли е някой да се регистрирам за промоционалния период на МТел Now? След два дни опити за регистрация, безбройни и безкрайно разговори с въпросното Близу и МТел… Почувствах се като идиотка! След като ми обясняваха че имейла ми дава грешка;и втория даде пак грешка,че не можело на смартфон /!/,че браузъра не бил тоя /а го има в списъка/,на третия имейл аха…ама не,услугата в момента не била достъпна!!!Следващото съобщение беше,че най-вероятно имам неплатени задължения и не може да се активира услугата! Как не се повтори една и съща причина! Обаче се амбицирах,заради идеята!

 7. Измамена

  Минах през този АД последните 2 дни… Бягайте далеч от Близу и МТел!!! Измамници от високо ниво!!!
  Пълна неадекватност и липса на всякаква лоялност към клиентите, които им изкарват заплатите. Сега заедно с Мтел са окрупнили ограбването по абсолютно нелоялен начин клиентите си. Държава в държавата са си направили и си спазват техни закони. Хаосът е още по пълен след УЖ така нареченото обединяване с Мтел. Мтел не могат да вземат отношение по стар договор, Близу нямат права за нов договор, различни системи, различни правила и разиграват клиента подобаващо…

 8. Maria Ternianova

  Четейки коментарите преди мен ми идеше да се откажа да пиша защото на фона на предишните оплаквания моето ми се видя незначително.Става въпрос за следното:абонат съм на скандалното Близу +МТел единствено заради канала Фиеста ТВ.Обаче от 01.11.2016 г.по незнайни причини канала е спрян и на негово място има една вулгарна ,пошла сръбска чалга.Попитах едно служителче в Мола на Опълченска ,то ми отговори,че това е решение на новия собственик.Фиеста ТВ беше една приятна,интелигентна програма и ми липска много.Като попитах какво ще ми струва да се откажа от абонамента ,тъй като има нарушение на договора-аз съм сключила договор при един пакет който включва желаната от мен програма ми отговориха ,че трябва да зааплатя оставащите ми 19 вноски.Да пукнат дано всички гадове които не се наядоха на пари и се гаврят с хората както си искат!

 9. Снежана Боюклиева

  Аз съм от най-старите клиенти на вече Близу+МТел и не мога да стискам повече зъби от гняв.Почти всеки месец ми изчезва интернета и телевизията,а винаги плащам по 6месеца предварително /живея на 20км извън Пловдив/ и желая , при връщане в апартамента да имам връзка/,но се оказа химера.Започва едно празно за мен обяснение/не без значение е,че се натрупва сметката ми в GSM,защото при липса на интернет не работи и стационарния телефон/с дежурният служител с обещанието за проверка.Така стана и вчера 13.01.17г,но и до днес никой не ме потърсил от техниците.А едно ходене,за да отключа жилището , ми струва,колкото една месечна вноска! Нима не е възможно при днешните технологии ,ако възникне проблем да се оправя от кутията във входа и да не ангажират клиентите да чакат часове наред?Струва ми се,че в моят случай, след като не ползвам пълноценно услугата, вече им се явявам като „благотворителна организация“ само да плащам.И решавам да заведа съдебен иск за неустойки, съгласно подписания договор и го прекратя предсрочно! Не желая повече разправии ,излишни разходи по чужда вина и да плащам вноски за нищо…. Чудя се дали някой от ръководните кадри на оператора ,чете нашите огорчения и дали ще вземат крути мерки да си оправят пакостите,които ни нанасят,като лоялни клиенти!Бих се радвала и им простила досегашните ядове!

 10. Анета

  Не искам да имам нищо общо с близу и мтел.Случката е следната: при въртенето на телевизора кабела се измъква.Дъщеря ми взима проблема в свои ръце без да погледне какво се е случило и намира телефона на близу,звъни и казва,че няма програми.Големите специалисти разбрали от разстояние,че нямала приемник,което въобще не е вярно.Казали,че ще дойде техник.Междувременно решавам да си платя месечната такса и научавам,че тя вече е с 3 лева отгоре без дори да е дошъл още техника.Оказва се,че ако някой се обади и поиска нещо може да ми промени и тарифния план по телефона и да не е титуляр.А още по странното е,че преди да ти дойдат техниците ти вече плащаш повече.Не ми го побиря ума ще ги съдя наглеци още откакто се събраха с Мтел станаха вече непоносими.Интересно може ли така лесно да прекратя отношения по телефона както те .

 11. владимир панев

  тези нагли тъпанари се подиграват с хората.при подписването на договора ти се обяснява половинчато какво получаваш/например в пакета влиза HBO,а след няколко месеца се оказва,че започваш да го плащаш допълнително/ и не стига това,ами не можеш и да се откажеш от него.всъщност можеш.ПЛАЩАШ СИ ДОПЪЛНИТЕЛНАТА ТАКСА ОТ 5 ЛВ.ДО КРАЯ НА ДОГОВОРА и ти го спират.ХА ХА ХА.Нне просто те правят на балък,а открито ти заявяват,че си олигофрен.направили са си лекичка и невзрачна точка от договора,която автоматично те лишава от правото В ЕДНОСЕДМИЧЕН СРОК да сеоткажеш от този договор,ако не си удовлетворен от него.което естествено се случва като видиш за какво иде реч.абе вързали са си гащите отвсякъде и си мислят че така се прави реноме.всъщност типично бай ганювско.да ги псувам е простотия а и е прекалено недостатъчно.ПРОКЛЕЛ СЪМ ГИ ха ха ха.тъй като и няколкото жалби които подадох /естествено нямаха никакъв отзвук/ не свършиха работа,ще пиша тук винаги когато имам време,защото много има да се каже.нека хората да си направят изводи те и да са по предпазливи,демек не ти трябва таралеж/BLIZOO/ в гащите.

 12. С.

  Някой знае ли къде да се води дело срещу тия идиоти, защото имам 4 жалби, а те ми казват , че за 1 година съм имал 1 технически проблем и то бил отстранен навреме, а аз чаках 4 дни.
  Сега спрях да плащам , върнах им техниката, а те пишат СМС- дължите 185,00лв, за остатъка от договора…
  Пълни идиоти, но не знам откъде да ги подхвана, защото имах най-слабия интернет – под 10мБ, а им давах пари за 20мБ,
  по скапаните им договори, аз съм нарушителя , а те са безупречни доставчици ,за което тврдят , че всичко е ОК…

 13. WisemanCAX

  До #С.:

  Дело се води в съда. Ако си в София и договорът ти е в София би трябвало да е в софийски районен съд.

  Във всеки случай – както с прочитането на 2 книги по програмиране не ставаш програмист, така и с прочитането на 2 книги по право не ставаш адвокат. Затова, ако имаш желание да ги съдиш първо си направи 1-2 и даже 3 консултации с поне 1-2 или 3 адвоката. После с помощта отново на (опитен) адвокат завеждаш делото.

  И внимавай да не стане така, че после те теб да осъдят. Да не те съдят за обидни думи, за клевета и/или за уронване на имиджа им.

 14. Christian

  #C Няма да е зле да започнеш да четеш договорите преди да подписваш! Това че плащаш за 20 мегабитов интернет в договора пише МНОГО ясно, че става въпрос за скорост ДО 20 мегабита, а не точно 20! Отделно когато подписваш договор ти се задължаваш да изпълняваш своите задължения, както и те техните. Единствената нередност, която виждам от написаното от теб е това, че си чакал 4 дни за отстраняването на един проблем. И все пак ако в договора са казали, че може да има известно забавяне при по-сериозни такива или поради прекалено голям брой проблеми, които техниците да обработват, то отново си прецакан. За това когато подписваш нещо, трябва да четеш договора МНОГО внимателно..

 15. владимир

  най тъпия е меко казано.това са нагли и безочливи тъпанари.!!!!!!!!!

 16. ники

  Клиент съм на vivacom.Интернета и телевизията нямат прекъсване по тяхна вина през последните 3г. Тогава имаха проблем за 4ч. но за компенсация сметката за месеца беше по малко.Техническа подръжка 24/7 , а техниците винаги идват на датата и часа които сте избрали. Викал съм техници само за неработещ рутер и прекъснат кабел.Не че не съм се карал с тях за други неща , но за момента те са най доброто което се предлага в БГ.

 17. Стоян

  Ей бога ми…полудявам. От 15-ти насам интернет йок. Имаше гръмотивична буря, спря внезапно. Обадих се естесвено…“Мтел става А1…дрън-дрън“, а като отговор получих „ще пратим екип“. Екип трънци…звъня пак, технически проблем имало в целия град. Викам си „айде ще ги изчакам да го оправят“. На сутринта на 16-ти звъня пак…веднага гласово съобщение „поради технически причини услугите са прекъснати на територия та на гр. Нова Загора и се очаква да бъдат възстановени до 16ч“…изчаках разбира се. До 16ч един бит интернет не дойде…Обадих се отново, същото гласово, само че с удължен срок до обяд на другия ден. Чакам аз…пак нищо…Ей така 4 дни мотат клиентите си и си удължават срока. А същевременно съм сигурен, че екип не е захващал работа…една кола нямаше да работи из града…Мизерници…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *