Status update :)

Не съм писъл отдавна, честно казано не знам защо, но няма значение. Излизам в отпуска, натрупа ми се много и смятам да се възползвам максимално от нея. След това ще видим.

Няколко човека се опитаха да се свържат с мен през контактната форма, и горките те са на abv. Разберете, че abv e адски кофти поща, и НЕ мога да ви отговоря, понеже просто не приема писмата. Трещи някакви адски тъпи грешки и подобни.

Тоест, ако искате да се свържете с мен, gatakka {at} gmail.com, по възможност пишете от някоя поща с акъла си.

И така, надявам се да си почина, да разтоваря, да заредя и както се казва „новия сезон да започне“. Лека и положителна на всички.

I will be back….. probably……

50 мнения по „Status update :)

 1. WiseMan CAx

  Излезе ми един „проблем“ и докато Gatakka си почива дали някой от почитателите му може да отговори?

  Става дума за Backup на база данни с upload-аднатите файлове…

  Има много титуряли за MySQL и PHP и се научих да си запазвам по-важните неща.

  До тук ми е ясно как база данни заедно със структурата и данните да ги гъ-зипвам. Но качените картинки и музикални файлове някъде остават не запазени. Това как става ми е идеята? С phpMyAdmin възможно ли е това?

  И още един въпрос – Coppermine галерията не знам как така съм я създадел в cp1251_bulgarian_ci , но желая да е в UTF-8, та има ли начин да стане това без да се счупи кирилицата и да ми излизат гърголечки?

  Айде, поздрави.

 2. kaimata9

  Здравейте искам да ви попитам дали всички вградени видео карти точат RAM и по специално тази Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family
  Благодаря предварително 🙂

 3. Ivan Dimov

  Как върви сайта, някакви новини 🙂 нямам търпение, с него мисля да започна да уча php или html или което преценя 🙂

 4. go_fire

  Ами това специално може и сега. Цялата серия на Иван плюс серията на Еч и още няколко се намират в Научи.ме. Заповядай!

 5. Lacoste

  Това „I will be back“ ми напомня за Терминатора. 😀 Надявам се завръщането ти на „сцената“ да бъде скоро. 🙂

 6. WiseMan CAx

  До Слави: (slavi@neftochimic.eu)

  Имейла ми не е тайна – той си е обявен на сайта ми… support@wisemancax.com

  Аз така да се каже намерих решение на въпросите ми, но ще се радвам да чуя и други варианти – моце да са още по-елегантни.

  Разбира се, че имам и други имейли и най-често използваният ми е в АБВ-то, но нещо Гатака не я обича тази поща и затова ти давам служебния имейл.

 7. Ava

  @WiseMan CAx Последния път, като се опитвах да сменя от CP_1251 към UTF8 нямаше абсолютно никакви проблеми с пречупване на символи, но използвах последна версия на phpMyAdmin (3.3.9).

 8. alko balko

  Хора има ли шанс да се хвана някъде като програмист, без да знам английски? Много ми е интересно.

 9. gatakka Автор

  Да ме питате мен за университети, е като да питате сляп човек за перспектива на картина.
  Аз съм съ СРЕДНО, не знам нищо за нашите университети, освен, че в техническите специалности няма да научиш нищо, но пък може да създадеш контакти.

 10. gatakka Автор

  Случва се, аз и MAC имам. Нали знаеш, за правилната работа, ползваш правилният инструмент.

 11. gatakka Автор

  Сега се прибрах. В понеделник съм на работа,надявам се да успеят утре да ми пуснат оптиката.
  Още няколко дни почивка, които най-егоистично ще отделя за себе си в четене.

 12. Mr.Bean

  След като видях усмихнатият котарак в по-горните постове,реших да те поздравя за добре дошъл и да се надяваме,че скоро ще ни зарадваш с подкаст или видео,’па да те видим ..

  Нека четенето да започне сега !

 13. WiseMan CAx

  @ Ava, говоря за phpMyAdmin-3.4.4.

  Това първо, второ счупването е станало при въвеждането на информацията и така бе записана в самата таблица, но ФаерФокса го поправяше, т.е. четеше се на български.

  За мен това обаче не бе достатъчно – държа всичко да ми е на utf8 – Не съм много запознат с разликите между двата енкодинга, но utf8 като Гатакка ме посъветва наистина не се дъни.

 14. WiseMan CAx

  @Daniel_

  Ето ти една сравнително точна информация:
  http://www.nakov.com/blog/2011/05/09/%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8/

  Освен това Гатака е прав – има неща които не се учат в обикновените университети и е по-добре да гледаш филмите на ТЕД, отколкото да се забиеш в специалност като „математика и информатика“…

 15. WiseMan CAx

  @ gatakka

  Добре се завърнал!

  По отношение на създаване на социални контакти вече социалните мрежи бият Унитата с поне едно 10 на нула.

 16. kernel

  На наков мнението е сравнително манипулативно. ТУ го е направил на лешшш щот не му се отворило парашута там и отишъл във ФМИ, като отворили залата на последния етаж, кво, и ФМИ ли ще подкара.
  Не бих си направил краен извод от тая лекция.

 17. Stilgar

  Човек, който иска да става точно програмист не е правилно да ходи в ТУ. Разбира се може да стане програмист ако ходи в ТУ просто не е оптимално. От друга страна има много други неща, които може да искаш да станеш и за много от тях е оптимално да идеш в ТУ (например ако искаш да правиш хардуер).

 18. kernel

  Така е. Само немога да разбера каква е тая кампания на ФМИ срещу ТУ и в София и в Пловдив. Кво толкова са им направили ТУ.

 19. Stilgar

  Не я знам каква е тая кампания ама ТУ-истите много обичат да се надуват и да обясняват, че видиш ли тея във ФМИ били тотални noobs щото изобщо не разбирали как работи компютъра.

 20. kernel

  Аз имам впечатлението, че е по-скоро обратното. Тия от ТУ сигурно имат впредвид от хардуерна гледна точка, за претоварването на паметта и тем подобни. Във ФМИ-Пловдив познавах едно момче където направи курсова някакъв сайт в който хейтеше яко ТУ Пловдив и имаше съответно 6 и вечните симпатии на даскалите. Сега пък тоя наков ги е захапал яко. То е хубаво като цяло да има такава конкуренция, но малко се прекалява с плюенето ми се струва.

 21. Stilgar

  Даскалите от ПУ изобщо не им пука за ТУ. BTW аз даскали от ТУ да се обясняват не съм виждал само студентчета някви.

  Наков е завършил ФМИ и има малко преподавателски щат там, ама вече едва ли има кой знае кво общо. Той сега си има собствен „университет“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *