Yarss – 13

Ще направим един малък проект, в който ще съберем всичко от предишните уроци, с още малко информация.

13 мнения по „Yarss – 13

 1. Stilgar

  За протокола: Тука би трябвало да пуснеш заявките за различните feeds паралелно а не едно след друго.

 2. gatakka Автор

  Не, НЕ трябва да ги пускам паралелно, по причина, че тясното място в системата е свалянето от мрежата. дали ще пусна 1 или 10, няма да получа кой знае какво подобрение в бързодействието, понеже забавянето ще е в 3G мрежата.
  Точно за това съм пускал тестове, повишава се бързодействието с около 5-10%, но ако потребителя ползва мрежата да бразува или подобно ще му взема почти целия канал. Тоест по-добре 10% по-бавно, но никой нищо не вижда.

 3. Stilgar

  Еми значи Android лошо управлява ресурсите щом ще прецака потребителя заради нещо в background. Пък и за 3G е така, но за Wi-Fi 🙂

 4. gatakka Автор

  Айде моля ти се стига търси под вола теле. Лошо управлявал ресурсите, глупости. Имаш ограничен канал, който НЕ работи по tcp/ipx. Естествено, че като набича 10 заявки ще го натоваря и това има общо със начина на работа на GSM мрежата а не със софтуера на телефона.
  Щото W8 ги управлява толкова добре, че чак ви е забранено да правите такива неща. Стига глупости…. и под прецакване имам предвид, че потребителя ще усети сериозно, че нещо му смуче мрежата.

 5. gatakka Автор

  За 1 минута или за 10 ако ти е включен телефона в контакта…. 🙂

 6. Stilgar

  Е като в това приложение когато искаш:)
  Освен това като е за 1 минута всъщност е доста по-добре да пуснеш нещата паралелно. Все пак имаш само 1 минута 🙂

 7. gatakka Автор

  И да се надяваш, че човека има достатъчно мрежа за да си свършат работата а не след 1 минута, на 99% да ти убие процеса. За мен това е неефективно управление, ама айде да не спорим.

 8. Stilgar

  Напротив ефективно е. Програмистът да се оправя потребителя не се занимава с глупости. Сигурно даже няма да стартира background процес ако потребителя браузва, че да не се чуди що лагва.

 9. gatakka Автор

  А ако background task не е свързана с мрежа, а с нещо друго няма да се стартира докато потребителя ползва телефона?
  Това е малоумно! Сървиза седи и прави нещо, работа на програмиста е да го направи лек и ефективен.
  Видяхме какво се случва, когато се опиташ да направиш система, която приема, че всички програмисти са малоумници, и тя ще се оправя с кода им…… ТРАГЕДИЯ!!!!!!

 10. Stilgar

  Това е вярно само ако вярваш, че програмиста е кадърен. Ако програмистът е индиец (в лошия смисъл на думата) е точно обратното.

  Системата която приема програмистите за малоумници направи компанията, която я прави най-богатата в историята 🙂

 11. gatakka Автор

  Ама много те сърбят ръцете за флейм 🙂
  Направи я не заради технологично качество, а заради политики на границата на закона, често и отвъд него.
  Това е все едно да кажеш, че обирджията на банка с калашник е успял, понеже е запознат в детайли с творчеството на Шекспир.

 12. Stilgar

  Това може и да е така, но доказва, че въпросните ограничения не са (сериозен) проблем. Аз лично смятах, че е много гадно това да няма multitasking в чистия вид и дори не си купих първото поколение WP заради това (и copy/paste). През това време всичките ми познати с iPhone викаха „к’во ти пука за т’ва, никога няма да ти потрябва“. Хем бяха прави хем не. Когато излезе 7.5 разшириха multitasking-а като добавиха нови видове background задачи и най-вече като добавиха fast app switching (това е функцията която ти sleep-ва нишките но оставя приложението в паметта и като се върнеш всичко продължава сякаш не е спирало). Ползвах няколко приложения, които още не бяха update-нати да го ползват и имаше голяма разлика, но приятелите ми с iPhone бяха прави, че на приложения с fast app switching multitasking-а никога не ми е правил впечатление дори. Това вярвам важи за всички потребители защото не съм виждал нито едно оплакване нито по специализираните форуми където са power users нито на Facebook page-a на Nokia където идиоти задават идиотски въпроси.

  За сравнение ще ти кажа истински проблем с WP/iOS и предимство на Android, за който на хората им пука и нонстоп се оплакват за него. Ей така да знаеш кое е проблем за нормален човек, а не само за програмист, който пише apps. WP не може да се ползва като mass storage device. Ако искаш да трансферираш файлове трябва да имаш софтуер (Zune). Това е изключително досадно и причина за непрекъснати оплаквания докато само програмистите знаят, че в WP няма истински multitasking.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *