Българските сериали

Та въпросчето ми е следното. Какво мислиш за родното кино, защото се получава така че наши телевизии изкупуват масово турски те сериали, а нашите филми и сериали кучета ги яли.

91 thoughts on “Българските сериали

 1. Крисчън

  Тва е изцяло заради турчолята в министерството, сперед мен те имат пръст в това.

 2. GrimReaper

  Абе според мен това са някакви опити за маниполация не знам точно какво се мъчат да ни маниполират,но е свързано с турция. Не е редно нашата страна която е била под турско робство и са на тормозили турците да дават масово турси сериали …

 3. SR

  Имаще слухове за БТВ, защото в България трудно се разбира кой става собственик след като си замина Мърдок, че е купено от протруски настроена компания. Може да е вярно, но според мен както има чалга за слушане от хора достигнали определена фаза на еволюцията(преди прохождането на 2 крака), така ще има и турски/латионо не знам си какви сериали.

 4. qwerty_104

  Купуват се турски сериали, защото са евтини, а пък и се гледат от изкуфялото население(и не само). Това е основната причина. Сега за Стъклен дом не съм съгласен с теб. Не го гледам и аз, но като продукция определено е добре за страна като България. Относно българския театър и кино имам свое мнение по въпроса. Дълги години този отрасъл страда от некадърността на министрите на културата. За да има силен театър и кино в България, държавата трябва да застане зад хората, които правят кино и театър. Другото нещо е че докато министър на културата е турчин нека не се учудваме, че се гледат турски сериали. Айде както се казва в турските сериали да Ви е сладко… 🙂

 5. gatakka Автор

  За стъклен дом казах „Не е лош, просто не ме грабна“. В никакъ случай не подценявам работата и качеството на безспорно най-доброто от тази сфера в БГ 🙂
  Просто не ме грабана. За театрите, е слава богу пълни са

 6. qwerty_104

  @gatakka E поне това е така. Само че финансирането на театрите и на кино центъра в Бояна е просто смешно.. Особено на хората, които се занимават с театър им свалям шапка. С малко пари правят чудеса и дано продължат така, защото съвсем ще изпростеем.

 7. gatakka Автор

  @qwerty_104 нямам никаква идея как стои въпроса с киното. Предполагам е много зле, защото нищо не излиза.
  А за театрите, наистина при този ентусиазъм и старание, ако имаха малко пари, щяхме да сме по-добре от Бродуей, защото имаме егати и талантите 🙂

 8. Таня

  @gatakka Еми ниска информираност гледа се само което се предлага. ЛИПСА НА СТИЛ В БЪЛГАРИНА. Каквото му предложат това гледа.Просто убива времето и се изживява като някой от главните герои, а той е задължително (богат, красив, и с много ухажори/ки борещи се за неговата любов).Около това се върти света от древни времена.

 9. gatakka Автор

  @Таня всъщност липсата на заинтересованост, в следствие на което, е първосигналния избор, е много добро обяснение.

 10. Крисчън

  Абе общо взето на телевизията не и пука кво излъчва, те просто си гонят рейтингите 🙂

 11. Таня

  Някой си убиват времето в блогове- като нас, други гледат сапунки, една приятелка им е фен ама кво да я правиш не е лош човек.

 12. gatakka Автор

  Никой не е казал, че гледането на сериали е само за лоши хора 🙂

 13. Таня

  Да деее мисълта беше до там са стигнали и толкова те нямат нужда от повече, сапунката ги откъсва от матрицата за момент и те са си взели дозата емоция за деня, готови да се върнат отново в матрицата.

 14. deiman

  Аз лично си спомням че съм гледал точно 3 сериала през целия си живот. Като бях по-малък имаше два „чиста кръв“ и „вдовицата в бяло“ и по нататък „трима братя три сестри“ . Гледах ги не защото това дават, а защото покриваха собствените ми критерии за нещата (имаше много екшън и така нататък, не беше само сълзливи истории). Именно липсата на заинтересованост и липсата на достатъчен избор е проблема, оттук става ясно защо не харесвам телевизията по принцип. Телевизията беше.. някъде там 90-те и началото на новия век, просто вече и мина времето. Аз искам да избирам какво да гледам, слушам, информирам и така нататък, а не каквото е решил някой си че трябва….

 15. Таня

  @deiman Точно и аз си избирам, защото си мисля, че ТВ-то е идеален начин за манипулация на масите 😉

 16. gatakka Автор

  Тук няма как да не се съглася с вас.
  А какво става, когато медиата вече не е телевизията, а социална мрежа? Но това е вече друга тема 🙂
  Нека да не отваряме офтопици.

 17. deiman

  Да, но преди време нямаше как е 90-те е имало компютри, но първо интернетът не е бил бъкан със инфо откъм файлове със музика филми и така нататък, а и не всеки може да си позволи (нашите не можеха) и така, но в днешно време възрастните хора почти всички не използват интернет и не знаят как да го използват, затова и си гледат сериалчетата. Това със изживяването от името на главния герой е глупаво, винаги съм го гледал като някакъв вид шоу, но идва и един друг тъжен момент, когато във живота ти липсват положителни емоции ги взимаш от другъде, това е тъжното (повечето пенсионери са така например).

 18. deiman

  @gatakka, това за социалните мрежи да, има и в интернет подобни неща, но извинявай имам целият свят избор.. включително и твоят блог 🙂 , в интернет няма само социални мрежи. Има различни телевизии да, но просто изборът е по-занижен, и в крайна сметка и от човека си зависи…

 19. Таня

  @gatakka Трябва да си има тв за пенсионерите например.
  @deiman Аз маята майка съм я научила да ползва комп. Няма да стане хакер но знае как да се информира 😉

 20. deiman

  @Таня тук не говорим за хора в интервала 30-50 , а за интервала 50-70 – там е по-сложничко 🙂 не е невъзможно де, аз лично с удоволствие бих обяснил на някой възрастен човек

 21. Manix

  Абсолютно мога да кажа че по темата с турските сериали 2 мнения няма. Като отбележим факта че btv е НАЙ-корумпираната телевизия в българия и факта че имаме турски партии в парламента, мисля че няма повече какво да се обяснява. Мога и да се обоснова, защо btv е най-корумпирана? Миналата или по-миналата година имаше масови протести в студентски град, не си спомням защо, но имаше. И си спомням как с очите си съм виждал как студенти които стоят пред общежитието си и не протестират биват пребивани с палки от \“служители на реда\“, а същата вечер в \“BTV НОВИНИТЕ\“ излиза следната новина \“полицаи бяха нападнати от протестиращи студенти, едиколкоси студенти бяха откарани в пирогов след самозащита на служителите на реда\“ някво ей такова нещо.. Така че моля.. Това с турските сериали е просто следващата стъпка към поробването на българия отново. Съжалявам за правописа ако има грешки но използвам абв кирилизатора щото нямам на тая машина.

 22. Таня

  @deiman Не го казвам с умисъл ама те докато се научат ще са вече в гроба предвид начина на живот в Бг.

 23. Таня

  Така е с повече рекламки и ако си чувал за на коя секунда беше като почне филма ако пуснеш скрита реклама на бира например(за секунди не се вижда с просто око ) след филма 80-90% от гледалите изпитват желание да пият бира.

 24. deiman

  Темата се превърна във нещо като „Защо телевизиите не стават“ 🙂 , но като казахте за рекламите, еми това си е жив терор, тук един адблок ми върши работа и няма мигащи идиотщини срещу мен, като искам да си купя нещо, ще се поинтересувам и ще си го купя, и като увеличат звука на тия реклами… едно време който е нямал дистанционно ще ме разбере най-добре 🙂

 25. Таня

  Натам е тръгнала темата ама те всичките са под един знаменател „сапун“

 26. Лазар

  Доста хора гледаха Стъклен дом, на мен специално не ми хареса поради една много проста причина – измислена реалност, нищо общо с това което става около нас. Просто има прекалено много фарс в тая цялата работа и по-скоро това е криво отражение на другите сериали, както и цялото ни общество ама туй е друга тема.

 27. gatakka Автор

  Има блогове и информация в интернет, но само за тези, които търсят. Ако има само един „основен източник“ на информация, като FB, то тогава всички, които не търсят ще получават само една гледна точка, което е манипулация.
  Същото нещо както с „големите“ телевизии, но по-модерно.
  Баси ПроБГ имаха перфектни новини. Защо ги „убиха“

 28. deiman

  @Лазар, аз съм на същото мнение. Не съм го гледал задълбочено, но съм го мяркал тук там, и останах с впечатление че е някакъв америански сериал със български актьори… наистина няма връзка със родната действителност, опитват се да внушат някакво чувство на българина че живее в елитно общество ли и аз не знам… но пак казвам нямм сериозно наблюдения, просто това ми се върти в главата..

 29. Марин

  Здравейте, та първо Стъклен дом не е единствения български сериал има много други. Като Неочакван обрат, Клиника на третия етаж, Забранена любов. Същото се отнася за филмите много са за една малка държава. Направил съм сайт за нашите филми, който му е интересно и иска да научи нещо повече да клик не на името ми.
  @gatakka турските сериали не са евтини, а много скъпи. До колкото си спомням серията струваше към 40 000 хиляди долара.

 30. Таня

  Сериал ли е – не ме кефи. Имаше само един испански „Моите мили съседи“ направо да си умреш от смях.

 31. gatakka Автор

  Офтопик е писане извън темата. Ако продължат, трия коментари.

 32. ---

  Ей, Иване!!! Къде забрави Забранена Любов. Филма е нещо много повече от Стъкления дом, даже го копира от части, защото е правен преди него. Само дето серийките са по 20-25 мин…

 33. thedem

  Не гледам телевизия от повече от 5 години насам, няма и да гледам. Филмите, които дават, съм ги гледал от преди 15 години , сериалите са съкс, ако не са отпреди 15 години са турски сапунки. Прекъсват ти филма за реклами(много гадно), няма пауза(space bar 🙂 ) , да отидеш до тоалетна или да натовариш нещо за ядене 🙂 и тъй . И не на последно място: гледам каквото ми се гледа, а не каквото ми пуснат (интерактивност) . Телевизията не може да ми предложи тази екстра :).
  За новините: манипулирани са отвсякъде, по-добре да го видя в някой новинарски сайт. Не че там не са манипулирани, ама пък си чета каквото ми е интересно 🙂

 34. Марин

  Основните причина за слабите български филми са:
  1. Нискобюджетни
  2. Много не се дава шанс на младите режисьори, а всичко е с връзки
  3. Повечето филми се разказват за гози преход.
  Искаше ми се да уча за режисьор, но таксите са много високи и затова сега уча КСТ, но това е друга тема.

 35. Таня

  hihihi @thedem Ти знаеш ли кво е да си чакаш часа да дояде докато ти почне сериала, направо си е изживяване 😀

 36. Браво

  Стигате глупости, преди като даваха масово латиноамерикански, никой нищо, сега всеки мрънка защото са турски и искат да ни турцизират 😀 смешно е, просто това са сериали в които са наляти много пари (забележете спонсорите в грая), не се изпозват декори и т.н. и се получава качествено нещо. А докато наще освен „Стъклен дом“ майче нямат друг сериал, „Забранена любов“ е купен пак отнякаде си (сценария), както и „Тя и той“.

 37. Данаил

  Абе пукнатия джам не е единствен, но за жалост е „най-професионалния“, с тази слаба игра на Ленчето и на компания …. незнам как хората го харесват. И останалите са същите. Но за това са виновни режисьорите, щото вместо да си подбират актьорите и да им показват как да играят, как да изразяват емоции … те само седят и викат „ние сме супер. ние сме най-добрите“.
  Не са само турски сериали, я им погледнете програмните схеми. от 11 го 22ч. имат 2 емисии новини и едно шоуто на слави повторение, другото са сапунки (това за БТВ , но и другите са така). Хамерикански, испански, латиноамерикански, турски …. стига бе, кога да гледам ТВ с такава програма.

  Сега малко за конспирацията …. Каква конспирация бе хора, те обявиха, че ТУРСКО РОБСТВО НЕ Е ИМАЛО. Конспирация е когато е скришно, това никой не го е криел, то си е ясно обявено.

 38. иванчо от приакзките

  Абе за турските серияли си има една доста добра причина да са толкова добри за сапунки, а тя е че така си привличат туристи. Частните конпании наливат милиони за реклами който вместо 30 секунди траят 1 час. В българия имаше подобни проекти, преди години но ородливите бездарни и некадърни продуценти и режисиори не оспяха да предложат нищо интересно на инвеститорите и те прибягнаха до други средства. И киното и тятъра и изобщо всичко де се нарича творчество в наща мила родина се прави от шепа некадърници дето са на годините на дядо ми. Примерно има едно on-line сериялче много добре замислено и направено, при това от етосязти и без сериозни инвестици, някой да е разбрал че са печелили няколко международни награди ??? Телевизията, тятъра музиката ни, художествните изкуства, дори и литературата ни е на нивото на 8 класник в училище за бавно развиващи се.

 39. Таня

  @иванчо от приакзките Сериали като реклама е точно попадение според мен, но не и аз в Бг. тук мозъците ни са до там колкото да не се из*ереш в стаята.Всичко се прави с цел „усвояване на пари“.

 40. deiman

  „тук мозъците ни са до там колкото да не се из*ереш в стаята“ ее не това вече изкърти 🙂 🙂 🙂

 41. иванчо от приакзките

  @Таня какво няма да са ни … все пак ако не сте забелязали в наща мила родина има два закона. На хората с пари и на мизерниците. Имаш талант, упорит си … дрън дрън… За да постигнеш нещо тука трябва или да си касметлия и да одариш джакпота от тото-то (имам такъв познат), или дядо ти да е бил 1024 брачет на бай ти Тошо или некой негов приближен. Въпреки че са минали вече близо 20 годни, възрастните са обременини, а младите са прости. Който е кадърен отива да живее на вън и тук остава само помията. За това нямаме нито музика, нито кино. нито литература. За последното … я някой да ми каже някой съвременен бг поет, който да има по-добри рими от мен 🙂

 42. Таня

  @иванчо от приакзките Ам чи то има ли ПОЕТИ??? СЕРИАЛИ??? МУЗИКАНТИ???
  @deiman Това е положението.

 43. иванчо от приакзките

  Ми както казах има но нямат поле за развитие. Всичко се свежда до това кой на кой и кога е … или не е. То този проблем вече не е само локален. Все пак с две думи нямаме изкуство, защо никой няма желание да налива пари в хора които не знаят какво првят. И за това никога няма да имаме, ще си гледаме Социялната мрежа, и ще викаме баси якия филм даже и оскари ще вземе. А филми като Гранд Торино или Защитниг потъват в небитието, защото са авторски и смислени. Все пак в българия дори и до най-долнопробната боза на запад не може да се доближим.

 44. Iv3lin

  Според мен всичко опира до финанси.И смятам че както в модата има модерни тенденции така и в телевизията има такива моменти и някои за да подръжават го правят според мен де.

 45. Таня

  Аз участвах в една масовка на канал1 май беше и всички ми направиха добро впечатление, атмосферата беше страхотна и както казваш май всеки беше“познат“ на друг.

 46. Данаил

  Ако стана министър на културата и трябва да си назнача всичките познати на служба ….ще трябва да закрия министерството и да си работя сам :))))))

 47. Цветан Дичев

  Интересна тема и като виждам има и интересни коментари. Първо, когато сядаш да гледаш сериал пука ли ти дали е турски, български, американски и т..н? На много хора им пука. „Няма да го гледам, защото е турски!“ – Това е тъпо. Първо, защото няма как да знаеш със сигурност дали един сериал е добър, ако не гледаш поне една серия (аз лично гледам пилотния епизод) и второ – в крайна сметка това, че един сериал е американски не означава, че е добър. Както и обратно – ако един сериал е турски/български/сръбски не винаги означава, че е лош.

  Аз не гледам турски сериали. Не защото са турски, а защото просто не гледам сериали, които имат по 100-200+ серии на сезон, независимо от коя страна идват.

  Второ – споменахте за „Забранена любов“ и „Стъклен дом“. Подставяте ги под общ знаменател, а това не е правилно в случая, ще ви обясня и защо. „Забранена любов“ ако не се лъжа е купен от Испания (не съм сигурен точно за държавата) и е адаптиран за България. Цялата сюжетна линия е била ясна още преди да се търсят актьори, преди да се наема декор и т.н. „Стъклен дом“ от своя страна не е купен от някъде и адаптиран за българския пазар, а е напълно авторски. Може би заради това, а и заради провала на „Забранена любов“ (сериала е спрян, в момента се излъчват епизоди, които са заснети миналата година) сериала има успех.

  Трето – купуването на сериали. Според мен се прави от чисто икономически причини. Защото една серия на „Перла“ може би струва колкото целия сериал „Забранена любов“. Турция има 50 милионен тв пазар. Нормално е да се инвестира много във сериали. Много повече, отколкото някой може да инвестира тук например. Така че аз лично не вярвам в някакви конспирации. Направен е сериал, който има голям рейтинг в страната си. Продава се успешно навън.

 48. Go3i

  Значи в момента турските сериали са нещо като световен хит.Преди време са стрували около $50 на епизод а сега стигат до $100 000! В България няма много работи , какво остава за сапунки , при това и качествени.

 49. NikoO

  Стъклен дом ,Забранена любов – много нереални филми (повръща ми се от тях ! )
  Български сериали – Клиника на третия етаж – става
  -Тя и Той също ми харесваше ,но по горе някой беше написал че не е български 🙁
  – Морска сол ( незнам дали е български всмисъл ,българи да са го мислили ), но е българският сериал ,който може би най-много ми хареса 🙂 и не малко пъти ме е болял коремът от смях 🙂
  “ написаното по горе е изцяло лично мое мнение „

 50. vDesign

  Всичко се почна от един турски сериал, който го гледаха много и се почна… А и са наистина ниско бюджетни и не струват скъпо… Но най-много ме дразнат новините на турски. Защо не пуснеш едно видео относно тази тема: Защо имаме новини и на турски? В държавата не са само българи и турци, щом са направили за турци, трябва и за всички други чужденци, защо точно турски?

 51. belia

  Значи аз също съм турчин,но тез турски сериали въобще не ги гледам.В последните 3 години масово се въртят турски сериали по БТВ по Нова и др.Единствената телевизия която не излъчва турски сериали, мисля че е БНТ ама там е пълна боза нищо интересно не дават.Преди време още като не бяха навлезли турските сериали даваха 2-3 мексикански или бразилски ама програмата си беше програма говорим за БТВ.Имаше за всеки по нещо като със сериалите Приятели,Женени с деца за децата по някое анимационно филмче даже имаше и кино вечер от 20:00 часа.Много по интересно беше,а сега Листопади косопади перли и други глупости.Нищо интересно не дават единственото нещо което следя е Шоуто на Слави,Господари на ефира,по Нова От местопрестъплението и Стани Богат от време на време новините.По БНТ там е пълна боза, повече гледам EuroSport, DISCOVERY, NATIONAL GEOGRAPHIC и от сателитната телевизия най много гледам немците.По ефирната телевизия преди 5 години някъде даваха много яки сериали предавания и т.н.Между другото тва Станция Нова от 10:30 някъде та чак във 17:00часа свършва 7-8часа загуба на време там дават пълна простотия да не влизам вече в подробности тва е от мене.

 52. Maniac

  Значи Ванка ти смяташ, че след като правителството се е сменило се е започнало с манията по турските сериали т.е. обвиняваш правителството за това?

 53. gatakka Автор

  Едно малко уточнение към предишния ми пост, нямам нищо против турците, 5 години бях в Кърджали, и успях да видя много добре, че всички сме едни и същи, само имената са ни различни.
  Обаче не се сещам за друга държава, която има официални новини на неофициален език. Ами да пуснат и на цигански, о то такъв език нямаше. Еми евреите, арменците? не са малки общности.

 54. NikoO

  А да забравих за турските щуротии да кажа :
  -Турчин – министър на културата (лей лее)
  -Турчин ,който пред очите на цяла българия по национална телевизия прави изказването, че (не го помня точно и не ми се рови да го търся ,но общо взето беше : ) той ще направи всичко възможно да потурчи българия ,същия този е в управата на българия десетилетия на ред , народен представител и агент на държавна сигорност (за кво си говорим 🙁 )
  -на всякъде по улиците чувам повече турска реч от колкото българска (студентски град – софия) а да не говорим за родния ми град (Хасково), където турците карат ферарита и общо взето всичко що е хубаво в града (като кръчми дискотеки магазини хотели ) е притежание на турци. Наистина стана хубав град но уви турски ! и още много по темата има ама айде да не ви досаждам 🙂 само да отбележа че нямам нищо против българи с мюсолманско вероизповедание (най-добрата ми приятелка е мюсолманка ! ) имам против мюсолманите които се опитват да ни потурчат ! Това мисля аз мисля че и сами ще се сетите какво ми е мнението за турските сериали 🙂
  „написаното по горе е изцяло лично мое мнение и не ангажирам никого с него а просто го изказвам „

 55. не бях аз

  Има едно понятие – масова психоза. Цялата история е нещо като цигарите, с тая разлика, че цялата истерия се създаде от телевизиите. Изкуствено им вдигаха рейтинга и всички решиха, че се нещо ново, хубаво, провокативно, интересно, модерно. Когато лелките на работното ти място са се поддали на тоя „порок“ и го коментират, ти оставаш изолиран. Не знаеш кой коя обича и защо спи с майка й. Това те кара да погледнеш някой друг епизод – информативно. На следващия ден можеш да блеснеш с някое твое прозрение, което е целта на всеки човек – да се доказва. Не вярвам само аз да намирам припокриване в широк спектър с цигарите и ако щете фейсбук. В крайна сметка се почва информативно. Много малко хора осъзнават, защо правят нещо. Предполагам има доста книги за манипулация на масите, които дават отговор.

 56. Kristian

  Масово са турските сериали , защото виждат , че хората се кефят на такива глупости.Малко са хората , които предпочитат да гледат нещо интересно и ново , на всички им се гледат просто на тоя дъщерята била майката на тоя ама тя забременяла от него ама не знам си какво , всичко е с парична цел и честно казано на Бtv и на който и да е не им пука чак толкова какво пускат от колкото на какво печелят.

 57. Марин

  За сериал не знам, но първия български филм е „Българан е галант“ примиерата му е била на 13 януари 1915 година.

 58. Таня

  Според мен е „Робинята Изаура“ беше голяма сензация .И от там малко по малко се започна.Ние Българските реотани мисля, че около 2000г. почнахме да правим.

 59. Мартин

  Забравих че има и някой друг ситком тип приятели например Морска сол, обаче какво стана с нея

 60. Данаил

  @Таня а „На всеки километър“? той не е ли много преди робинята излъчван. Предполагам имало е и други, но „На всеки километър“ си е бил тотален хит за онова време

 61. Таня

  Прав си и точно той не е сапунка.Но за друг не се сещам като него да не е сапунка.

 62. Данаил

  Абе не е сапунка, че не са рекламирали прахове за пране на него, иначе си отговаря на всички критерии да е сапунка.

 63. NanoTech

  В България има адски много турци. Който не е съгласен с мен живее в Варна или София.

  Поразходете се из по малките градове и ще видите че българите са малцинство.

  Това води до популярноста на турските сериали. И покрай рекламните кампании, и българите се зарибяват, защото хората са изключително елементарни създания, и се манипулират лесно.

 64. thedem

  Абе ясно е че сапунките за нищо не стават, тъй че мога да ви препоръчам няколко сериалчета които си заслужават гледането :):Stargate SG1, Stargate – Atlantis, Supernatural, The Big Bang Theory, Robin Hood на BBC, Merlin на BBC, МЕЧ – Руски (много добър 🙂 ), Warehouse 13, Psych, Legend Of The Seeker(ако сте чели книгата вероятно няма да ви хареса, иначе е добър), Bones, Castle, Eureka, Burn Notice … има и още доста, но ако не сте гледали тези … ще ви отнемат известно време 🙂

 65. Християн

  Един въпрос. Кога ще дойдат руските сериали, да ни освободят от турските?

 66. Иван

  Дават турски серияли защото се гледат, интересни са на хората и ги гледат масово, а оттам и се вдига рейтинга на телевизията която ги излъчва а не е ли точно това целта на всяка една телевизионна компания?

 67. plebo

  Според мен истината е че с тези сериали се мъчат да ни потурчят. Майка ми ги гледа и постояно вика виж какви къши имат там и посттоянно разправя в филма какво имало и такива неща, а истината с съвсем друга само два града са добре в турция а другите части са като нашите цигански квартали. Дрга причина коята мисля е че сега искат турците да влизат в европа и един вид хората да ги подкрепят като гледат как е пресдтавена турция в филма.

  А защо има новини на турски език и то по националната телевизия?

  а защо пък турски с какво те са по важни
  от англичаните или арменците.

  И наистина най-жалкото е че в училише турците си говорят повече на турски от колкото на български . Официалния език е български и трябва да се говори на него

  Ванка ако можеш направи наистина видео за турските новини че ми е интересно мнението ти

 68. Милен

  Тийндей ми харесва, Българското кино има бъдеще зашото има много таланти в България, знаете ли аз много ценя Българският народ, но не и Българското управление.
  На мнение съм че Българите сме много талантливи умни и способни и всеки един от нас е специален по негов начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *