Tutorials.bg

Е дойде му времето най-накрая!

Първо бе nau4i.me, който по мноoooоого причини не се разви, после бе schoolpedia.org, която бе направена за тест, сега вече аз и партньорите от http://3web-studio.com смятаме, че имаме правилно разбиране как една система за уроци трябва да изглежда и да работи.

Tutorials.bg стартира на 01.06.2017 и е в алфа версия, но основната функционалност вече е налична, както и част от видеата. Постепенно ще се оправят бъгове, ще се добавя функционалност и най-вече учебни материали.

Какви са основните концпеции на сайта:

 • Предоставяне на качествени учебни материали на български език
 • Материалите за начинаещи са безплатни, материалите за напреднали са платени.
 • Плащането е с абонамент. При валиден абонамент получавате достъп до 100% от материалите и функционалността (не се плаща за серия или видео). След изтичане на абонамента имате достъп до част от функционалността и безплатните видеа.
 • Може да гласувате за теми за следващи серии и видеа. Така ще може да знаем какво ви интересува.
 • Високо качество на материалите. Ще се постараем да няма „return return„.

Хвърлете едно око, скороще има и логин през FB и подобни, ще добавим форум и общо взето голяма серия удобства.

И да, всички видеата от schoolpedia.org ще се качат тук и ще си останат безплатни!

 

26 thoughts on “Tutorials.bg

 1. WiseManCAx

  Поздравления!

  И искрено ти пожелавам този проект да е сериозен и дългосрочен.

 2. asd

  Откога чакам да стартира нещо подобно! Браво Ванка, сигурен съм, че качеството на материалите си струва, струва си и да плащаме, по-добре на такива като теб, които са се доказали със знания и умения за добро представяне на материята, отколкото на s0f7un1 :] Надявам се проектът да пожъне успех!

 3. Име

  Логин през FB???
  Не плюеше ли го същия тоя FB, в 2 нарочни видеа?

 4. gatakka Автор

  Аз още си го плуя, но за някой хора е FB login е полезен. Правим система за вас, не за мен!

 5. Име

  FB аз и сега не го понасям. В метрото има уж безплатен WiFI, ама се ползва само през FB акаунт. На Нокиа Лумиа браузърът не успява да се справи с пренасочването от FB, и заради FB не мога да ползвам безплатния нет.
  Та, не знам за кои „нас“ го правите, ама много народ ненавиждаме FB. И то не само заради горния частен случай. FB е нагъл и непоискан Биг Брадър.

 6. gatakka Автор

  Точно по тази причина сайта НЕ задължава да имаш и ползваш fb. Имаме си стандартна регистрация, ползваш нея и си блокираш FB с каквито инструменти искаш и пак имаш 100% функционалност.

 7. Angel

  Страхотно начинание! Всичко изглежда супер професионално направено и със страхотно качество. Нямам търпение да излезе серията за напреднали!
  Сигурен съм че би имало огромен интерес към видеа на тема „software engineering“, „software architecture“ и други подобни в които Иван да преподаде големия си опит.
  Поздрави и успех!

 8. rh

  Поздравления !!!

  Дано не се превърне в поредната академия с голям маркетинг и никакво качество на материалите.

  Аз, а вярвам и много други биха плащали за наистина качествени туториали . Вместо да губим време да намерим нещо свястно.(Надявам се да не направите грешката да жетртвате каеството за сметка на бързата печалба)

  Успех

 9. Dimitar Nikolov Stankov

  Аз изгледах за Composer и виртуалните хостове и ми се видяха доста читави !
  Нищо излишно … кратко сбито и ясно.
  С уроците на „академията“ изобщо няма да ги сравнявам защото тези са класи над тях (в смисъл нямаш усещането че си на седянка) .

  Надявам се да потръгне сайта и пожелавам успех.

 10. WildCats

  Малко off topic но някой сеща ли се кое видео беше дето gatakka се оплакваше, че на новите програмисти им се купуват скъпи неща (скъпи слушалки беше май) пък те не искали да работят по стари проекти?

 11. venci

  Супер са уроците!
  Поздравления

  Сравнени с предишните от преди години си личи израстването.

  ОБАЧЕ
  Много грозно и непрофесионално това чертане и писане с мишката 🙂

 12. Vitalii

  Удивительнoe и сеpьёзноe пpeдлoжениe cделал в пpямoм эфиpe, лyчший эkcпepт и aналитик в облacти финaнcов Сеpгeй Лeбeдев. Тeперь kтo успeл и пеpeшел нa cайт, нaчнyт зарабaтывaть cотни тысяч рyблeй, c пeрвого дня. Прoграмму и все инстpукции Вы можете пoлучитb по сcылке пoд видео нa нашeм сaйтe. Mы вылoжили сcылky cпециaлbно для тex, kто oстрo нуждаeтcя в финансaх, y кoгo еcтb долги и kрeдиты, сегoдня Bы можетe pешитb свои прoблемы раз и нaвсегдa.

 13. Ivan

  Я нашел cпосoб, как пoлyчать oт 50000 рублeй буkвально зa сyтkи. Пpoцеcс в полнoй меpe мнoй aвтомaтизиpовaн и нe нуждается в специалbныx знaний. Тyт вce очeнь пpocто

 14. Stefan Angelov

  Браво за проекта, мисля че ще си заслужава. С нетърпение чакам да сложиш още видиа от различни тематики. Може би твоя MVC на PHP ще е много яко ако го има, той ме зариби на времето

 15. Анонимен

  Здравейте. Какво се случва с tutorials.bg? Някой знае ли дали Гатака е прекалено зает последно време и няма възможност да записва или проекта беше до тук (няма нови видеа от може би месец)?

 16. gatakka Автор

  Пътувам много, в tutorials не съм само аз който прави видеа, но за съжаление голям форсмажор при всички останали по едно и също време. Ще има скоро.

 17. Антон

  Здрасти, Ванка. Какво се случва с tutorials.bg от доста време няма нови видеа, нито информация за следващи такива?

 18. Някой, който не е в жалката българия

  Веднага ти казвам защо и това няма да го бъде като проект – липсват ви хора с опит и знания и тези уроци като качество ще са кръгла нула.

  И каква, подяболите, е тази глупост с гласуването за бъдещи уроци? Гледам вече някои са гласували са AI, machine learning и т.н. Сега ако ми кажеш, че имате човек, който да поднесе качествен материал на подобна тема ще ме излъжеш.

  Преподаването не е лесно начинание, ама въобще. Не правете нещо което вместо да подпомогне новите маняци в сферата ще им дойде като лош experience.

 19. чи④ака от цирка

  Е тук сбърка. Баш Иван е мно-о-о-ого компетентен по темата за ИИ. Друг е въпроса, дали ще има времето да направи такива уроци. Аз имам и друго притеснение. Това е толкова обширна и сложна тема, че не знам дали с едни уроци дори ще се успее да се разчопли само най-горния пласт, камо ли нещо повече.

 20. Емил

  Здравейте. За съжаление сайта не работи от няколко дни. Надявам се скоро ще бъде пуснат отново, защото РНР няма да се научи само 😀

Вашият коментар