10 мнения по „Вярна ли е Тайната (филмът)

 1. Асен Тричков

  Да много важно е човек да се чувства добре и да не обръща толкова внимание на негативните неща, но не мисля, че едното желание ще ти донесе всичко което желаеш. Не приемам това, че сега просто ще легна и ще почна да си представям как карам „bugatti veyron“ всичкото това в продължение на месец два или повече без да губя надежда и нещата ще се наредят така, че да го получа. Като цяло подкрепям идеята на филма, но чак пък толкова… И аз ще се радвам да чуя други мнения 🙂

 2. Go3i

  Да взема и аз да се изкажа:
  Първо думата „тайна“ – в живота няма тайни и много се дразна като кажат :знам тайан която никои незнае и т.н.
  Няма тайни и това е , просто има неща които още незнаеме как работят ,това е .
  Второ:т.наречена божествена частица която търсят с оня колайдер ли се нарича.Ами няма да я открият.Няма нещо в природата което да е всичко и да обяснява всичко , просто няма такова едно нещо.Обикновено нещата в прородата са системи.
  Ако може да се обясни основата на вселената то няма да е с някаква си (една единствена) частица , защото света е система от системи и т.н. Няма нещо което да е идеално , което да е най-велико.Просто няма такова нещо.
  Трето : незнам дали ме разбрахте какво искам да кажа , ако не питайте(има голям смисъл , поне за мене в това което казах)

  Кактко е казал джонката : „продължавай да вървиш“

 3. go_fire

  Хи-хи Go3i тук говориш точно обратното, на това, което говореше в предния си коментар, хайде изясни се със себе си 😉

 4. ALF

  Интересно, даам, много даже. Мисълта, според мен, наистина може да оказва влияние върху материята. Много филми има, които потвърждават това. Водата е също толкова необятно интересна колкото мисълта, а двете слети заедно стават просто невъзможен фактор, от гледна точка, че стават невъзможни неща. Например има един филм в замунда за водата, в който разказват история за моряци. Корабът им потъва и те имат само спасителна лодка и нищо повече. Плуват дни наред в океана, без сладка вода и накрая стигат сушата оцелели. Питат ги- добре как оцеляхте толкова дълго време без вода. Те казват- Дойде период в който жаждата стана непоносима. Пихме от океанската вода и тя се оказа сладка. Така ние оцеляхме… Тук аз мисля,че не са програмирали цялата вода да е сладка, а са програмирали организма си да мисли, че пият сладка вода. (Тук се смесват много ефекти- делфийският ефект-любимият на Иван 🙂 и ефекта на колектива- ако примерно вляза в класна стая и видя дъската на която има някаква задача и ако кажа – отговорът е това, а насреща ми 20 човека кажат, Не отговорът е иначе почти сигурно е, че ще им повярвам ако не съм напълно сигурен)
  И така в този ред на мисли да речем, че капитанът, който те уважават много е пил от водата и в отчаянието те му повярват – океанската вода става сладка.
  Аз съм си направил следният експеримент. Един път когато бях на село се наложи да изляза когато беше много студено да си измия ръцете. Водата е повече от студена, но няма друга. Мия се известно време и си казвам – водата е топла, не ми е студена и след малко дори усещам как ми е приятна. Странно и не мисля, че е от изтръпване.

  Малко се откланих от темата. В същият този филм проследяват история. Конференция на ядрени физици. Обсъждат направата на оръжие за масово унищожение. Всеки пред него има бутилка с вода. След конференцията умират. Не откриват никакви показатели на отравяне в кръвта или каквото и да е друго. Защо?
  Водата има памет(интересна теория от същото филмче). Мозъчните негативни вълни са направили водата да възприеме целият ужас на техните разговори и бъдещи последици(целта им е да направят оръжие за масово унищожение).

  Някой пък облъчват водата с различни херци и твърдят, че получава по добри свойства.
  Последно да изтъкна, че се отклоних много от темата, че водата може да гори и това е доказано.
  Най-грубо казано – молекулата е H2O или HOH, когато й се пусне ток по някакъв начин става HHO, извличат водорода и воала – коли на вода. 🙂

  Има няколко типа лоши неща и ние трябва да избягваме нервите от типа счупила се е пералнята- нервиране и тюхкане, ами голяма работа бе хора, и да се нервирате – ами вече е счупена, нищо не може да се направи. Ако си счупиш крак, не дай си Боже, тогава е друга работа но за материални неща няма голяма файда.

  Имаше една статия в интернет на един човек как отишъл на панаир или нещо от сорта и има томбола. Той си мисли само – Ще спечеля, ще спечеля и наистина спечелил. Парите го одарили в главата и му пробляснала идеята, че ако мисли само за хубави неща само хубави неща му се случват, ако мисли само за лоши само лоши му се случват. Оттогава живее на тоя принцип и твърди, че животът му е по хубав.

  Мисълта срещу материята.
  Вземете един зар и си пожелайте да ви се падне примерно шест. Ако го хвърлите няколко пъти ви се падат различни числа но ако проследите хроника от много хвърляния, се падат много шестици.
  Аз съм си правил следния експеримент, вдъхновех от филма магистрала 60 😀
  Така, взех един зар и започнах да го питам въпроси с да или не и резултата ме смая донякъде. Сега Господ не играе на зарове, но ние не сме Господ и ако той не играе на зарове значи нещата са предопределени и ако хвърлим зара той трябва да показва правилния отговор.
  Но. Ноо. Ако да реечм Господ не си играе на зарове с живота на хората, нали така е поговорката, то другия вариант е той да взима решенията не предварително, а постепенно. Това значи, че кармата съществува- Прави добри неща добри неща да ти се случват или прави лоши лоши да ти се случват.
  Или от нас зависи какъв ще си го направим.
  А има и трети вариант в който някой неща са предопределени нещо като съдба, а други зависят от нашите действия.

  Мисълта срещу материята2.
  Има и много случаи в които мисълта може да окаже влияние върху материални предмети. Например една жена от русия мести пинк понк топче с мисълта си. Няма място за измама защото топчето е изолирано в нещо като кутия. Мести клечки кибрит по масата и какво ли още не, главно дребни предмети. Учени от цял свят я изследват и никой неможе да каже защо,как.

  Ами Ури Гелър. Човекът от малък огъва лъжици и не просто ги огъва. Те се размекват в ръцете му. Вижте в Youtube има много клипове и изрезки от предавания с него. Той твърди, че някак с мисълта. променя структурата на метала и вместо твърд го размеква.

  Ами Ванга. Аз несъм чул един човек да каже Ванга не позна, а вие?
  Може би наистина всичко е енергия а тя някак може да се свърже с нея, незнам.

  Наскоро гледах един научнопопулярен филм, в който казват – Мисълта може да дейтва на поведението на предметите. Компютърът е предмет и на него действа. Как?
  Те правят следният експеримент. Използват джаджа – май се казваше EGG, която генерира произволно нули и единици. Разпръснали са компютри по целия свят и водят отчет. Идеята им е проста. Те вярват в колективното мислене на хората. Вярват, че хората се обединяват в дадени моменти. Какво мислите? Оказва се, че в ключови моменти- например 11 септември, катастрофата на принцеса Даяна и все едни е такива лоши моменти уредите генериращи нули и единица пощуряват- започват да работят като един. Странното което ми направи впечатление е, че те си водят нали записки на случки в които уредите работят като един(над 50 машини произвеждат еднакви числа) е че нямаше нито един положителен момент- всички или ако се бъркам 90 % са от катастрофи, инциденти, трагедии.

  Тук щях да завърша с финал но го забравих.
  Въобще… ааа да.
  Учените са доказали, че човек използва само 7% от целия си мозък. 93% остават неразгадани, незнайни. Аз подкрепям теорията, че това може да са скрити способности на човека. Регенериране, свръх интуиция, шесто чувство и други.
  вие как мислите?

 5. XXX

  По клипа:
  Примера с ръката – Ако вярваш че ръката ще ти се излекува, то най-вероятно инфаркта няма да се „образува“ и ще се прекъсне този „процес“. (Пък ако не знаеш че е било инфаркт – може и никога да не разбереш, защото просто няма да има следи). Ако всички имаме пари – ами ще се създават още хартиени банктнотки (поне аз не съм чувал тея хартии да се правят от същества различни от нормалните човеци).

  За автора:
  Уважавам мнението ТИ – научи ме на толкова много в PHP секцията на gatakka.eu (днешния nau4i.me)! А подчертах това ТИ защото знам че не ТИ харесва да ТИ пишат на „ви“, от клипа за Facebook (с две думи – маняк съм на твоите клипове, творения, сайтове, блогове)! Благодаря за това което правиш!

 6. UnDroyd

  Здравейте, на Всички!
  От както се помня не е имало нещо, което да не постигна и силно да съм го искал. Желанието и вярата са много силни неща. Съзнателно и под съзнателно мислейки за определено нещо: цел, предмет, случка, и т.н. , то щесе случи поне при мен е така … може след 2-3 -4 години но се случва.
  По повод на „Добрата“, „Положителна“ мисъл тя е уникална по себе си. Давам приме с себе си, инвалид сам не мога да се движа и от 3г. съм в една стая излизам 1 ден в месеца зада ида до болницата. 2 год прекарах на легло пред комп и гледайки тавана докато някой от семейството ми не доийде да ме подпре. трябва наистина много положителна мисъл в Цялата история зада се запази някакво Сравнително Сериозно психологическо ниво… и това в рутина..
  Поздрави!!!

 7. марги

  Едва вчера за първи път гледах този филм, така че със закъснение бих го коментирала. Поводът е много трагичен, защото днес се разделяме със Димитър Божанов, който – „е имал два профила с хиляди последователи, блог, телевизионни участия, безброй семинари за постигането на мечтите, постигане на просперитет, разкриването на талантите и още други модерни учения. Днешният Димитър Божанов е скромен редови християнин, обичащ богослуженията. Пламенно изповядва вярата си в социалните мрежи и се натъжава при вида на празните църкви.“Талантлив писател и много надежден млад човек! Много ми е мъчно! Бог да го прости!
  Пропагандираният модерен възглед в този филм разкрива, че „ние приемаме всичко останало, само не това, че Бог има власт над нас.“(Димитър Божанов)
  Виждам, че от девет кладенеца вода носим, само и само да не признаем че Бог е Този, който ни е създал и Нему дължим всичко! Всичко във филма, и молитвата и благодарността са представени като някакво светско правило за добро държане, което ни отваря вратите към някакво прилично общество. Питаме ли се каква е тази бездушна Вселена, и от къде на къде ще ни изпълнява егоистичните желания? Така че единствен Бог Отец е Този Който дава и ни обича!
  Казано е:“…И кой баща от вас, ако син му поиска хляб, ще му даде камък? Или, ако поиска риба, ще му даде змия вместо риба?“Лука 11:11
  „Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори – защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.“
  — Христос в Евангелие от Матея 7:7-8
  „Иди си; както си повярвал, така нека ти бъде.“
  — Христос в Евангелие от Матея 8:13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *