Blizoo (част 2)

Странно, но поста ми за (против) Blizoo е една от най-четените публикации тук, с доста коментари. 90% от тях са негативни, и доста хора се оплакват за адски нелоялни, некоректни, а понякога и незаконни практики. Ще се опитам да обобщя коментарите на едно място. Ако сте се сблъскали с тази компания, моля дайте проблема си, и евентуалното решение за да помогнете на други, попаднали в този водовъртеж. А дай боже, да се съберете достатъчно хора, и КЗП да вземе да обърне малко внимание.

Първо, качеството на услугите им е под всякаква критика. Интернет и телевизия спират с дни и седмици, на телефоните не отговаря никой, а и да отговори се чува стандартното „Ще приемем сигнала и в най-скоро време ще пратим техници“. Въпроса е, че за времето, през което сте без мрежа и телевизия, вие си плащате, сякаш всичко работи напълно. Не съм запознат със законодателството в такива детайли, но мисля, че няма нормативна норма за обезщетения при този тип услуги. Така че, това което ви остава, е да си трошите нервите с операторите им, и да си плащате.

Второ, рекламите, които пускат са меко казани некоректни. На много малко места интернета е оптичен, а показаните скорости са нереални (няма как да имаш скорост на LAN или оптика през коаксиален кабел)  и както се оказа си изключват телевизионни канали без предупреждение, нищо, че вие сте си платили за пакет с тези канали.  Мисля, че се сещате, че не ви намалят цената от договора. Плащате същите пари за по-ниска услуга.

Договорите са най-опасната част. Тук те са прекалено нагли, и не спазват абсолютно никакъв морал или закони. Първо, започнаха да търсят дългове на хора от Евроком (след поредица сливания и изкупувания, клиентите на Евроком станаха клиенти на Blizoo). Ако това ви се случи, просто им кажете да си гледат работата. При прехвърляне на задължения, закона ясно казва, че лицето трябва да се съгласи с прехвърлянето на личните му данни от един собственик на друг. Закона е доста ясен в тази си част. Накратко казано, ако ви искат пари заради Евроком, споменете семейството им от женска част с мили думи. Ако станат нахални, питайте до кога е давността на тези вземания.

Автоматичното подновяване на договори, дори и когато сте подписали, че се отказвате от услугите им, след изтичане на текущия договор е друга практика, за която хората се оплакват. Ако ще се отказвате от тях, поне 1 месец преди края на договора отивате в някой офис, и искате с подпис и печат да ви дадат известие за НЕПРОДЪЛЖЕНИЕ на договора. И това го пазите. Ако се направят на луди и ви продължат договора, отивате направо КЗП с това малко докумнентче. Е, може да минете през офисите им, и отново да поздравите роднините им.

Появяват се и някакви форми на „изнудване“. Примерно, казват ви, че имате еди какви си задължения (измислят си нещо), които ще ви ги опростят, ако сключите нов договор с тях (или продължите съществуващ). Не се вързвайте. Проучете от къде са тези задължения, и дали са реални. Тук може да се наложи консултация с юрист, но ако не ви е във възможностите, отивайте направо в КЗП, там са длъжни да ви консултират безплатно.

Защо постоянно споменавам КЗП? Защото това е органа, който може да налага санкции, и който може да се самосезира. Ако достатъчно хора отидат и се оплачат, те са ДЛЪЖНИ да предприемат мерки. Така се получи с мобилните оператори, когато продължаваха договори автоматично. Хората замрънкахме, КЗП се самосезира, и се въведоха съответните норми.

Не позволявайте са ви правят на маймуни. 2012 сме, не сме 85-та където да ти свършат работа ще трябва да си платиш, да почерпиш и да пускаш връзки. Отношението на тази компания е обидно за всеки техен клиент, при това в силно конкурентен пазар. Тъй като не могат да спечелят с качество, печелят с мръсни трикове. За мен тези са просто едни рекетьори.

Ако имате сблъсък с тях, моля, споделете опита си в коментарите.

 

42 thoughts on “Blizoo (част 2)

 1. metost

  Най-напред искам да кажа, че не защитавам Близу по никакъв начин – напротив дори имам познати които също страдат много заради тах.

  Но искам да внеса еднна корекция относно твърдението: „(няма как да имаш 100MB/s през коаксиален кабел)“
  Това, че кабела е коаксиален не значи че през него могат да протекът само 5 или 10MBp/s. Доксис 3 може спокойно да постигне скорости от около 150-200MBp/s даунлоуд и 80/100MBp/s ъплуд. http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

  Това, че те рекламират едно а реално доставят друго е 100% вярно и от цялата работа са ощетени единствено потребителите.

 2. Валентин

  Най-много ми харесва, че повечето хора, когато ще използват нова услуга проверяват в интернет, а в момента когато напишеш в Гугъл „Blizoo“ на 4-то място излиза заглавието „Мамка ви Blizoo“, което много ме радва, и си мисля че доста хора са се отказали от тях заради това 🙂

 3. gatakka Автор

  @metost
  „Maximum raw throughput including overhead (maximum usable throughput without overhead)“ тоест това е максималната теоретична скорост, която може да се получи в абсолютни условия, а такива няма. Също така, за тези скорост трябва да се отделят 4 канала.
  Не се заяждам, просто коксиалката ако можеше дори да се доближи до LAN или оптика, то LAN и оптиката нямаше да ги има. Но да, ще си коригирам поста. Благодаря за забележката.

 4. Светльо

  В Добрич бях клиент на LinkBG след това дойдоха Blizoo и купиха доставчика ми и вече 1-2+ години не съм подписвал договор с Blizoo и си плащам същите такси каквито си бях при стария доставчик ( скоростите се променят де ( към по-високи )). Така че в моя случай нямах оплакване от тях. Във Варна им бях абонат 1 година и като цяло се справяха доста добре. Имах други колеги на други доставчици, които много се оплакваха, а нашият за година не беше падал за повече от час, а го ползвахме доста хора.
  Явно се дънят предимно в София.

 5. WorldMaker

  Специално в Разград се справят добре НО след като отидох и им казах, че ще сменям местоживеенето те ми казаха, че немога да прекъсна договора и какво направих аз ами първо казах, че аз тея пари в следващата една година няма да ги плащам защото няма да им ползвам услугата … и преди около 1 седмица получих писмо от Group, че съм длъжен да си платя сметката от 50 и няколко лева…ако някой имам някакви идей освен да им тегля майните да казва.(но във всички случей аз няма да платя тези пари)

 6. Данаил

  Всъщмост по коаксиалката могат да се достигнат доста прилични скорости на данлоуд (и дореи с доксис 1.1 или 2.0), дори повече от 200 мегабита. Проблема е, че за подържането им се изисква доста севиозен хардуер и стабилна мрежа. Казвам го като работещ в конкурентна на близу фирма, която предлага интернет и през коаксиален кабел. Аз лично ползвам такъв интернет вкъщи. Та за стабилноста на мрежата, най-важното е да имаш достатъчно хора които да са компетентни в подръжката и. А от както близу са собственици на мрежата, доста хора си изгубиха работата, това води до проблеми по мрежата, което води до нестабилен интернет и телевизия.

 7. thedem

  М дамм, При нас близу като купиха CableTel , съкратиха повече от половината персонал. Съответно хората, почнаха работа в конкурентни фирми, с по добри условия 🙂

 8. sHoRt

  Не живея в България от 4 години, но нека и аз да си кажа мнението… Според мен когато сключваш договор най-лошото нещо което може да направите е да слючете договор за дълъг срок от време. (Независимо с коя фирма/оператор.) А ако сте сигурни че няма да ви метнат, искайте документ в който ви гарантират, че може да смените местожителство или да прекратите договор, без да искат да доплатите за началния период от време. (Така ще си покриете з*дника за доста време напред.) А ако „лисиците“ ви кажат че не могат да ви издадът такъв документ им поздравете майките и си тръгнете. 🙂

 9. Кирил Йовев

  Подавайте жалби в КЗП – наистина вършат работа. Аз попаднах на нелоялен търговец, докладвах го и доколкото разбрах са му треснали солена глоба 🙂

 10. vanya

  Още при първия пост на тема Blozoo ми се искаше да споделя своя опит, но реших, че не е толкова важно. Оказа се, че е проблем за доста хора и все пак ще разкажа за моя опит. Предполагам, че може да ви бъде полезно, защото УСПЯХ ДА ГИ ПРИНУДЯ ДА СА КОРЕКТНИ! 🙂 Знаете поговорката за лудия и баничката. В този случай е абсолютно в сила. Важно е да им дадете ясно да разберат, че номерата не минават! Но да започна подред, а вие си правете съответните изводи.
  Аз съм от „наследените“ клиенти. Купиха предишния ми доставчик и се отзовах в тесни отношения с Blizoo. Още от самото начало ме издразниха, защото ми натресоха стационарен телефон, който ми е абсолютно излишен и се опитаха да ме убедят, че ми е много, ама много по-изгодно да го имам. Обичам, когато някой си въобразява, че знае по-добре от мен какво ми трябва! 🙂 Тъпо, но не ми се занимаваше, а и винаги, на тарикатите давам шанс да се изложат колкото си поискат. В случая си вкараха автогол. Телефона, в последствие установих, има някакви безплатни минути, които в последствие използвах да ги превъзпитам за тяхна сметка, но да спазим хронологията.
  Първия ми сериозен проблем се появи още на втория месец, когато решиха да ми напомнят със sms за наближаващия срок за плащане на сметка след 23 часа/ не че е проблем часа, но по принцип се очаква нормалните хора да спят по това време/. Нещо им бъгна системата и получавах sms-и един след друг без прекъсване. Обадих им се на 10-тата минута. Отговор- такъв е реда, това е за Ваше удобство, ще проверим и т.н. глупости. След още 10 минути пак се обадих и отново се опитаха да ми замажат очите, но не са попаднали на точния човек! Обясних на оператора/болшинството са много тъпи и абсолютно некомпетентни, та чак неграмотни/, че телефона ми трещи неукротимо от техните sms-и, а не мога да го изключа, защото е свързан със СОТ, а и да не е така, не е редно те да определят кога, колко и как да си ползвам телефона. Също, кротко го информирах, че ако до 5 минути не спре това безумие, просто ще се обадя в полицията и ще ги подам за телефонен тероризъм, защото това е точно така. Щял бил оператора да ми се обади и ми затвори. Тук започнах да се ядосвам, защото си помислих, че просто ме разкара от главата си. Обаче, след не повече от 2 минути sms-ите спряха и въпросния юнак ми се обади да ме разпита сега проблема решен ли е, доволна ли съм. О’к, но за всеки случай го накарах да заличи от системата им всички номера на gsm-и, които съм дала и ако им затрябвам да ме търсят на стационарния телефон, който ми е много изгоден и ми е от тях. На следващия ден, ми хрумна да проверя дали са заличени номерата ми и естествено не бяха. Така научих моя УРОК 1 за качествена комуникация с операторите:Ако не се представи ВИНАГИ ИСКАЙТЕ ИМЕТО НА ОПЕРАТОРА. Това ги кара да се понапрегнат и да се постараят да не говорят фатални глупости, разбира се в рамките на възможностите им, но все е нещо.
  УРОК 2: НЕ ГИ ЩАДЕТЕ! ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ИМ ЗВЪНЕТЕ 5 МИНУТИ ПРЕДИ ДА СТЕ СИ ПОМИСЛИЛИ, ЧЕ НЕЩО НЕ Е В РЕД С КАЧЕСТВОТО НА УСЛУГАТА, КОЯТО ПОЛЗВАТЕ. Оказа се, че операторите отбелязват в досието на абоната и нещата добиват приемлив вид. Без повреди не може, разбира се. Погрижих се да им дам да разберат, че си следя скоростта на интернета и малко нещо да мръдне надолу веднага ги вдигам на нокти /все пак си имам изгоден стационарен с безплатни минути:)/, пращат техници и т.н. Стана ясно, че нямам намерение да ги оставям на мира и мисля, че ми промениха скоростта с по-висока та да е сигурно че ще е над, но в никакъв случай под стойността от договора или нещо от сорта. Във всички случай за около месец , месец и половина нещата се въведоха в ред, но се появи друга неуредица ….
  Огромния проблем с тази симпатична фирма настана, когато ми изтече договора. Честно казано не бях забелязала. Обадиха ми се и ми ми обясниха следното: мога да си удължа договора в момента на разговора, като ще получа хартията по въпроса и ако нещо не ми харесва имам право в едноседмичен срок, считано ОТ ДАТАТА НА ПОЛУЧАВАНЕ да отида в офис и да го променя или анулирам. Супер! Е, да но не! Не получавам нищо, отивам да плащам и се оказва: 1/ Съм попаднала на някакъв безумен план, който не ме устройва и е с 12 лева по-скъп /не е фатално, но принципно е дразнещо! Защо например новата цена не беше по-ниска?/;2/Въпросния план не включва уайърлес, а за мен това е изключително важно; 3/ За да имам необходимия ми уайърлес трябва да доплатя още по 8 лева на месец. И аз просто казах:“Ресто! Искам или удължаването на договора да си ми е със старите условия, или не желая договор! И категорично обявявам неплащане, защото не сте вие хората, които ще ме правят на малоумна! „. Не можело било. Удължаването било сключено, от касиерката стояща с огромно съжаление пред мен нищо не зависело и ми даде телефон на съответния отдел. И се започна! Изходната им позиция беше, че видите ли, подновения договор влиза в сила 7 дни след потвърждаване по телефона и вече не мога да го прекратя. За час разговори, които заявих категорично, че държа да се записват, записвам и аз, обясних следното /не ми прави чест, но си признавам с не особено възпитан тон/ :Те са мошеници и съм жертва на нагла измама от тяхна страна. Тук ми намекнаха, че не е редно да използвам квалификации 🙂 Обаче, не са попаднали на точния човек, защото аз мога да докажа: подновения договор не съм получила /бележката от пощата така си и седеше на бюрото ми:)/.Следователно срока да го приема или отхвърля не е започнал да тече и мога да го анулирам, а ако въпреки това не мога означава, че са ме измамили по време на телефонното обаждане. Ако не са ме измамили, тогава автоматично означава, че мога да се откажа от удължаването. Нещо поредната служителка от някакъв мистериозен отдел не поиска или не можа да разбере и се опита да се измъкне с оправданието, че не е в правомощията и да решава този казус. О’к мила, дай ми телефон на шефа си или се консултирай с който трябва за да се разберем. Ако не ти се иска утре сутринта / беше след 18 часа/ моите адвокати и няколко телевизии ще чакат пред централния ви офис та да започнете деня си с кеф. Тази тирада, украсена с различно количество ирония и жлъч повторих няколко пъти, на различни служители /прехвърляха ме нагоре-надолу/, като всеки път си записвах имената им и всеки се опитваше да ме замотае по различен начин. Миг преди да ми писне и да се заема с организацията на празника за Blizoo за следващата сутрин вдигнаха бялото знаме. Победа над наглеците! Мислите, че това е края? Нееееее… 🙂
  След няколко дни, в които си мислих в какъв абсурд живеем и тям подобни неприлични неща, ми се обажда някакво мило момиче от …. Blizoo! Усверепях! Обаче тази се оказа адекватна! Успокои ме, че да, договора ми е прекратен, НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, проверили подробно моя случай, установили че са виновни и ми предлагат да остана техен клиент, като за да ме изкушат и да ми се извинят, ми предлагат пакет от 40 и нещо лева да ползвам с удоволствие, на половин цена за целия период на договора и да си имам уайърлес без да плащам нищо допълнително. Можело значи! Естествено имаше неуредици около подмяната на модеми, рутъри и т.н., но след 6-7 посещения на техници всичко влезе в норми. Така стигаме до последния урок, който важи не само за справяне с Blizoo. Убедена съм, че ако го прилагаме по-често ще живеем в по-читав свят: Не давайте на друг баничката от поговорката:) КАТЕГОРИЧНО И НЕПОКЛАТИМО ИЗИСКВАЙТЕ СПАЗВАНЕ НА ПРАВАТА ВИ!
  Дано да съм успяла да съм полезна и да не съм ви отегчила:)

 11. Анонимен, за да нямам проблеми с началството

  Звучи добре, но колкото и имена на служители да запишеш, то не е от значение. Защо? Защото те правят това което им е наредено от някой. Те са най-невинните по веригата, но са и тези които биват най-много наказани. Мой колега си загуби работата (бе преназначен на позиция с по-ниска заплата), защото в подобен случай действаше по правилата определени от шефовете. Накрая шефовете вместо да признаят, че системата е сбъркана, му намалиха заплата.
  Извода, в такива случаи, парите които са решили, че ще вземат от вас, си ги взимат от работниците. Фирмата като цяло не губи. Те се подиграват и с потребителите и със служителите си.

 12. Гюро Ятов Метача

  Анонимен защо не напуснеш? По-добре безработен, отколкото унижен.

 13. thedem

  Като махнаха тия кретени Discovery групата, казаха че щели да компенсират , или с канал за възрастни, или с някви HD канали. По избор на клиента. Викам айде да ги видим тия HD канали . Ама за HD каналите тр

 14. thedem

  А кво му става на туй, постна само … та за HD каналите , трябва да дойдете да си платите 40 лева за друг приемник. Викам бе нали компенсация , как пак ще плащам . Еми викат за приемника за хардуера. И викам добре тоя приемник след като го плащам , за мене ли ше си остане . Те ми викат: Не , като се откажете ще си го вземем : АААхахахахахаха 🙂 калитари.

 15. vanya

  Анонимен, кофти звучи, но отговорно заявявам, че ако някой от колегите ти е пострадал заради мен изобщо не съжалявам. Точно за това следя с кого разговарям. Когато някой е излъгал клиент, в случая мен, поел е ангажимент и не го е изпълнил, то той не е на правилното място, не се държи по адекватен начин и трябва да си ходи или да е глобен! Според мен това е неоспорим факт! Не е наша работа да им поправяме „сбърканата системата“, а тези които са избрали да са част от нея- също не са наша грижа! В края на краищата всеки сам си избира „кръста“.
  Ако не си съгласен с моята позиция, готова съм да споря! 🙂

 16. kg

  Според закона, ако не ти достявят качествена услуга или блокират услуга, договора, който си скючил с тях, се прекратява автоматично.
  Имах подобен проблем с Виваком, които ми блокираха предплатен телефон. Посъветваха ме да подам жалба в полицията, не че от полицията направиха нещо, но поне послужи като основание в молбата, която подадох във Виваком. От Виваком са много нахални и те пращат на фирма за събиране на вземания, но и на тях им обясних, че по закон договора е прекратен, поради недоставяне на услуга. Оттогава не ме търсят за сметки, мина повече от половин година оттогава.

 17. Анонимен, за да нямам проблеми с началството

  vanya когато имаш варианта, да изпълниш заповед и да излъжеш клиента, или да не изпълниш заповед и да му кажеш истината, и да понесеш последствия (глоби и дори уволнение), повечето хора избират да изпълнят заповедта. Тук трябва да се търси отговорнос от човека разпоредил да ти отговарят точно по този начин. Защото хората с които си разговаряла имат едни листове с отговорите които могат да дават на даден въпрос. А тези отговори обикновено ги пише някой който хал хабер си няма от работата, но по някаква причина се е издигнал до даден пост. Така, че следващия път питай „кой е отговорен за тази грешка“, а не „кой ми отговори по този начин на въпроса“.

 18. vanya

  Анонимен, ти верно ли? 🙂 Наясно съм с листовете с отговори и честно казано изобщо не ме интересува! Нищо лично! 🙂 Помисли: аз съм клиент, защо ми е да ви решавам проблемите? От едната страна е вашата позиция / на операторите/ и верно е кофти, защото сте между чука и наковалнята, но като не ви харесва- не стойте там. Не мога да ви жаля за това, че сте си избрали тази позиция.
  От друга страна, ако задълбаем кой е отговорен за това да съществува възможност за подобна нелоялна фирмена политика рано или късно ще стигнем до дилемата- да махнем управляващите или да се махнем ние. Аз лично считам, че не ми е време за подобни крайности, но и не желая да ми се качват по главата. Решила съм си проблема и реших, че моя опит би могъл да е полезен на някой.

 19. Данаил

  то малко като в казармата, шапкарите заповядват, редника виновен после, че дадена заповед е глупава 🙂

 20. Гюро Ятов Метача

  Аз вместо шапкарите прочетох „те шампонират“, чак като прочетох за трети път коментара се усетих в грешката си, ама май моя прочит е по-правилен 😉

 21. thedem

  Да , и с аналогов телефон , на дуплекс линия , дето дропи през 5-10 минути : ) и после рекънектва по 2 минути , със приказно цвилене 🙂

 22. baihui

  Някой, който има способностите да пише официални писма, да събере цялата тази инфорамция, която е изписана в този блог и да добави, че при добро желание ще може да предостави документи и готово.

 23. vjordanov

  @vanya много добре се изрази. Аз проблем с Интернета нямам, въобще не се оплаквам, Интернета е страхотен. Но от към телевизия – казах им че такъв доставчик в друга страна и 24 часа няма да съществува.

  Много гледах Discovery Channel, сигурно най-много от всички. И гледам един ден я спрели, защото водели преговори. И това вече от няколко месеца. Писах, звънях, казах им че не изпълняват частта от договора подписан с тях, те отново измислиха нещо. Сега все още нямам Discovery, а те ме уверяват че са пуснали някакви програми, като Discovery, но те уви, нямат нищо общо… Някакви програми са, които имам чувството че са на 1 седмица от създаването си…

  И сега ще им пиша отново 🙂

 24. thedem

  Никакви преговори не водят с Discovery, Discovery съди blizoo за някакви неизпълнения на договорите им 🙂 хаха , защо ли ?

 25. kg

  За какво ти е телевизия, като си имаш интернет телевизия? Защо очакваш някой друг или някой закон да ти реши проблемите, действай 😉

 26. Гюро Ятов Метача

  Както казва Еч, това по Интернет е пунта-мара. Само проблеми. Не ти ли е дистанционното в ръка, не ми го хвали.

 27. thedem

  E, че тя тая телевизия, дето я гледате на телевизора, от де мислите че минава, до градския провайдър пак идва по интернет. Вече сателити много рядко се ползват. Вървят 1-2 гигабита пакет по един оптичен кабел и туй е . Локалния провайдър вече си ги разпределя. Е Булсат-а са си на сателит ама то си е директно до крайния клиент. Прозсо за България, няма качествена услуга, дето да ти предоставя интернет телевизия до крайния клиент. По нивите телевизори всичките си имат RJ45

 28. sianbg

  Чесно казано не съм очарован от услугите им, но от година и нещо(от както пуснаха LAN) интернета не е мръднал. Имаше едни загуби лятото, но ми казаха „още 2 месеца ще е така докато купим сървъри“.Та и аз като съм се нашил с договор к’во да правя търпя. Да не повярваш май наистина си купиха, че загубите на пакети вече са 0% 😀 Телевизията не спира и качеството е що годе на ниво. Като цяло са много по-добре от колкото преди 2-3 години.

 29. Spav Kolov

  Е добре това с автоматичното преподписване на договор вече не го ли забраниха със закон?

 30. thedem

  Всъщност , не е точно преподписване за период от време, минава на безсрочен на по висока цена, можеш да го прекратиш по всяко време, ама ако след изтичането, гърмиш с още една месечна такса на по висока цена.

 31. Кра

  Ми аз пък съм доволен от Близу. Не им правя реклама, нито съм техен скрит агент/бот/трол и т.н. :), просто съм доволен от услугите им(абонат съм им от 2005 без прекъсване). Не съм имал проблем с поддръжката(обаждал съм се, карали са ме да си рестартирам модема :), ПЦто 🙂 и т.н. при очевидна липса на връзка, ама то това май няма съпорт дето да не го прави…). Да, спирал ми е нета, обаждал съм се и т.н. Имал съм и проблеми със системата им за плащане, който обаче беше отстранен бързо. Та така. Няма безгрешни и безпроблемни фирми(т.е. идеални). Мисля, че в договора към тях пише, че при техн. проблем, те са задължени да го оправят в рамките на 72 часа(т.е. 3 дни), което е доста, но все пак го пише та който не му изнася – не подписва договор с тях и съответно да не ползва услуги. Сега, да уточня, че съм в Пловдив. Не знам как е в София, но за услугите там чувам доста негативни мнения. На мен те са ми удобни, понеже имам и нет и кабелна в един пакет и цената ме устройва. Имам приятели, дето са на КуулБокс(това ми е алтернативата за същата услуга като качество/цена) и нямат нет и ТВ през ден, така че на мен ми върши работа Близу-то.

 32. Alexander

  Здравейте,използвам услугите на БЛИЗУ за гр.Варна от 3 месеца по студентска промоция със минималната скорост от 25 мегабита и съм доволен.За сега ги подържат и не съм имал техн. проблеми.Иначе скороста реално около 20 ми се върти,но пак е мн добре.

 33. до Кра от Cooolbox клиент

  Леко е встрани от темата, но го пиша, защото смятам, че или наистина си „скрит агент/бот/трол и т.н.“ на Blizoo, или мнението ти е безкрайно необективно. И ако е първото, е важно да се знае. Клиент съм на Cooolbox и у дома, и в офиса повече от 3 години. Оптичен кабел до дома/офиса. За цялото това време у дома съм имал проблем с интернет връзката не повече от 10 пъти, а в офиса – два пъти по-малко. Във всеки от случаите – част от тях след полунощ! – има човек, с когото мога да разговарям по въпроса и който е достатъчно наясно технически с нещата. Ако не може да се реагира на момента, се уговаря точен или приблизително точен момент, в който ще бъда посетен от служител на компанията. В единия от случаите помолих да изпратят човек след края на техния работен ден и го направиха, въпреки, че едва ли бяха длъжни. Проблеми с телевизията наистина има сравнително по-често, но е много далеч от липса на сигнал през ден. Единствената възможност това, което казваш да е вярно, е твоите „приятели, дето са на КуулБокс“ да ползват безжичната им услуга, която по едно време се предлагаше в някои квартали, където все още няма положена оптика. И наистина трябва да си мазохист или идиот да стоиш при доставчик, който те държи през ден без интернет. Поне в Пловдив.

  P.S.: Ако може предния ми пост да бъде изтрит, че го оплесках…

Вашият коментар