Мамка ви blizoo

Отпуската свърши, и веднага започнаха проблемите. Става въпрос за наследникът на Евроком, със звучното има blizoo. Още сега ще ви кажа, дори не и помисляйте, да им ставате клиенти. Но защо мамка им?

Местя се в ново жилище, и там по някаква причина имаше blizoo (кабелна и интернет). Казах си ОК, няма да опъвам други кабели. Титуляра на сметката е собственикът на апартамента, аз съм под наем. Кабелната им е ОК, не е спирала, има каналите които ми трябват, качеството си е зле, но заради преносната мрежа, все пак коксиалният кабел трудно „захранва“ LED телевизор.

Обаче при интернета нещата са адски зле, трагично зле, ужасно зле. Никога не съм вдигал над 700KB/s за сваляне, няма значение от къде, и не съм вдигал повече от 110KB/s upload. Как си мислите, че се качва видео в youtube с тази скорост? Айде, скоростите са ужасни, но по-ужасното е, че спира когато си иска, за колкото време си иска. Обаждаш се на съпорта, и там нещата са кошмар. „Ще пратим колеги да погледнат“…. И ги чакаш тия да дойдат, и ги чакаш, и те не идват, и по някое време нета идва. Написах си една дребна програмка, която просто следи кога има, и кога няма интернет. Усреднените стойности на данни за 2 месеца са:

-спирания на интернет за повече от 1 минута 37 пъти за 24 часа

-средна продължителност на липса на интернет – 32 минути

-най-дълъг период без интернет – 4 дни (работни, стават 6 със събота и неделя)

Гадно, нали. И за това ми писна и реших да се откажа, и тук стана интересно. Обаждам се на съпорта, и ги питам каква е процедурата за отказване, и тя е да отидеш до каса, и да подадеш молба. Хубаво, само че титуляра трябва да отиде, или да даде нотариално заверено пълномощно на друго лице. WTF? Аз да няма да прехвърлям имот? Понеже титуляра няма как да отиде на каса, още по-малко да ми даде пълномощно в този момент, аз продължавам да ги тормозя, всеки път като ми спре нета, и един път оператора ми казва „Дайте си вашият телефон, да го запишем в базата, за да може да ви звъннем, като дойдат техниците“. ОК, казвам си аз, понеже титуляра вече му бе писнало, да му се обаждат на него, човека си има по-важна работа от някакви си мишкари.

И така, дойде време за отпуска, прибирам се аз, и нямам интернет, ха ха. На екрана ми пише „не сте си платили“. Плаща се електронно, проверявам, сметка няма. Обаждам се на съпорта и от там на въпросът ми „защо нямам сметка“ ми отговарят „Но господине, вие не сте вече наш клиент“.

WTF? (ох дежавю)

След много приказки се оказва, че АЗ съм станал титуляр, и аз съм се отказал. Нито аз съм отивал на каса на тия, нито съм подавал някакви документи, и съм 1000% сигурен, че първоначалният титуляр не го е правил (освен ако не може да лети със свръхзвукова скорост)

Добре, казвам си аз, като не съм ви клиент, евала, не ме пускайте, идвам да ви нося устройствата и да приключваме.

Това добре, пуснах си оптиката, и днес получавам SMS от някаква финансова институция, че имам задължения към blizoo, от 2008 година, в Пловдив. Да, тогава бях там, но адреса на който са задълженията ми е непознат. Никога не съм живял на този адрес. Също така задължение пак към тях от 2007 в Лозенец, само за кабелна. Там живях, но там бях на друг доставчик, и то години. Тия там не са стъпвали. Мамка му, аз там и телевизор нямах (не гледам телевизия като цяло)

И сега какво става? Клиент съм им, всичко е ОК, отказвам се, понеже са пълни кретени, технически неграмотни и предлагат услуга по-лоша от БТК през 2000 година, и опаа, тука едни пари ни дължиш. Алооо, за моите 40 лева ли сте умрели бе, с тях ли ще се оправите, или просто си викате „Ако мине“. Е, това е върха на простотията на дребните душици. Минавате дори и изключително високата българска граница за простотия. Боли ме за тия пари, не ми стигат и за 1 посредствено излизане с приятели, но въпроса тук е принципен. „Ще ме цака с топла бира тоя ли“, ако се сещате за този култов филм. Пари няма да видят от мен, ако се стигне до съд…. е който загуби делото плаща таксите по делото, а те са над 40 лева. Сещате ли се за каква простотия става въпрос, и колко елементарна сметка не могат да си направят.

Ако някой е изпадал в подобна ситуация, нека да сподели, щото ми писна от кокошкари. Идва ми да взема един Ak-47 5/45 с изместен център на тежестта, да ги наредя на стадиона и да ги подкарам. Качиха ни се на главите, мамка им.

И да, каква е поуката? Ако си мислите да отивате на дози доставчик, по-добре си вземете 3G модем към мобилен оператор, интернета ще ви е по-качествен. Ако сте клиенти, еми махайте се колкото се може по-бързо. И това не е само мое мнение, с доста хора, които ползват техните услуги сме си говорили, просто НЕ струват технически, а сега показаха, че са егати и мишкарите. Майната ви, 1 стотинка от мен няма да видите, ако трябва ще дам 1000 лева за юрист, но тия 40 лева няма да ви ги дам.

Допълнение:

От коментара на @Петя:

Та, договорите с тази компания, се сключват за домакинство (за адрес) и няма значение кой е титуляра на договора, а кой живее на адреса. Без да имат нужда от никакви документи, ако имат данни, че не човека, който е сключил договора с тях, живее на адреса, а някой друг, започват да си търсят прите от него, защото той живее в домакинството което има някаква обвързаност с тях. Не е нужно да се представят документи, не е нужно да се говори с титуляра на договора, за да ви превърнат в свой длъжник.

Когато вземете жилище, което поддържа тяхната услуга, е достатъчно да отидете с договор за наем, да им кажете, че сте нов там и че не искате техните интернет и кабелна и договора ви автоматично се прекратява без неустойки. Иван сега като се е обадил да се оплаче от услугата, сам си е казал, че ползва услугата, нищо, че няма договор, той автоматично става техен длъжник. А честито…

Общо взето, дори и да не ползвате услугата, дори и да не живеете в домакинство, което те са омотали, пак може да се окаже, че им дължите пари, защото например аз ще се обадя и ще кажа че вие живеете не адреса, на който аз съм пуснала услугата. И отново, а честито…

И ако до все още сте решени да се занимавате с такива …… еми бийте си главата в стената.

Допълнение 2:

Ето още по темата, от човек разбиращ нещата много по-добре от мен (цък)

Споменах ли, че ако искате да им ставате клиенти, след като сте прочели всичко това, сте идиоти!!!

220 мнения по „Мамка ви blizoo

 1. bojo

  @annalisa, следващият път като ти се обадят от ЕОС Матрикс, им кажи, че няма да им платиш нищо, тъй като си се отказала от услугата на Близу както е според договора (цитирай член, точка, алинея). И че ако продължават да ти звънят, ще подадеш жалба в полицията за тормоз. Гарантирано спира телефонния терор.

 2. МАВРОДИЕВА

  това “близо“ ми отрови живота.Във Варна беше -кейбъл-България-подземна,уж..то проблеми-сняг,дъжд,вятър-но закъснееш ли с 24–4аса спират и вземаха по 1лв. глоба.После звъняха по звънците като луди по всяко време до 20has.на деня и говореха ли говореха ЕДИН път отказах,втори…и накрая направихме договор.Договора ми изти4аше на 24-май-неделя,и забележете,ако не бях казала 4е е неделя щяха автомати4но да ми подновят договора.На 23.май-1ден преди изти4ането му подадох заявление зашто се отказвам,платих си,върнах усройството…но заявлението ГО ПРАВЕТЕ В 2 ЕКЗЕМПЛЯРА-ПОДПИСИ И ПЕ4АТИ от тях,пазете си касовите бонове поне 2год.назад.А днес ми звънят от софийския им офис,4е дължа 37лв.за еднностранно спиране на договора…Ами то мина цяла год.,ако бях некоректна,а не съм била защото знам какво ще стане.защо сега се обаждат,нали уж има закони,да ни заштитават.ВНИМАВАЙ ТЕ С близоо-заштото ще ВИ стане много,ама много близоооо.Успех с корпорациите…

 3. go_fire

  Дъдем статията е много добра. Зачетох се в коментарите, там се обясняваше, че за всичко са виновни ДС и СССР. Тия хора не разбраха, че това си е нормално поведение навсякъде и няма нищо общо с нас. По същия начин, който се държи тук Близу | Мобил Тел | Който и да е голям се държи и например Интел | Ат и Т | Някой друг в щатите. А специално някой по-големи си го правят в глобален мащаб. Тоест всеки, който има някакъв контрол, върху какъвто и да пазар, бил той държавно или частно предприятие, експлоатира този пазар, защото може и това няма нищо общо, с каквото и да било, просто бизнес.

 4. AZIMUT

  Здравейте всички.
  Накратко ще изложа моите проблеми и евентуално решения.
  Абонат на кабелна телевизия от 7 години , първоначално Кейбълтел, след това приемника – Близу.
  Откакто е Близу, почти всеки месец има някакви проблеми, като не винаги са свързани с липса на сигнал, понякога изчезват цели масиви от канали, понякога разко пада качеството на някои от тях, понякога друго. Общо взето нищо, заради което да се впечатли изстрадалия български поребител. До преди седмица, когато сигнала изчезна за 4 дни. Следваха разговори с поддръжката, които ме лъжеха непрекъснато…идвали били на адреса (аз съм с камери и 24часова охрана), после , ами тя повредата не е на вашия адрес, има „счупен“?!? кабел еди-къде си(някакъв площад , които изобщо не е в района), …когато пожелах да ми кажат къде точно работят техниците, никога не ми казаха…и така, и така. Реших да напиша жалба от формата на сайта им, плюс това написах писмено уведомление за намерение за прекратяване на договора по взаимно съгласие(само това е законно по Общите условия) и получих входящ номер на последното.Главния довод е над 72 часа в аварийна ситуация, допълнителни – немърливо отношение на техниците, незачитане на желанията на клиентите, измамни промоции и др. Вече съм с друг доставчик, и в четвъртък ще им нося един СА модул и един цифров приемник и ще поискам приемателен протокол с което следва, че не получавам услугата – това е важно за пред съда и КЗП. Не мисля че са толкова тъпи, че да тръгнат на съд, общо взето всичко , от договора до нелоялното му изпълнение е в разрез с нормативната уредба и ще загубят много, много бързо. Не ги оставяйте намира, не са си изпипали толкова добре нещата и са уязвими. Примерно сега са сменили Общите условия на договорите, затова можете да се откажете в рамките на един месец (до 01,04,2012) чрез писменно неприемане на тези условия, при положение , че засягат услугите ви, а то е така. Борете се!

 5. ДимитърСт

  „AZIMUT Says: …..“ хора не се вживявайте много много…то в тея среди найж ли колко мизерии си правят конкуренция по отношение на изчезнали кабели …(имам познати които , работят във кабелни телевизии , и постоянно ходат да оправят отрязани кабели … )

 6. Нешо

  Има ли някой,който да мисли ,че при неизвършване на качествена услуга трябва да си късаме нервите ,да им плащаме и да чакаме края на договора?Нямаме ли права като потребители да си прекратим договора както е описано с месец предизвестие?Кой бяга от хубавото?

 7. Mesut

  Здравей Иван Ванков може ли да кажеш нещо за новата операционна система на Нокиа Анна и Белле.
  Що не използват Андроид, а се занимават да си направят операционна система, която е пълно с бъг’ове можеше съвсем спокойно да избере Андроид и да няма никакви проблеми.

 8. кюфте

  Anna и Belle са последните версии на Symbian която съществува доста преди Андроид. Нокиа много отдавна работи със Symbian, но ако не си разбрал станаха гаджета с Майкрософт и ще изкарват на пазара предимно (само) смартфони, а най-вероятно и таблети с Windows.

 9. Bety

  Хора това което аз предлагам е да вземем да се съберем всички и да пишем на нова и бтв да вземат да направят един репортаж да разберат хората за кво става на въпрос.Мене вече ми дотегна от тях нито цифрова имам нито БЪРЗИЯТ им интернет.То какво се оказва че аз плащам по 30 лв за домашен телефон.КРАЙ!!!!!!Дайте да им пишем пък квото стане….

 10. Иван

  Аз не съм тук за да се оплаквам от Близу въпреки, че съм чувал както добри така и лоши неща за тях (лоши повече), тук съм за да ви споделя моят опит с „кабеларките“. От близо 4-5 години съм на една малка фирма ( само в София), вярно е и те от време на време имат проблеми, НО винаги имат решение и не ги чакаш по 1-2 седмици ( аз лично съм чакал най-много 1-2 часа) за да ти оправят проблема, може би това се дължи на факта, че е малка фирма с малко потребители, но въпреки това винаги помагат. Пакетната цена им е 25 лева (Кабелна + Цифрова + Интернет), качеството на услугата е доста добро бих казал, цената е за целия период на договора ( а не като някой „тарикати“ 4лв./мес и след 2 месеца 40лв./мес за оставащият период който е не малък). Та на въпроса, фирмата се казва Симар има я само в някой квартали, но си заслужава да ги „пробвате“.

  Поздрави Иван.

 11. Crysis_2

  Blizoo… като го чуя това и не знам какво ми става… Контактувам с някого по скайп всяка вечер.
  И много се дразня, когато през ден й спират нета вечерта. Крайно отвратително е. Да чакаш някого с часове, а накрая от Blizoo така да те прецакат.
  Регистрирах се във форума им с надеждата поне малко да ги притесня. Ама няма братче… трябва да имам потвърждение от администратора на форума, че да си ползвам акаунта там. Ама няма… няма го админа… няма профил… не мога да пиша. Вече от 2 седмици този така наречен администратор не си е влизал в профила, че да види, че има чакащи за регистрация. Казвам „така наречен“ защото до скоро и в моя сайт имаше форум и в моя форум се искаше потвърждение за регистрацията…. но с повече от 5-6 часа не съм закъснявал. И това е официалния форум.
  Вътре има единствено и само оплаквания. И явно админа е решил, че не му трябва форум. Пък, който му плаща е пълен идиот. Това ми е мнението за Blizoo.

 12. Pingback: Blizoo, вие просто не схващате, но имате късмет. | The Blog of Boris Hristov

 13. yanko dimitrov

  Редакция от gatakka: писането на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

 14. Danae

  Имам кабелна и цифрова към близоо и мога да кажа че и те не струват повече от нет-а им. Когато изтече врънкам баща ми да минем към Нетуоркс ТВ, имаме договор с тях за Интернета от 2007 и мога да кажа, че е направо идеално, има аварии, но МАХ 1-2 в месеца за не повече от 5 минути, понякога и изобщо няма (гарантирам, защото през повечето време съм в Интернет и ако нямам се побърквам)

 15. autopsy

  работи за тях само човек от фирмата знае такива подробности

 16. autopsy

  работя в тая фирма но се съм на същото мнение от части разбира се, те сами си го правят после друг им е виновен

 17. thedem

  autopsy, работя за себе си. Ходи на училище поне от 1-3 клас.

 18. ognyan

  isviniavam se ze ne pisa na kiriliza eto nakratko moiata istoria zeteri meseza biah v zusbina na vtoria prekasnali kabela dotuk dobre otivam da si platia a te iskat pari sa 4 meseza sasto be hora nali ste prekasnali kabela i dva meseza niama dostavka na signal otg. podpisali ste dogovor abe hora ako umra po dogovor kabel v groba li ste slogite zakam s netarpenie kraia na dogovora

 19. кюфте

  Ами това е нормална практика. Към който и доставчик да си, като не плащаш ти спират нета, но месечните ти задължения да текат. Когато ги изплатиш ти пускат нета наново, но не биваш компенсиран за времети което си платил , а не ти е било доставяно.

 20. рупърт мърдок

  Брей ,ко нящу – „вземете си 3г модем от мобилен оператор“ .Ами ти що не си вземеш или имаш такъв и си много доволен? Това за автомата е голем смех ,явно никога не си държал таквоз железо в меките си китки .С него не можеш да уцелиш стадиона ,да не говорим за нещо по малко,като админ в близу .Самия М.Калашников се отрече публично от този калибър. Крайно време е да разбереш че няма безплатен обяд. Ако щеш дай 10000 лв по адвокати ,накрая пак ще си платиш сметките и разноските по делото. В съда само ще ти се зарадват „аз бях към друг оператор и не трябва да плащам на близу“!!!Ами що не плати на предишния си оператор бе отворко??? Нали си много честен и съвестен гражданин.Дано поне ти платят добре за лайната които си изсрал в мизерното си блогчел

 21. radovid

  @мърдок За 3G модема, ако не беше такъв хейтър, щеше да усетиш, че е ирония. А тея “лайна“ са най-добрите уроци за ООП на български.
  BTW blizoo преди малко пак ми бяха спряли нета.

 22. Сатаната да го духа

  Близоо са мафия.Вчера гледах новините за атентата в Бургаз. по време на новините картината на БНТ беше ужасна за разлика от бтв. След като свърши емисията по БНТ картината се нормализира.

 23. todor keranov

  i pri men neta si spira po 3-4 puti na den.i kakvo da pravq da zvanq na „roboti“ da se nabutvam o6te za telefon.
  izti4a mi dogovora i-„DIM DA ME NQMA“…
  🙂

 24. ceconov

  в петък направих заявка за включване в близу за нет+тв-обадиха ми се в понеделник в 11.40-попитах момичето на телефона-в случай на проблем така „бързо“ли ще отреагирате,а тя ми отговори-в рамките на 72 часа е по правилник.Тогава и благодарих,че ме отказа от тях-тия са нещастници

 25. Hristoof

  Днес ми дойде СМС на прима която съм купил преди 3 месеца от някви ЕОС че имам задължения към близу за 280 лв а аз никога не съм им бил клиент и никога не съм им стъпвал в офис камо ли договор нещо с тях да имам но утре определено ще стъпя и жална им майка…

 26. thedem

  Да не си си губил лична карта нещо ?! Че тъй знам хора със изгубени документи от тяхно име дето са сключили договор, после доста ходене по съдилища е. Тъпите служители на фирмите дето подготвят договорите, изобщо не гледат кой е на снимката и накрая след съдилищата и те го ядат голям.

 27. ПървияДоволенОтБлизу

  Е ето аз съм доволен от близу и то доста интернета не ми е спирал може би от година когато им беше последната инспекция или нещо такова вечер в 8 пинг теста ми показа до Хасково 22 пинг и 3 от това жълтет а ей сега направих един пинг тест до Лондон ето ви линк да не кажете че лъжа нещо http://www.pingtest.net/result/68575632.png а и скороста си ми е колкото трябва не знам може би съм късметлия но нямам забелешки

 28. normalen

  близу са педераси!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ПО ШИБАНА ТВ ОТ ТЯХНАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!! питам се какви са тези, дет ги харесват?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! НИКОГА БЛИЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БОКЛУЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. srbin

  Близу е възможно най-наглото явление на пазара в момента…
  Държат се с клиентите си като с феодални селяни.
  Премахнаха немска РТЛ от програмната схема , след подписване на договора,
  независимо че са от одела обслужване за лоялни клиенти обештали без
  промени в немска програмна схема !!!
  Това е най-отвратителния оператор. Дори не спазват новите
  изисквания за срочност на договорите от 12 месеца и правят 18 месечни
  с предизвестие от месец преди отказ, което е незаконно.
  Като обслужване са пълен шит! Трябва още много глоби да отнесат,
  докато се научат да работят, както е нормално и да обслужват клиентите си.
  Такива мошеници не съм срещал .Как могат да искат да им плащат хората
  след като те не им представят услуга . Такива мошенници не трябва
  да им се предоставят предлагане на услуги .Възмутен съм от тях!
  И формула 1 нямаме повече да гледаме !

 30. stela

  аз мога да ви кажа че съм много доволна от услугите на blizoo.от почти вече 2 год.съм клиент и досега не сме имали проблеми с нета,tv или дори домашния тел.

 31. gatakka Автор

  Много странно, 90% от хората са с негативни комнтари, някак си не ми се вярва някой да е напълно доволен. Може би платено коментарче 🙂

 32. sis

  Всички са един дол дренки!И на Вивоком интернетът е под всякаква критика!Всичко е зарибявка!

 33. thedem

  И в моя град , в последно време blizo-to взе доста да се сговнява. Изтича договора и дим да ме няма 🙂

 34. gatakka Автор

  @thedem преди да ти изтече договора отиди им кажи, че дим да те няма, и да го има на лист с печат и подпис.

 35. thedem

  Знам знам, че те като им изтекат договорите минават на безсрочни на двойна цена 😉

 36. thedem

  Лошото е, че другата ми възможност е булсатком , а и за тях не съм чел хубави работи 🙂 . Има и още една възможност ама па тяхните кабели са нахвърляни по покривите на блоковете, и като падне гръмотевица изгарят по цели квартали 🙂 хяхях патетик 🙂

 37. Данаил

  Проверявайте кой доставчик има възможност да ви вкл. PON или FTTH, там риска при гръмотевична буря е най-нисък.

 38. andrei

  И са с изключително тъпи и нагли момчета в обслужващите офиси.Преди няколко месеца поисках дa мина от безсрочен договор,на промоционален срочен(за 18 месеца).Момчето тип „културист“ твърдо ми отказа защото „промоцията“ била само за нови клиенти.От тогава започнах да се оглеждам за нов доставчик и от няколко дни съм с нов телевизор(пазарна цена 670 лв-подарък) и по-привлекателни условия при същите цени от Мобил-тел.Засега съм изключително доволен,а след 15-на дни ми изтича и предизвестието към Близу.Така,че освен гореизброените пропуски при Близу,имат и абсолютно неадекватна кадрова политика.

 39. thedem

  То една мома на касите ме убеждаваше, че ше ми пуснат 150 мегабита нет през 100 мегабитов switch който не обслужва само моите интереси 🙂

 40. Данаил

  Всъщност момичето не е задължително тъпо. Просто не разбира от техника. При нас е същото, много от техническите термини не са ясни на колежките, но като им го обясниш 1000-2000 пъти и почват да ги научават (повечето на изуст). Проблема е, че това което ти предлагат, е възможно по принцип, ама с преработка на линията. Поставяне на гигабитови суичове и медия-конвертори. Но мадамата няма да различи 100 мегабитов от гигабитов суич, даже навярно не знае, че са 2 различни неща.
  Аз лично не се сърдя на такива служителки, виж на служителя тип „култорист“, който претендира че разбира …. на такива с кеф да им затапиш устата и да ги унижиш колко малко знаят.

 41. Иван Моралиев

  Здравейте !!! В момета се намирам в следната ситуация:

  На 04.11.2012г.(днес) около 19:30 часа се звънна на вратата . Отварям аз а отсреща служителка на БЛИЗУ….

  -Добър вечер!
  -Добър вечер , кажете.

  – Търся г-н Иван Моралиев.
  -Да,аз съм кажете?

  -Аз съм служителка на фирма Близу , става въпрос за дължима от вас сума в размер на 1200 лева.
  Натрупана от неплатени месечни сметки. Удобно ли е да поговорим.

  -Влезте.

  – Сметката е натрупана от неплащане на месечни такси от миналата година до днешна дата.

  – Как така ??? Ако не е плащано нямаше да имам кабелна телевизия най-малкото . А тя не е спирала изобщо

 42. Иван Моралиев

  В крайна сметка тя ми обясно ,че фирмата започва да търси старите си длъжници за да си вземе своето. И защото знаели ,че хората нямат пари за измислили компромисно решение : Да се преподпише договор за година и половина за 30 лева на месец.

  Не мога да разбера как става така че дължа 1200 лева а услугата ми не е прекратявана????

  Какво да направя???????

 43. Калоян

  Боклуци от всякъде, Интернета е под сякаква критика, телевизията и тя спира безброй пъти и какво било авария абе я се шибайте бе близу. Разбирам аварията да продължи 1-2 дори 3 дена, но да го карате с по седмици тва е просто недопостиму. Просто недейте да подписвате договор с тях ще направите огромна грешка !!!

 44. Pingback: Blizoo (част 2) | Личен блог на Иван Ванков

 45. Масилева

  Бих искала да добавя нещо за кабелите на многократно цитираната фирма,които висят като „черва“ във входа ни.На всички останали фирми кабелите за акуратно прибрани в съответните кутии.По тази мърлящина можете да съдите за обслужването на тази фирма.Когато случайно срещнах един тихник от фирмата и му направих забележка за безобразното висене на кабелите, той ме изгледа като извънземна.И нагло добави,че той е само един техник.?!?!?!??Сигурно смята,че собственника на фирмата трябва да ги прибере в кутията?!?!?Вероятно целият вход ще се откаже от тяхните услуги и ще изрежем кабелите.Те смятат,че са единственни и неповторими.Ако четат какво се пише за тях бързо ще си проверят самооценката.Това е положението.Щом плащаш,трябва и да получаваш.

 46. Plamen

  Окей, чакай малко…Варненец съм и от >6 години съм им клиент… Още от времето когато бяха Cabletel и тогава просто скоростите си бяха ниски навсякъде и всеки нет и кабелна спираше при буря… Всичко се оправяше след това. Сега все още съм към тях с кабелна и нет(40mbps) + 1 цифров + телефон = ~39лв… http://www.speedtest.net/result/2356041201.png Да от Upload-а може да се оплача… Но нито нета не спира и не пада, нито кабелната/цифровата спира… Само при ъпдейти на цифровата стават бъгове(добре де тук може да се обърнете към „разбирачите“ вкъщи). Но като цяло съм доволен. И все пак заради Ъплоад-а може и да се сменя някъде, някой ден… Въпроса вече е къде има събрано качество и бързина на услугите и съпорта

 47. Glupaviat_klient

  Сега ще разкажа Близу за благодарност към редовен клиент, който ги ползва от 5 години и си предплаща редовно таксите как се отнесоха:
  Получих информация преди около месец, че им дължа безумната такса за неустойки от 540 лева ?! и то малко след като платих таксата за последния месец. Обадих се веднага в техния кол център и обещаха веднага да разрешат проблема, била станала „техническа грешка“.. Дотук добре. Успокоих се – ето хората и системите грешат, но те оправиха грешката. И какво става впоследствие – в едни чудесен ден какъвто е днешният получавам известие от фирма за събиране на вземания ЕОС Матрикс, как трябва да си платя същата тази сума от 540 лева в тридневен срок (който утре изтича) и как в противен случай ще заведат дело срещу мен, ще ми запорират сметки и т н. Звъннах отново в кол центъра, при което ме успокоиха, че нищо не съм дължала, как трябвало да звънна в ЕОС Матрикс и да им обясня.. И ме успокоиха, че дори да се заведе дело, щели сме ние да спечелим…Ето това се казват професионалисти!!!

 48. Glupaviat_klient

  Съвет от мен към настоящите и бъдещи клиенти на Близу (Blizoo )- колкото и да сте коректни с тях, те няма да бъдат с вас и може някой ден да се събудите с призовка за дело за някоя никому неизвестна сметка от 500 лева……

 49. Bilyana

  Тези от Близу са много НАХАЛНИ . Без разрешение на ЕС
  1 . Монтираха два шкафа на стената на блока
  2. Пак без разрешение монтираха тези два шкафа в градинката . След , което ги ДЕМОНТИРАХА.
  3 . Тези БЛИЗУ се превърнаха в подземни плъхове постоянно са в шахтите.
  По – добрият вариант е да сте абонати на БУЛСАТ .

 50. Daniela

  BLIZOO са истински мафиоти. Историята ми е дълга и не ми се разказва, но току-що платих 117.00 лева за услуга, която не съм получила. От месеци нямам кабелна ТВ, да не говорим за цифрова телевизия, а ми пращат писмо за 117.00 лева иначе ще ме дадат на съд.
  Натратко те са НЕКАДЪРНИ, НЕКОМПЕТЕТНИ, НЕЛОЯЛНИ. Ако им се доверите – ще съжалявате и ще мислите само как да ги осъдите.

 51. emilifox

  Ура! От днес съм в развод с Blizoo! Няма втори такива мошеници като тях! След като ми изтече договора ми вдигнаха таксата двойно и реших да се откажа. Отидох в един от офисите им и попитах какъв е реда. Момчето отсреща ми поиска да му дам ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА ЗА ОТКАЗ! Направо се втрещих. Първо му отговорих, че договора ми е изтекъл и просто искам да се откажа от услугите им. Това обаче не върза. Тоя си държеше на своето – иска си основателната причина! Зад мен се събра опашка от 10 човека, обаче тоя – НЕ! И като викнах – казах му за двойната такса, обясних му за спирането на телевизията и интернета, за платения им клиентски телефон. За който не знае – ако не звъните от стационарен телефон, а от мобилен ще ви таксуват като разговор на импулсен телефон. Ако по някаква причина искате временно да спрете услугите им може да го направите, но за този период ще трябва да плащате такса за поддръжка! Аз лично мисля след месец като им занеса техниката да поискам някакъв документ, че не им дължа повече нищо. Надявам се да се преборя и да ми дадат такова нещо.
  На бъдещите им клиенти – ЧЕСТИТО!

 52. nikoleta

  zdraveite! az sam ot gertsiq i imax dogovor kato bqx studentka v plovdiv , c blizoo. edin mesets predi da mi izte4e dogovora , pusnax si molba za spirane na internet sled kato mi izte4e dogovora zashtoto ve4e bqx svursila c universitet. vsi4ko do tuk dobre. kazaxa mi 4e trqbva da im donesa aparatite na datata kogato mi izte4e dogovora, kakto i napravix , i dadoxa mi edin dokument 4e sam vurnala vsi4ko bla bla. pitax 2-3 puti dulja li neshto drugo , trqbva li da pravwq neshto drugo ? te kazaxa ne , tva beshe i si tregnax. oshte do sega 8 mesetsi ve4e obajdat se i kajvat 4e ne sam vurnala aparatite i dulja 600 lv. obesnix im situatsiqta i ve4e mi kajvat 4e dobre vurnax se aparatite no dogovora mi ne beshe izti4ala iuli kogato naistina beshe izti4ana no septevri i zatva trqbva da platq do septevri !!!!! iuli sam svursila c tqx , nqmam dJE APARATI I ISKAT DA PLATQ DO SEPTEVRI ~ ! pomognee mi kakvo trqbva da napravq ve4e? v gertsiq sam i oshte mi pisat po emaila kak da pro4ediram ??

 53. лили

  Ние сме абонати от годините когато беше Евроком. Когато станаха Блузооо подписахме договор за 2 години. През тзи две години услугите, които предлагат бяха под всякаква критика. Изчакахме да свърши договорът ни с тях. Договорът ни беше до 31.03.2013 г. Подадохме едномесечно предизвестие на 28.02.2013, платихме си последната таксата на 13.03.2013, като ни искаха неустойка, която ние не платихме, защото постъпваме съвсем законно и коректно. Същата вечер в 24:00 ни спряха и цифровата и интернета. Два дни се опитвахме да се свържем стях, но те не ни вдигаха, защото знаеха дом. ни тел. Звънахме от друг телефон, непознат за тях, и веднага ни вдигнаха…… обясниха ни, че има авария в люлин, а ние сме в другия край на София, това било причината да нямаме цифрова и интернет. Най-интересното е, че съседката над нас също е на Близоо и имаше и цифрова и интернет. Ясно……повредата в люлин удари само нашия апартамент. След два дни ни пуснаха нета, но беше мн слаб. …..на 24.03.2013 отидох да се карам в офис, беше събота…..попитах дали е възможно от аварията в люлин да е засегнат само нашия апартамент, без съседите ни. Момичето, което беше на работа се притисни, явно знаеше, че ние просто сме отрязани, защото сме си платили и се отказваме от техните услуги….. интересното беше, че в неделя сутринта вече имахме и цифрова, но само за 4 дни..:(((((( сега вече нямаме и интернет от два дни, като ни изписва, че НЕ СМЕ СИ ПЛАТИЛИ…… утре отивам да подавам жалба, защото реално половин месец не сме ползвали техните услуги, а сме запатили за това
  Никога не ставайте клиенти на тази фирма, под всякаква критика са, никакво качество, никакви програми, непрекъснато ги спират и ги променят……УЖАС

 54. Crazy

  Непрекъснато се обаждат за някакви неплатени сметки, които за услуга, която не сме ползвали! Никога не сме подписвали договор с Близу! Преди две години бяхме в чужбина и като се върнахме нямаше сигнал! Решихме да се включим в Булсатком! И за тези два месеца сме получили безброй обаждания! А най-интересното се случи преди два дни, когато някакъв доста едър младеж ме търсеше в 21.15 часа и искаше да се качи на 3-я етаж, за да сме се разберели!!! Заплаши ме, че щом не го допускам, ще изпрати други хора! Представяте ли си какво щеше да се случи с този човек ако живеехме в нормална държава!!

 55. nikoleta

  kakvo mislite 4e trqbva da napravq stom sam v gertsiq ve4e? da se vurna i d aim pokaja dogovor za deinstallirane li ili protso da ne pravq nishto ?

 56. AntiBlizoo

  Здравей Иван,

  И аз съм се вкарала във филм с Близоо, и искам да ги съдя. Става въпрос за невъзможност за прекъсване на договор, и за това как след 6 месеца мълчание в отговор на моя писмена молба, ми предадоха досието на фирма-събирач на вземания, която иска някаква огромна сума. Събирам съмишленици за колективно дело. Всеки, който би искал да се включи, нека ми пише!
  Хайде да не ги оставяме да се гаврят с потребителите!

 57. gatakka Автор

  Докато събираш съмишлиници отивай в Комисия за защита на потребителя. Ако много хора пуснат жалби има право да се самосезира!

 58. svetljjjo

  Аз пък съм им абонат на тея близу вече 10 години не че са перфектни но в сравнение с местния доставчик са си по добре . Ето някой от предимствата които имат .
  Дават 2 ипита можеш да си вържеш 2 компа спокойно през обикновен суич без проблем .
  Ип-тата са им динамични но са реални. Не е като другия да ти дава ИП през рутер или там каквото ползва .
  2 Скороста им е сравнително стабилна аз съм на най евтиното и в България ми е 15 Мб донлоад на всякъде и 3Мб уплоад .
  В европа пада на 6МБ донлоад и на около 2,7МБ уплоад. Към останалите континенти варира от 3 до към 4,5 МБ донлоад и от 1 до към 2,5 Уплоад зависи до къде е . Всичко това е разбирасе според данни отчетени от спийдтест.нет . Но мисля че е предимство че ипито което получаваш е видимо от цял свят понеже си имам сървърче съм го тествал през всички известни на гугъл проксита и си има връзка .
  Нета прекъсва сравнително често на за 10 години съм им научил всички чалъми вече и си го оправям сам проблема им е най вече в устройствата имам предвид кабелния модем и цифровия приемник проста са много китайски ама да не забравяме все пак че ги подаряват .
  Не че искам да ги хваля но при нас доставчиците са само 2 те и една местна кабеларка и те са по добри .

 59. Amok

  Май съм от малцината доволни от Близу 🙂 Попаднах на това старо четиво и ми направи впечатление следното само: “ Хубаво, само че титуляра трябва да отиде“ Нали не си представяте, че Сульо отива и казва – ‘искам да прекратя договор Х? Не знам на кого е, но нямате право да ми отказвате!’ 🙂 В другото сигурно има смисъл и право за оплакване.
  Иначе за 2-3 години някъде съм имал по едно прекъсване годишно. Като ми изтичаше първия договор ми се обадиха и питаха дали желая да се поднови с еди какви си отстъпки и т.н. Да не говорим, че ползвах 12 месеца безплатно интернет и телевизия – празнуваха 10 години мисля. През цялото време нета е стабилен (и аналоговата телевизия). Сега мисля да си пусна цифрова и дано им е добро качеството. За сравнение ползвах и на МТЕЛ тв – насича отвратително вечер и форумът на мегалан е пълен с подобни оплаквания. Да уточня, че става въпрос за Варна. В други градове може да имат сериозни проблеми, а тук покритието май им е малко и сме късметлии 🙂
  Та това е – не съм обвързан с тях, освен с договора 😉

 60. Марко Поло

  @Amok пусни си тото, ти си един от малцината, които са доволни от тази „фирма“ и се моли, ако се засе*е нещо, да не те вкарат във филм като останалите, които са лишени от твоя късмет!

 61. Петър Петров

  Аз също съм абонат на тези идиоти от няколко месеца, и проблема е следният, телевизията кабелна и цифрова си върви, но интернета ми непрекъснато изчезва като тенденцията да ми блокират интернета е в деня, в който си платя таксата от 15,90 на месец, или най-късно на следващия ден интернета изчезва, модемите им си работят но интернет няма – докато не почна да им въртя на импулсните междуградски телефони, да се свържа с някой от идиотите – пускат го интернета почти веднага но трябва да въртя телефони, да хабя още пари за тел. сметки, да им викам, да ги ругая за да си свършат работата! Единственото решение с такива идиоти е – още при първия проблем отивате и си прекратявате договора с тез некадърници, ако не искат доброволно, започвате да ги съдите първи, да си плащат неустойките с лихвите!

 62. коцето

  Дори КЗП неможе да помогне….опитах и тц! Имах договор в София наложи се да сменя адреса си уведомих оператора и познайте? НЕ може да се смени адрес на ползване,защото това само по себе си било промяна на договора с която доставчика не е съгласен :Д отново посетих техен офис и ми беше казано че ще ми доставят само и единствено кабелна тв…на същата цена?! Викам си тия луди ли са?? Та аз ползвах троен пакет ТВ,НЕТ и Телефон за 30 лв месечна такса а те за кабелна да искат толкова?? Е,писах жалба до тях…………уж 30 дневен срок за отговор година и нещо нямаше такъв и вместо това започнаха да ми досаждат от някаква кредитна агенция. Писах втора жалба в която опитах да оспоря факта,че смяна на адрес е промяна на договора ноооо Бизу каза! С такова действие трябва да са съгласни и двете страни,а те не са съгласни и жалбата ми била неуместна! Викам си „ок“ ще посетя КЗП е да ама грешка :Д те немогат да направят нищо и трябвало да се свържа с комисия по далекосъобщенията те им били „шапка“ вместо това реших да посетя отново офис на доставчика и да опитам някакво цивилизовано решение на казуса. Предложиха ми нов договор за 1година викам си ок вместо да се влача по съдилища и подписах с идеята да извъртя тая една година иии да ги чупя,обаче криви ми били сметките….дойдоха монтажистите и оказало се че нямам трасе…е те какво искат? както дойдоха,така и си отидоха,а ставаше дума за три м/у стълбия,които трябваше да окабелят и не пожелаха..хм,та нали договор имам влязъл в сила?! Сега чакам да се обадят диспечерите им и предполагам какъв ще е изхода от този абсурд! Така,че моя съвет е НЕ подписвайте с този доставчик или ако го правите то ангажирайте колегия адвокати и успех!

 63. Вая

  Който иска да съдим Близу, нека се включи тук

  https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%B7-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-Blizoo-%D0%91%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B8/215543985194182

  От три години се разправям с тях, че не им дължа нищо, защото по надлежния ред съм прекратила договора, поради неизпълнение от тяхна страна!

 64. nikoleta

  edva li da me namerqt v gertsiq ot tazi firma frontex ? ili zaredi 4e imam sofiorska knijka ot bulgariq ??? molq otgovorete !

 65. cako

  Писна ми от тия мърш.и Близо званят по всяко време за просрочени сметки ,какви ли не чалъми не ми играят Курвите долни , ся служителката им ми вика че съм дължал такси за 1 година защито договора влязъл в сила (преподписал се ) Няма да плащам призива ми към вас е да се отървате от тая мафия .

 66. Marin

  Най-смотаният доставчик. Втори ден няма кабелна и телевизия. По телефона само слушам за аварии из целия град. Лятото ли трябва да чакам да пуснете смотаните си услуги.

 67. ウォーロック

  Зависи до къде е пинга :). До гейтуея или до сървър в Нова Зеландия 🙂 . То Blizoo нали вече били Mtel? Събрали са се два минуса 🙂

 68. Nqkakvo ime tam da ima

  Blizoo не са част от Mtel. Заговори се за някакви сделки, но все още няма нищо официално и финализирано. Има комисии да одобряват и бла-бла-бла. А и mtel ще придобие прекалено голяма потребителска база, ако това се случи.

 69. Nqkakvo ime tam da ima

  Вярно, че не съм запознат с мрежите и техните схеми, но 30ms са си доста. Аз съм на Mtel (MEGALAN!!!!) и и пингът е 1-5ms.

 70. mladshi lav

  Всяка компания (българска) има своите + и минуси. Аз лично не съм доволен от Виваком, интернета ми прекъсва за 2 минути по 5 до 20 пъти на ден, дори 4 дни нямах интернет.

  Докато пиша това съобщение чакам модема ми да бъде във по-добро настроение 🙂

 71. ウォーロック

  Аз от Булсатком съм доволен за сега (пу, да не им е уроки 🙂 ). Нямат никакви кретенски договори, като тия на „далече“. Имат и денонощен съпорт за разлика от „далече“ (които нямат съпорт а някакъв централен робот, дет не можеш и да го напсуваш даже и е на телефон дето те набутва при всички положения (даже и да имаш безплатни минути към всички(„много е приятно да слушаш робота и да те набутва“))). Случвало се е след гръмотевична буря, да оправят авария 22h-23h вечерта… (не са ми плащали за реклама, ако ме надразнят, ще ги насоля по същия начин както ги хваля 🙂 🙂 🙂 )

 72. Koito i da e

  Няма оправия тука,бтк пълзят из родната комунистически изградена канализация …..и се чувстват в свои „води“ там,близу лежат на натрупаното от евроком,а за мегалан да не говорим…..то и те не искат да говорят за себе си от когато бяха спектрум ( представете си как се прави профилактика без предупреждене ,когато доставяш нет на нет-кафе….съсипват бизнеса).

 73. Koito i da e

  Да де…та за бтк,бях на договор с оптиката им,ама тя (въпреки ,че е до така да се каже врата ми е дори по-зле от оплювания ADSL)…освен да повторя ,че няма оправия….ама тва ни кара да се чувстваме „оправени“ 🙂

 74. Niki

  Naistina neta e mn slab.Az sam na nai malkata skorost 25, no zz.samo poshtata si otvarqm i nqkoq stranichka ot neta.Pulen maitap naistina…spira,zacepva,nqmala sam i po nqkolko dni. Bqh dovolna navremeto ot Vivacom…ama i te izleznaha edni moshenici…ne mi se komentira!!!!

 75. иии

  Здравейте, ползвам интернет на близу от 2 години и половина без договор. Като чета всички тези негативни коментари, се радвам, че не съм подписал договора. Като цяло съм доволен от услугата (прекъсвания 1-2 пъти годишно за кратко време), но тъй като искам да подписвам договор с пакет телевизия и интернет, тези негативни мнения ме разколебават от близу. Мисля да премина на Нет1. Някой може ли да сподели впечатления от тях?

 76. Valentin_Angelov1999

  Zdraveite, molq ne pravete zabelejka, che pisha na latinica, prosto nqmam BG klaviatura nVSIa telefona… 4-ti den bez net i telefon. VSICHKI smetki sa plateni, a predostavenitec uslugi? Nqma gi. Interesno. Az sum si gamer i za da moga da praktikuvam kakvoto obicham, mi trqbva NET. Zvunqh im po-onzi den, kazaha, che ekip she idva na sledvashiq den. Chaka. Nqma nikogo veche 4 dni (dnes e subota) Uslugite sa im ujasni naistina… Bulvah na basha mi da se zapishe na Vivacom ( moite priqteli sa na tqh i nqma nikakvi problemi ) Dorib i e po-evtigno, s po im veche extri… Toi choveka reshil da im se zapisva Otnovo im se zapisal bez da mi kaje i sega se oplakva :). Tupiq dogovor e oshe godina i polovina… MUKA. Kusmet na vsichki i dano vi se opravqt problemite s teq miski.

 77. ЕЛЕНА

  Днес 11.02.2016г. в 17:20ч. в офиса на Близу (Стара Загора ул. Княз Борис № 108) отказаха да приемат предизвестието ми, че договора ни няма да бъде продължен и няма да преминава в безсрочен.(„Настоящият договор е със срок: 1,5г. и влиза в сила на 12.09.2014г. В случай, че договорът е с определен срок, същият срок започва да тече от 17.09.2014г. и изтича на 16.03.2016г.“ ТОВА Е ЗАПИСАНО В ДОГОВОРА). Казаха ми да отида на 16 или 17 февруари 2016г. Не можело по-рано от 1 месец да пусна предизвестието. Т.к. съм изглеждала интелигентен човек трябвало да разбера какво означава точно един месец. Обясних им, че това означава минимум 1 месец, но отново отказаха да приемат предизвестието. Това означава, че в точния ден, ако съм възпрепятствана да отида – ГУБЯ 🙂 Отказаха да ми дадат и адрес на управление да си изпратя предизвестието с обратна разписка, защото така също не можело. Какъв е извода: 1 година и 5 месеца по-рано АЗ трябва да знам къде ще съм и да планирам да си подам предизвестието на ТОЧНАТА дата – нито по-рано, нито по-късно.
  Това не е единствения проблем, който са ми създавали през годините. От тях можеш да научиш що е това нелоялна търговска практика. Дано КЗП да ги глоби. Този път няма да им простя.

 78. Georgi

  Е как пък ще ги глоби КЗП? Те винаги могат да се крият зад договора и зад това че нямаш доказателства какво са ти казали, да не говорим че сигурно са си изпипали добре схемата. По-добре е някакъв шум да се вдигне(било то по тв или другаде), така мисля че ще ги заболи най-много, поне други хора няма да се прецакат с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *