Хранете ме бе хора, хранете ме…..

„Псувайте ни т’ва сме ние
колкото да ви е яд,
няма да ни промените,
а особено отзад! “ -Хиподил

Или казано по-елегантно, човек трябва да бъде себе си. Май направих видео по темата. Май имам и 150 още такива. Май едно мое видео направи, за 4 дни, 160 000 виждания, преди да го изтрият от Vbox7, и покрай него имаше още 3 мой в TOP40. Май тези видеа имат над 300 000 гледания, 120 000 от които в канала ми в youtube (там не се броят embeded). Няма значение дали съм смешник оприличаван с Гошо от почивка (чегераут бейби, ййст коуст), или с проф. Вучков (ама моля ви се господине…..) важното е, че мнението ми предизвиква реакция.

Защо го пиша това? Повода е един коментар на @Иван в темата за Apple (коментар 137), а причината, еми, от уважение към интелекта ви няма да обяснявам.

Какво пише уважаемият потребител @иван.

Така както е караш до една седмица, ще си конкурент на “Гошето от почивка“, не спираш да пишеш глупости, нямаш граници, нямаш си понятие от доста неща, правиш се на агресивен, какъвто не си, избиваш си комплексите в ТВОЯ блог, даваш грешна информация.

Така я карам от години, не от седмица. Не виждам какво е лошото на Гошо от почивка? Честно казано, този човек има по-големи „топки“ (хайде да сме модерни) от повечето то вас, понеже се показва с лицето си, и не му дреме. Повечето от вас (говоря, и ще говоря общо, не конкретно за @иван, или друг, нищо, че ще използвам 2-ро лице) сте се сгушили като на стар дядо топките, и само мрънкате. Страх ви е да говорите, да не вземете да кажете някоя глупост, примерно. Ти имаш ли си понятие от много неща? Като седнете на по бира, ти разбираш ли повече политика от политиците, че я коментирате, повече футбол от футболистите, че коментирате, повече нещо от нещото, че въобще говорите за нещото. Едва ли, но си коментирате. Нарича се изразяване на мнение, и то не е задължително да бъде експертно, и никога не може да е обективно. Правя се на агресивен, а ти какво искаш да съм, пасивен? Не обичам да ме таковат, а комплексите съм си ги избил отдавна, и да, давам грешна информация, много пъти се е случвало, но в този случай хора ми казват, че е грешна, обосновават се, аз се извинявам и всичко е ОК, аз съм научил нещо.

Да имаш блог, означава, че предоставяш някакъв вид информация,мнение и може да си е чете от всеки, без да се съобразява с теб…

Някак си наври мисълта в главата, че блог не е ТЕФТЕР.

Да видим, blog идва от weblog, което е създадено от web (мрежа) и log(дневник) и по дефиниция е точно ТЕФТЕР. При това личен, като изключим корпоративните такива. Блога НЕ е медиа, следователно етичните и законови норми за журналистите НЕ важат тук. Блога е признат за основен проводник на свобода в съвременния свят, заради характеристиката му, че хората могат да изразяват собственото си мнение, по всевъзможни въпроси в него. Това не съм го казал аз, а няколко нобелови лауреата. Може би и те си говорят глупост, правят се на агресивни и избиват комплекси. Блога е тефтер, разберете го. Просто някой хора са прекалено целенасочени, и мислят само за програмиране, поезия, коли, алкохол. Аз мисля за много неща, и за това е такъв гювеч от теми тук.

Програмист не означава БОГ… с тези видеота за “приятеслтвото“ и тем подобни се излагаш толкова много, че чак се замислих, какво ще стане, ако случайно попаднеш в полезрението на някой блогър стил- Генади…толкова ще те хранят, ще започнат монтажите на тъпи снимки с твоето лице, в Twitter ще бъдеш тотално подиграван, в Facebook ще се образува група с наименование “творенията на Ванко“ и всякакви такива глупости….в случай, че ми отговориш, че не ти пука, какво мислят другите се замисли, че ти работиш с клиенти, които четат какво става из мрежата.

Не зная кой е този Генади, и не разбирам защо, е толкова лош, и защо трябва да се страхувам от него? Че ще ми монтират снимки ли? Че ще ми направят група във FB, а то има между другото, посветена на жълтата тениска. Едно обаче ми е трудно да разбера, какво трябва да ме притеснява мен, че група от хора X е решила да го прави. Това е техен начин да изкажат мнението си. Аз пропагандирам изразяване на свободно мнение, и трябва да се обиждам на хора, коти правят точно това? За мен е нелогично и бягане от разбиранията ми. Наистина, мнението на хора, с които нямам нищо общо, които не ме познават, не означава нищо за мен. Благодарността ми харесва, и ме кара да се усмихна, омразата и неразбирането ги подминавам. А в качествения хумор и сарказъм, се включвам. Така че, кучето със салам не се плаши, както се казваше.

Във втората част има смисъл, работя с клиенти, и те четели какво става из мрежата. Ако „клиент“ (все едно знаеш с какви хора работя и какво точно правя) ми откаже работа, задача, или реши да не прави нещо с мен, защото имам мнение по даден въпрос, и не ме е срам/страх да го изкажа, много ще се радвам, че този „клиент“ няма да има нищо общо с мен. Също така аз не съм готов да „работя“ с всеки, и „клиенти“ с които не сме на „една вълна“ едва ли някога аз ще поискам да работя. Можех да изкарам доста пари през спам, хакове, вируси…… но реших да не го правя. просто един пример, как с удоволствие ще откажа пари на „клиент“, който не ме кефи. Ако ти си готов на всичко за пари, и да работиш с всякакви клиенти, околовръстното е голямо, и на Лъвов мост след ремонта ще има място. Работа има за цял китайски народ, просто има мързеливи пикльовци, мамини дечица (с новата седмица) и откровено тъпи същества, които си вярват. както аз не им гледам в канчето на тези, така и не искам и те да гледат в моето.

и разправяш, че си имал iShits, ама как ги използва без регистрация в iTunes(App store и iTunes са с един и същ акаунт), тези ги разправяй на хлапетата от махалата(май повечето са тук), не на мен

провери във форума на iPhone България кога аз съм писал за iPhone, потребителя на когото го продадох после може и той да е там. iPod-а го подарих, а G5 на който работих остана в офисите. И ползвах всичко това тогава без никакви регистрации, защото тогава България НЕ бе в списъка на поддържаните страни от Apple, тоест и да исках не можех, и всичко бе хак, врътки и Сидиа (така ли се казваше). Ти какво? 2008 си имал регистрация с кредитна карта и си купувал от там? С български адрес? тези ги разправяй на хлапетата от махалата, не на мен.

Когато пишеш статия си е проверявай, това е уважение към читателите.

Не мога, разберете го, за това има видеа. Не неискам, не мога. Не е проява на неуважение, проява на неуважение е „4estit wi 24ti maj“, неуважение е „всички сте педали , България не ме обича, а аз съм егати пича (Абсурт)“  неуважение ще е ако отхвърля мнението на някой друг, защото „не ме кефи“. Това, че съм пропуснал запетая, не е неуважение. Ако пиша във вестник, списание, книга, научен труд, официален документ е недопустимо. В един ТЕФТЕР е допустимо.

Понятие като XTML5 няма, думата ябълка се произнася Епъл.

Благодаря, като го произнасям, ще го произнасям Епъл, а не Ейпъл. А като го пиша, ще си го пиша както ми дойде.

Спри да си даваш мнението за дизайн, видео и тем подбни…ставаш за смях, ако искаш хумористичен блог си тръгнал в правилния път, ама това трябва да се спомене някъде, че хора като мен да не се объркват.

Спри да дишаш. ядеш, говриш, и пишеш по чуждите блогове, Направи си собствен, кръсти го „това не е теФтер“ и вътре пише само теми, които засягат всички ни, като „10 начина да бъдем истински мъже“. А това, че ставам за смях си е лично мой проблем. Ако ти искаш забавлявай се, защото аз се забавлявам. По-точно това ми докарва комплекси, но нали има къде да ги избивам.

И една последна препоръка…не прави видео на тази тема…обещавам ти, ще те нахраня много, а и съм сигурен, че няма да съм само аз…

Хранете ме, материал има много по youtube и блога ми. Давайте, монтирайте, ебавайте се, закачайте се хранете ме. Никога не съм се опитвал да ви спра. Чакам с удоволствие интелигентни закачки, тънък сарказъм, самоирония и АРГУМЕНТИ.

Вижте бе хора, просто е, аз и хората, които мислят като мен, може да изглеждаме глупави във вашите очи, по същия начин, по който и вие изглеждате глупави във нашите. Разликата е, че ние не пречим на никого, а вие пречите. Гледайте , събрали сме се тук 10 заблудени човека (които правят 10 000 хита на ден) и не искаме нищо, седим и си говорим и подсилваме „илюзиите си“, вярванията си, и ставаме все по заблудени. Разбирам ви вас, просветителите, че искате да ни изкарате от грешния път, да видим истината и светлината, да разберем колко сме жалки, но така ни пречите. Добре си ни е така. Живейте си в перфектния свят, оставети нас да страдаме, и се наслаждавайте на страданието, което си мислите, че изпитваме.

И това е ТЕФТЕР, и ще си правя каквото искам, ако искам ще съм смешник, ако искам ще напиша сценарии на следващия турски сериал с работно заглавие „анадолски манафи в Слънчев бряг“, ако искам ще пиша чалга песни:

хайде мацко, дай да ходим,

стига тука с тъпанари да говорим,

ела в нас да ти покажа,

най-голямата наслада

Ако искам ще пиша поезия:

стара маса, прах, перо,

сляпа обич, но защо?

вяра вечна, колело,

все ни дърпа, но защо.

Въпроса дали струват е съвсем друг. Той няма значение за един ТЕФТЕР. Никога не съм обявявал претенции към нищо, че съм еди какъв си. Никога не съм ангажирал с мнението си (все едно, че мога), никога не съм карал никого да прави нищо. Всичко е свободна воля. Хората, които гледат тези видеа, посещават този блог, коментират ме, критикуват ме (градивно) го правят по собствен избор. Те могат да спрат всеки един момент, защото това е един прост тефтер, а аз съм един смешник пълен с комплекси, говорещ глупости. Направете така, че тези хора да дойдат при вас умните, разбиращите, стабилните…. и аз ще остана сам.

Разбирате ли, кое ме обърква. Защо, мамка му, си отделяте от безценното ви лично време, за да пишете и обсъждате някой простак като мен. Със сигурно имате много по-важни задачи.

184 thoughts on “Хранете ме бе хора, хранете ме…..

 1. SR

  Няма да убеждажам, някой да слуша друга музика, но за мен ако слушаш чалга или подобна на нея помия, защото има много си повърхностен човек. Под слушай разбирай да си пуснеш в колата чалга или докато си седиш пред компютъра. Да и засъжаление съм по-голяма степен расист на тема музика, отколкото на тема цвят на кожата. Няма какво повече да кажа, слушай каквото искаш, но не ме убеждавай после, че там какви бяха преслава, крум или слави трифонов носят страшна емоция. Да те дори не заслужават да им се пишат имената с главни букви.

 2. Цветан Дичев

  Преди време и аз имах блог. Пишех разни статии за неща, които ме интересуват и си изразявах мнението. Повечето хейтъри не искат и не могат да застанат зад името си! Иване, разбери, че в България (а и не само) има хора, които още като станат и си пуснат компютъра се чудят кой да псуват, защото те НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ, без да „нахранят“ (това е много тъп израз, честно!) някой. Важното е да не ти пука и това е. Ти си заставаш зад името, говориш някакви неща, правилни – грешни, няма значение. Важното е, че имаш мнение и си го изразяваш. Аз ако не съм съгласен с теб ще напиша коментар, ще споря, но винаги ще си застана зад името. Няма да пиша коментар от „Анонимен“, който е „да ти е… майката“. Ако искам да напиша такъв коментар, ще си го напиша с името.

  А пък относно видеото за приятелството. Всеки разбира приятелството по един или друг начин. За някой приятелството е едно (купи ми това, купи ми онова), за други е нещо много по-голямо и възвишено. Всеки го разбира по различен начин. Така че няма смисъл да се спори по подобна тема, защото няма как да има прав. Всеки казва истината за себе си и това е. Така че не обръщай внимание на хейтърите, прави си видеата, изразявай си мнението и така. Защото по-добре да си изразяваш мнението и да грешиш, отколкото да мълчиш като … сещаш се.

 3. Калин Стефанов

  Иване, не обичам да давам налон на хуя на никого, както и на моя не обичам да дават наклон. И точно заради това няма да ти казвам какво да си правиш във видеоблога си и в този тук.

  Ще ти кажа аз как постъпвам с троловете.

  Отнасям се към двата си блога като стопанин към къщата си. В нея може да се разпорежда без никакви ограничения само собственика, тоест аз и никой друг. След това със сравнително ограничени възможности за действия са доверените лица – „членове на семейството“ като близки приятели и хора, които помагат за развитието на блога. С никакви възможности за своеволия са „гостите“. Всеки е добре дошъл при мен, стига да спазва правилата на „къщата“ ми. Правилата съм ги взел от първите две точки на така наречения Кодекс на Vbox7:

  1. Ако не мога да кажа нещо хубаво, по-добре да не казвам нищо
  2. Ще се държа с другите така, както искам те да се държат с мен

  Коментари неотговарящи на кодекса или написани неразбираемо ги изтривам веднага след като ги видя. Забрана за коментари прилагам за повече от едно нарушаване на кодекса от един потребител или за едно грубо нарушение. Тези мерки са в ущърб на видеоблога, защото хейтърите СЪЩО генерират гледания и когато им забраниш да пишат коментари те спират да ти следят блога, защото вече не им е интересно. Но моя блог не е с комерсиална цел и аз не се интересувам прекалено от това колко посещения имам и колко гледания реализирам. Така че за мен имат значение само добронамерените и интелигентни потребители, другите да си ебат майката. 🙂

  Блога е моето малко царство и никой няма никакво право да се ебава с него, защото това е все едно се ебава с мен. Аз, както всеки друг, си имам достойнство и не търпя никакви обиди (груби) към мен или останалите гости в „къщата“ ми.

  Както беше обяснил ти, Иване, в едно от клипчетата си, анонимността на Интернет дава предпоставка хората да си правят каквото поискат, без да дават обяснение и да се извиняват, когато са направили грешка.

  Нека си правят каквото поискат – не ми пука за другите блогове, форуми и всякакви места за изразяване на мнение в Интернет. Но това е моето малко място и аз съм неговият скромен диктатор 😀

 4. gatakka Автор

  И това е моето място, и то не е комерсилано 🙂
  Боли ме за хейтърите, ама не харесвам диктатурата.
  Предпочитам да ги разкарам, отколокто да ги режа.
  Май се оказва възможно, те да не идват тук.
  А този пост е за офтопик, отделно човека съвсем директно си ме попита, как ще му отговоря на тези въпроси, при това на кирилица 🙂
  Аз това и правя.

 5. xxTTcc

  yo gatakka 🙂
  Не е лощо наистина да правиш по някоя такава тема наистина. Като хладен душ в летен зной ти действа сигурно и те разбирам. Много се забавлявах докато го четох. Тоя малкия ми заприлича на пинчер дето джафка и рие със задните крака. Може би пък вече хората те възприемат едва ли не на равно с бтв сайта и за това искат парвопис и обективност. Буаххахагха. Ние сме тук и чакаме да обменяме знания и идей а парашутистите да не вземе да ги духне на кофти място вятъра. И на края да добавя, че ако не бях попаднал на клипчето ти в vbox7 което един приятел ми прати за да ми каже какво фейсбук нямаше да попадна на тоя блог. Но си направих труда да потърся въпреки малкото данни с които разполагах. Давай ние да си се мъчим тука пък уния да дишат дим на данцинга. Не съм ходил на дискотека от 12 години, чудя се защо ли 😉

 6. Санаил

  xxTTcc Ама те и в сайта на въздесъщата ермалък ТВ пишат неграмотно. Хвани която и да е статия в онлайн новинарските сайтове, малко са тези в които няма грешки. къде написали Б вместо Н (което показва, че автора пише на фонетичната подредба) къде изпуснали или дублирали буква. Ама хайде, там не е страшно да се пише неграмотно. Виж в личните блогове е задължително да се пише грамотно.

 7. Данаил

  Е от толкова писани си обърках името, ебаси сега за компенсация трябва да си купя риза. Не се казвам Санаил 🙂 ама хайде да не си забелязваме много а?

 8. Калин Стефанов

  Интересна и – което е по-важното – работи в 99% от случаите тази техника да кажеш на досадните давачи на акъл „Да, бе, прав си.“. Млъкват веднага. Аз май два или три пъти съм го правил, ама въобще без да го мисля и да съм убеден ни най-малко че са прави, и съм си продължавал да си правя каквото искам след това. Ама пък я няма тръпката от това да покажеш кой е по-важен. 🙂

 9. Красен

  И тези писаници ще стават все повече, и сам си си виновен. Ще те хранят докато не се научиш просто да не им обръщаш внимание. Този пост просто потвърждава че ги зачиташ, че си слагаш на сърцето какво пишат, а не обратното. Това го пиша за трети път, но ти си знаеш.

 10. Beinger

  @SR пак не съм съгласен с теб, ама май трябва да се прехвърлим в темата Чалга 🙂

  Повърхностен си не според музиката, която слушаш а според начина по който се държиш…

  Музиката наистина е послание, но ние живеем на балканите и посланието, което са ни оставили е балканско. Само, че ние сме НАЙ – ГОЛЕМИТЕ на тоя полуостров и не правим нищо друго освен да плюем… Македонците си имаха Тоше Проески и беше и все още им е национален герой R.I.P. Гърците имат толкова родни изпълнители, които тачат и слушат, че няма да смогна да ги изброя. Румънците…. да не ги коментирам, че те последната година заляха пазара. А ние ? Ние плюем, щото е яко! Миро – педал, Галя – лесбиика, Марияна Попова – не ни кефи стила в който пее, много труден идва, Орлин Горанов – пу тоя още ли пее, Веселин Маринов – нашата полиция ни пази, и още много и много глупости, които се бълват по адрес на всеки, който е посмял да пропее в България, каквото и да е!

  Едва ли и 5% от тук пишещите знаят, че http://www.youtube.com/watch?v=w_SH9_0YW8M&feature=related ето този клип се завъртя в MTV. И колкото и да е странно и в тази песен има ПОСЛАНИЕ!

  П.С. Заслужават или не, имената на всички хора се пишат с главни букви.

 11. SR

  Чакай малко по MTV не пускат музика от много години. Да и за мен това си е помия, което изброи и да чалгата те кара да се държиш като мазен селяндур, не може да слушаш хисарския поп и да си мислиш за Шекспир, хаиде не ми се пише повече.

 12. Данаил

  Beinger как да се накефя на елена? Не е моя стил просто. И Веско Маринов не е моя стил. Нито Миро нито Галя. Тоше нямаше нищо общо с чалгата. Тоше беше страхотен изпълнител. Не можеш да ме убедиш, че трябва да уважавам тая псевдомузика. Който иска да си ги слуша, аз не искам. 80% от познатите ми ги слушат яко. Кефят им се . И какво от това? То си е за тях, но това не може да ми промени моето мнение.

 13. Beinger

  @Данаил никой не казва, че трябва да си променяш мнението, но все има някой български изпълнител в стиловете, които слушаш нали?

 14. SR

  Не, но си и мисля за нещата, които се пее в чалгата 😉 . Малко от вас сигурно знаят, но В. Маринов навремето беше вокал на група импулс, а в момента е най-големият ветропоказател.

 15. Данаил

  Орхан Мурад също е бил рокаджия, Валдес също. И да има български изпълнители в стиловете които слушам. Но те са на възраст и като гледам напоследък вместо да полагат на младите им пречат. пробутват си собствените деца по разните телевизии и после Лора Караджова била направила хит …. ми ще направи, с тази баща всеки ще направи. А къде са младите? Знаеш ли че младите групи си плащат по 120лв всеки месец да им намират участия. И после като издадът албум продуцента, студиото и компанията спонсор прибират всичките пари? За да направи една млада група клип или трябва да е в чалга бизнеса, или да има яки връзки или да си плати всички разходи по клипа, а най-елементарния ти излиза 6-7 000 евро.
  Ами как да не плюя после по разните там елена, лора, галя, алисия, галена и т.н. Ами ще плюя, щото пари при пари отиват, а нас слушателите кучета ни яли.

 16. Deiman

  Мислиш за кое „води ме в някоя квартална кръчма“ или „ти си секси, милионерче, мачкаш ги наред“ или „върти, дай дай, лелелелей“? Относно бай Слави 🙂 , има по стари парчета, които стават и не защото е голям певец, а защото е екипа му наистина има хора, които са добри музиканти, смея да твърдя че има парчета, които са много добре обработени добре, имат свестен текст, добра мелодия, че бай Слави грачи като гарга е ясно, годжи пее много по-добре от него.. но както и да е. Ако тези същите песни се водят чалга, няма да спра да ги слушам защото се причисляват еди къде си… но ако ще са простащини и вместо музика – помия , е , така няма да се разберем. Сега да не кажеш че обиждам само българското, но,не, по мтв, войс и така нататък, пускат не по-малка боза от нашите. Работата е там че чалгата във оригиналния си вид подкрепя: кръчмарщината, бездушието, посредствеността, елементарността, ето за това не ми харесва и българската и американската чалга. Графа и миро какви са? Български модел на джъстин тимбърлейк или енрике иглесиас, е , не , благодаря! За финал мога да кажа една съвременна българска рок група, която става за нещо „мери бойс бенд“ , и разбира се най-добрата българската метал група „Ахат“, много силен текст, музика на ниво. Ето това ми е мнението, няма българи,няма американци, когато нещо е хубаво или лошо не ми пука от къде идва, да казвам че всички бг изпълнители стават щото за български няма да стане.

 17. Deiman

  За хората, които си слушат музика ей така по време на работа само, и не влагат много, много емоция, ок, аз не съм от тях, вниквам по дълбоко в музиката. Някои хора, могат да се разплачат на някоя картина, която аз не мога да усетя и оценя като тях, по същият начин, някои хора пък не могат да оценят музиката в дълбочина (както аз картината), понеже изобразителното изкуство не ме вълнува толкова много.

 18. Beinger

  Търсенето определя предлагането. След като има търсене на чалга, логично и изпълнителите на чалга ще намират по – лесно участия. И аз искам да работя библиотекар, ама като няма библиотеки, какво да правя?

  И все пак не е мисията невъзможна да си намираш участия и то без да си плащаш, стига да си добър! Имам приятел, който пя в последния сезон на Music Idol 3 и се занимава с музика от 10 – 15 години и го търсят и го канят. Говоря за участия от всякакъв тип – частни партита, пиано барове, новогодишна програма, празник на родния му град, концерти, фестивали и др. Търсят го защото, който го може го може.

  П.П. Тия дето плащат пари да си намират участия са глупаци! Вместо да ги дават за глупости да ги инвестират я в ПР, я в нещо друго.

 19. Deiman

  @Beinger, ето тук идва проблемът , ясно е че каквото се търси, това се предлага, но защо хората искат чалга? Предполагам е музика за „маса“ „за върху маса“ „за под маса“ , елементарни текстове и мелодия, лесни за асимилиране, явно е това.

 20. Калин Стефанов

  Причината поп-фолка да е толкова повсеместен и предпочитан стил музика за разпускане не е само една. Най-малкото три са.

  1. Изключително високото ниво на професионализъм, с което се работи в поп-фолк средите. Наличие на силни и ловки продуценти и цяла система от ПР-и консултанти.
  2. Неадекватността на всичката останала музикална и развлекателна индустрия като цяло. Поп-фолкът е наел най-добрите специалисти в България за да го обслужват и почти не са останали грамотни хора, които другите жанрове могат да си позволят да наемат, а и те много-много не си дават зор. В резултат алтернативните жанрове произвеждат крайно несполучливи продукти, които понякога не стават дори за отбрана публика от ценители, камо ли за обикновения консуматор.
  3. Предразположеността на нас като балканци към тази музика, защото тя ни е „в кръвта“.

 21. gatakka Автор

  @Калин Стефанов просто няма как да не се съглася с теб 🙂 Горе-долу това се опитах и аз да кажа, но ти успя с 3 изречения да го обясниш 🙂

 22. Данаил

  Това, че най-големите професионалисти се занимават с правенето на по-фолк (егати и името, пълна тафтология) не прави този стил музика по приятен за мен. А причините са съвсем други. Това което ти изброи се случи много след като този стил стана доминиращ. По времето на сашка и бомбашка най-големите професионалисти не работеха в този бранш. Мутренската култура изведе на преден план тази музика. А когато един стил стане доминиращ, всички които искат да печелят отиват при него.

 23. SR

  Калин Стефанов ти вярваш ли си наистина? Професионалисти са групи като AC/DC, Pink Floyd наще „професионалисти“ са жалки подобия на музиканти. За точка 3 просто няма какво да коментирам, болни мозаци ви ги наливат тия глупости.

 24. Deiman

  Той първо, най-вероятно имаше предвид в България и другото че те точно щото изпълнителите са скапани им трябват технически грамотни хора и класна техника, за да направят да звучат слушаемо 🙂

 25. SR

  Абе хора, познавам хора, които в момента снимат клипове, какви техники какви пет лева, просто българската музика в момента е толкова смешна, че няма накъде.

 26. Таня

  @SR Музиката наистина е смешна както и филмите. Излиза, че в БГ няма ни ЕДИН аудио специалист звучи ми всичко като от радиоточката с моно сигнала хихихих

 27. Данаил

  Таня, много си близо до истината. Понеже всичко се прави „на парче“ и трябва да е ефтоно, никой не си дава зор да е качествено.

 28. Пламен Бонев / pacoX

  Значи аз съм един от тези като @gatakka – смешниците и заблодените , които мислим различно от вас и за мен с правилното мислене . С каруцарско псуване или „хранене“/“забиване“ не мисля , че ще засегнеш автора на блога 😉 .

 29. SR

  Като цяло няма, виж смешните клипове, какви специалисти ми говориш. Всички музиканти, които са останали са старите крапки като Сигнал, които са на доизживяване.

 30. Мартин

  За мене,пичовете които са във „поп-фолка“ и „движат конците“ там,изобщо не са никакви професионалисти и не са изобщо умни хора…Ако бяха малко умни и интелигентни,нямаше изобщо това нещо да съществува.Защо ли? Защото интелигентните хора,не гледат само себе си,интелигентните хора искат и другите около тях да са умни,ако те са интелиджънт и те ще видят какво става(и го виждат,ама не правят нищо,защото това й носи пари,а те нямат намерение да го спират) като правят „яката“ музика,която затъпява повечето хора и води до масова неграмотност и дехуманизация ако щеш…Така че,аз изобщо не се съгласявам с това мнение човек,няма начин ти да си умен и да гледаш да си държиш знанията само за тебе,не така е устроен човека,винаги един човек който знае,ще гледа да информира повече хора,простотията около него да намалее и да обогати със своите знания кръга от хора около него,така мисля аз.Аз така и действам да се каже,защото не мога да търпя простотията около мене,просто..даже ми става неудобно на мене,когато някой друг не знае нещо,не трябва да са така нещата.Това е.

  Нямам и идея откъде е дошла тая тема за чалгата тук,просто видях какво е написал Стефан и реших да драсна коментар относно това,съжелявам за оффтопика.

 31. vDesign

  Много си прав според мен… Като ги гледам моите връстници, колко са „перфектни“ – да оеш на центъро и да се напиеш кат… айде да не казвам какво, е какво ще излезе от тия?! И после пишат натам насам, като андроиди от бъдещето – знаят и разбират от всичко…

 32. svetljjjo

  Е Ванка умен човек си ама не ти отива да разсъждаваш така . Ми то и професор Вучков е много известен ама нали повече му се смея от колкото да науча нещо от него.
  Или ти си на принципа няма лоша реклама ?!?
  А това за гледанията на видео изобщо нищо не означава . Преди години имаше един куриоз най посещавания сайт за всички времена мисля беше класацията и тогава беше една страница на която имаше анимирани едни човечета дето танцуват .Сайта нямаше никво съдържание само страница с танцуващи анимирани човечета сам си направи извода кво значи най гледан най посещаван и т.н. в интернет.

 33. gatakka Автор

  @svetljjjo аз не съм училище, че да претендирам да учите нещо от мен?
  Аз не търся и никаква реклама, както виждаш всичко е некомерсиално, тоест трафика не ме интересува, даже се опитвам да го намаля, за това не правя видеа в момента.
  А за Гошо от Почивка и проф.Вучков, аз го казах, уважавам хора с кураж. И аз съм смешен и жалък в очите на някой, както и те са смешни и жалки в очите на някой, но ние, както и не чак толкова много други заставаме зад думите си, идейте си, вярванията си, разбиранията си и си носим позитиви и негативи от тях.
  Много е лесно да си мишка, да си дребна душица, да си сред силните, или пък да си в абсолютната опозиция. Това е лесно.
  Лесно ли е да си отстояваш мнението?
  Не е, повярвай ми.

 34. Таня

  Понеже тук отворихте темата за чалгата, ще ви предложа нещо. Опитайте се този текст да изпеете като ЧАЛГА
  „стара маса, прах, перо,

  сляпа обич, но защо?

  вяра вечна, колело,

  все ни дърпа, но защо.“

  А този, като какъвто стил си изберете(без чалга разбира се )

  „хайде мацко, дай да ходим,

  стига тука с тъпанари да говорим,

  ела в нас да ти покажа,

  най-голямата наслада“

  Е аз не успях дано вие успеете … 🙂

 35. Данаил

  Ха ха ха , второто може да го изпееш и като мега-гига-ултра дедметъл, не че ще се разбере какво пееш де, то там всичко звучи като тоалетно казанче 🙂

 36. Beringer

  @Калин Стефанов, абсолютно си прав! Музикалния бизнес е бизнес като всеки друг и за да се движи са му необходими доста хора, които си разбират от работата.

  Всички, които се изплюха по отношение на качеството на продукта бих ви посъветвал да си прегледате слуховите и зрителните органи. Телевизия Планета достигна едно много прилично аудио – визуално ниво! Клиповете, които снимат изглеждат много добре и не знам вие на какво си слушате музиката у вас но и звука им определено е на ниво. Защо ли? Просто е, хората които работят там са професионалисти!

  За Слави и Ку-Ку бенд да коментирам ли ? Не ви ли е достатъчно нивото, което демонстрират всички музиканти от бенда? Или и те са група заблудени шматки а вие сте най – великите? За мен хора, които могат да си позволят да правят турнета с такива мащаби и да ги викат по 3 – 4 пъти на бис са много повече от успешни и качествени изпълнители.

  Никой не ви кара да слушате чалга. Но си е ваш проблем, че се дразните от съществуването и мащабите на жанра 🙂

 37. muahahha

  @gatakka кой кво учи от теб си е негова работа. Факта е, че хората ти задават въпроси и ти си правиш труда да им отговаряш по най-добрия начин. Дали за програмиране дали за друго. Споделяш знанията си. И това според мен заслужава адмирации. Евалата. Лично на мен ми прави и добро впечатление, това че оставяш хората да се изкават свободно. Ще се абстрахирам да давам примери за смешници, който ако напишеш по лютив коментар в блога им веднага трият като опарени. Това всъщност показва кой е комплексиран и кой не. Кой знае горчивата истина за себе си, крие я крие със всички средства, да не вземе да *лъсне* пред всички. Мхм има хора, който се мислят за идеални и безгрешни и незачитат мнението на другите и примерно искат в коментарите им всичките мнения да пасват само с тяхното. Мен ме кефят твоите начини и похвати, така че ти пожелавам успешно развитие, keep up the good work и само напред и тва е.

 38. Таня

  @Beringer Слушай си чалгата и не ме занимавай! Всякаква музика слушам, но чалга немога ПОВРЪЩА ми се от нея.(МОЕ МНЕНИЕ) и не те занимавам с него.

 39. muahahha

  @Beringer подкрепям мнението ти с две ръце. Като допълнение мога само да кажа, че според мен Ъпсурт и не само също правят качествени неща или поне на мен ми харесват. А още, че и съжалявам, че българският рок и хард рок не се развиват с темповете на чалгата, защото него също го слушам. А тва да кажеш на някой коя музика е по по най и коя не ми звучи все едно да му кажеш кой цвят и най-хубав и, че трябва него да го харесва.

 40. muahahha

  Като говорим за Куку-Бенд се сещам колко изестни музиканти са казвали, че е привилегия за тях да свирят или пеят с тази група.

 41. Таня

  @Beringer „Всички, които се изплюха по отношение на качеството на продукта бих ви посъветвал да си прегледате слуховите и зрителните органи. “
  В това всички съм и аз…и нямам нужда от преглед.

 42. Beringer

  @muahahha за Ъпсурт съм също ЗА! И не само за тях… Има много МЛАДИ изпълнители, които си заслужават слушането и гледането, но поради една или друга причина не успяват да се реализират, което е жалко. Колкото и да беше жалка българската версия на Music Idol с техните измислени сценарии и търсене на някаква скандалност, която да им вдигне рейтинга, поне видяхме, че има много талантливи и кадърни хора в България!

 43. Beringer

  Ами след твърдения като това…

  „Излиза, че в БГ няма ни ЕДИН аудио специалист звучи ми всичко като от радиоточката с моно сигнала хихихих“

 44. muahahha

  Както казва Б.Б. -„Те пък другите щото са много убави“. И е прав. Незнам, но ме кефи тва изказване.

 45. Beringer

  @Таня не се чуди, отговори ми ако знаеш нещо по темата за некачествения звук в България, така всички ще научим нещо ново

 46. Таня

  Когато един чалга маняк слуша музика, то той не слуша а я гледа и следователно тези които отговарят за музикалното оформление не са си свършили добре работата защото позволяват на визуализацията да вземе надмощие над сигнала и тои(сигналът)е само един фон от общата картинка.Сравняваики я с останалата музика където сигналът е и си остава ВОДЕЩ.

 47. Beringer

  @Данаил, ако грачиш и записваш в на Бийтълс студиото ще си Мадона 😉

  @Таня, не съм съгласен. Говорим за качество на звука, а не за музиката на песента, което определено са две различни неща.

 48. Данаил

  Beringer това че работят с хубава техника, не прави „музиката“ им музика, пак си остава посредствена и елементарна. Не може с един ритъм да направи 3 албума.

 49. Таня

  @Beringer Какво искаш да ми кажеш, че в сравнение със ГОЛЕМИТЕ музиканти и групи на запад които са си наели най -добрите професионалисти в света нашти чалга патки и чалга аудио оформители са по- добри. Пример: Скорпионс Мара отварачката? Кой пее по- добре?

 50. Deiman

  @Данаил ,така е, но това не променя факта, че звукът е добър примерно, проста наистина са две различни неща..

 51. Beringer

  @Данаил явно може… 🙂 И пак припомням, че в момента говорим за качеството на звука, защото за качество на музиката става много субективен въпрос и на едни се харесва едно, а на други друго.

 52. Beringer

  @Таня аз имам ебаси якия интернет и затова съм по – добър програмист от gatakka, пък той е мишка щото неговия интернет е по – кофти от моя… Нещо такова ли трябваше да е това което написа?

  Бъркаш ги двата щата. В момента не говорим за композитори и за изпълнители, а за мастериране на песента в студио и евентуално за начина по който звучи сигнала при възпроизвеждането от различни устройства.

 53. Таня

  В едно си прав аз говоря за песен на Скорпионс от концерт която слушам на компа със слушалки и как различавам всеки един звук и честота. А ти ми говориш за магарии в студио. Там не съм на ясно, макар за магарии по- добри от българите да няма.

 54. Beringer

  Ами според мен няма място за сравняване, защото не може да се сравнява група със самостоятелен изпълнител, но ако сравняваме примерно Скорпионс със Ку-Ку бенд разликата няма да е осезаема.

 55. Данаил

  Beringer само ще ти кажа, че за да намерим подходящия звук на една китара сме пробвали над 100 варианта. За един инструмент само за настройката на техниката ти идват 2 седмици. После за да изпее една певица правилно 3 парчета и то парчета в които няма текст а се пее само „аааааа“ или „оооооооо“ и такива неща. повтаряха всяко нещо по 50 пъти, докато стане точно както трябва. Пее се по ноти. И да става добре после. Да ама идва кака ти Мара и иска за 3 дни да запише албум … шшшш алоу, за 3 дни няма как да го запише, освен ако не го изпее без грешка. Е не ма такъв певец да изпее целия албум без грешка.
  Просто малко са изпълнителите които държат на качеството. 99.99% гледат да има количество.

 56. Beringer

  @Данаил имам си понятие от китари и от „приятните“ проблеми около озвучаването им… 🙂 Ама чак пък две седмици, айде сега… 🙂

 57. Данаил

  Beringer за да извадиш желания от теб звук, трябва да пробваш много комбинации. по 3 микрофона, на колона, пробвай с 15 различни микрофона, с 3 различни усилвателя … сметни си сам колко различни варианта имаш. И дали един перфектен звук ще го намериш, без да си ги пробвал всичките.

 58. Beringer

  @Данаил, такъв тип настройка се прави веднъж. След това знаеш кое, къде и как… Това като работиш с една група и с едни и същи инструменти разбира се!

 59. Данаил

  ОК ама ти нали като влезеш в студио, трябва да си направиш настройките както са ти на теб, а не както са си стандартно за студиото. А какво правят в чалгата? Влиза, пее, записват на диск, продава. Къде го тука това уникалното. Няма го.

 60. Beringer

  @Данаил, там правиш настройки на един микрофон, това е. При записвамето на музиката не знам как стоят нещата.

 61. Freak

  „Някак си наври мисълта в главата, че блог не е ТЕФТЕР.“

  много се нерва така някой като лепне етикет на нещо и то без никаква логика как така реши че блога е само и единствено за информация как така стана това начи аз сега казвам че водата е само за пиене и толкоз за нищо друго не става и ако някой я използва за къпане применро ше го соча със пръст и ще му се смея хьахьха на каде отиде света и най-много ме ядосва някой като почне да си изказва мнението ама го дава така „сухо“ няма никакви факти , е как така, не може да кажеш че бялото е черно „щото така“ тва знчи че си на 2 годинки и си правиш язовирчета в пясачника все още…

 62. Данаил

  Иване, забелязвам, че на последните ти видеа си сложил надпис „by Ivan Ivanov“ , няма ли да е по-оригинално, да сложиш знака който ползваш за favicon? Това само като идея.

 63. Данаил

  горе в ляво на клипчето под името на клипа има едно малко надписче „by Ivan Vankov“ аз в горния пост съм объркал и съм писал Иванов, извинявай

 64. Drago

  От доста време следя всички клипове, мнения и коментари свързани с дейността на този блог. Но това което прочетох сега, наистина ме подразни. Искам само да кажа, че на когото не му харесва, не е длъжен да гледа, на когото информацията не му е полезна, не е нужно да я използва… Никои не задължава никого. Ноооо…. ако по някакъв начин всичко това което се случва тук дразни някого и той пише простотии и се държи като малко пале което лае през балкона, но не смее да слезе при дразнителя. Хайде няма нужда!!!! Ако някой се чувства засегнат (въпреки, че не виждам от какво…) Да си потърси правата по надлежния ред. Но явно няма какви права да си търси, а просто избива някакви комплекси, като пише глупости. На който не му харесва, да не чете, гледа, пише…. или каквото там прави. Аз лично подкрепям хора като Иван и се радвам на това което прави. И не съм само аз.

Вашият коментар